KOBİ’lere 274 milyon TL
Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
100 günde yerli ve milli üretim için KOBİ’lere 274 milyon liralık destek verilecek. Ar-Ge ve tasarım merkezleri artacak. 5 OSB projesi yatırımcıların hizmetine sunulacak. SAYEM destekleri sürecek.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan KOBİ'lerle, girişimcilerle ilgili düzenlemeler de çıktı. KOBİ'lere 100 günlük sürede 274 milyon liralık destek sağlanacak. Teknolojik girişimler ve yerli-milli üretim desteklenecek. İşte plandan bazı satır başları:
● Yerli ve milli üretim için teknoloji ve imalat sektörleri başta olmak üzere KOBİ'lere yaklaşık 274 milyon lira destek sağlanacak. Geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve Türk vatandaşları için 'İşletmelerin ve Girişimciliğin Geliştirilmesi Projesi' başlatılacak.
● Yerlileştirme Ürün Programı hayata geçirilecek, Ar-Ge, Ür-Ge ve yatırım teşvik uygulamaları program çerçevesinde bütüncül şekilde tanımlanacak.
● AR-GE merkezlerinin sayısı yüzde 10 artırılarak bin 100'e, tasarım merkezlerinin sayısı yüzde 10 artırılarak 300'e ulaştırılacak.
● AR-GE merkezlerinin sayısı yüzde 10 artırılarak bin 100'e, tasarım merkezlerinin sayısı yüzde 10 artırılarak 300'e ulaştırılacak.