Soğanın fiyatının artmasının nedenleri
Soğanın fiyatı 1 haftada tam 2 katına çıktı. Soğanın fiyatının artmasının sebebi araştırıldı ve inanılmaz gerçekler ortaya çıktı. Ekonomik savaşla mücadele eden Türkiye'de, halktan gıda saklayanlar var.
Bir hafta önce 2-2.5 liradan satılan soğan fiyatının bir anda 5 TL'ye çıkmasının ardından harekete geçen hükümet, spekülatörleri depoda kıstırdı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ekipleri, ülkenin soğan üretiminin yüzde 30'unu gerçekleştiren Ankara Polatlı'da depolara baskın düzenledi. Depolarda üreticilerin fiyatı artırmak için soğanı stok yaptığı tespit edildi. Depolarda 250 bin ton soğan olduğu belirtiliyor.
Bakanlık yetkilileri, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 24 adet depoda incelemelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre, inceleme yapılan depolarda 50 bin ton soğanın olduğu tespit edildi.