İstanbul Yeni Havalimanı’nın ismiyle ilgili açıklama (İstanbul Yeni Havalimanı’nın ismi ne olacak?)

Türkiye'nin en önemli projelerinden olan İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki büyük gün yaklaşırken en çok merak konuların başında ise İstanbul Yeni Havalimanı'nın isminin ne olacağı geliyor. İGA'dan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ismiyle ilgili önemli bir açıklama geldi.
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınmasına ilişkin Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması (ORAT) süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ismiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Havalimanını 29 Ekim'de açmak için çalışmaların tüm hızıyla, plan ve programa uygun olarak devam ettiğini bildiren Samsunlu, "İstanbul Yeni Havalimanı'na yapılacak taşınma bugüne kadar dünyada yapılan en büyük havalimanı taşınması olacak. Dünyada 45 kilometre uzaklığa taşınmış başka bir havalimanı yok. Yeni havalimanına gerçekleşecek taşınma süreci ile ilgili 2016 yılından bu yana çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Geldiğimiz aşamada operasyona hazırlık sürecinde başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere hava yolları, yer hizmetleri ve diğer paydaşlarımıza havalimanına alışabilmeleri için verdiğimiz eğitimleri tamamladık." şeklinde konuştu.
"102 FARKLI KONU VE OLAY ÜZERİNDEN SENARYOLARIMZA ÇALIŞIYORUZ"
Kadri Samsunlu, ORAT projesinde, Kopenhag ve Incheon Uluslararası Havalimanı'ndan Kasım 2016'dan bu yana danışmanlık alındığını belirterek, hepsi havalimanı, hava yolu ve handling gibi havacılık deneyimine sahip ORAT ekibinde 8 danışman, 60 kişilik ekip ve 100 operasyon personelinin görev yaptığını anlattı.

