YÖK son dakika duyurdu: Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021-2022 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?
Üniversiteler ne zaman açılacak? Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Pandemi döneminde uzaktan olarak eğitimine devam eden üniversite öğrencileri, Ağustos ayının son günlerinde okulların açılma takvimi merak ediliyor. Diğer yandan YKS tercih sürecinin sonuna gelinmesi üniversite kayıt tarihi yakından takip ediliyor. İşte, üniversiteler ne zaman açılacak? 2021-2022 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?
Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021-2022 Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. YKS tercih sürecinde sona gelinmesinin ardından üniversite kayıtlarının olacağı tarih merak ediliyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yüz yüze eğitime dönüşün işaretini verdi. Öğrenciler kampüslere dönüş için gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. İşte, üniversiteler ne zaman açılacak?
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için istenen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır.

Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.


