A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
06 Aralık 2025, Cumartesi
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Lisede akran terörü! Yatakhaneyi bastılar: 7 öğrenciye saldırdılar İsrail alarm verdi: Türkiye F-35 eşiğinde… Bölgedeki hava üstünlüğü sarsılabilir! 71 yaşına giren Gülşen Bubikoğlu siyahlar içinde paylaştı! Yaprak Dökümü’nün Ali Rıza’sı Halil Ergün acil ameliyata alındı! O illerde yaşayanlar dikkat! MGM’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı: 8 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm Türkiye dahil 8 ülkenin Dışişleri’nden İsrail’in işgal planına tepki Beyin yakan soru! Otobüs hangi yöne gidiyor? Sadece yüzde 2’lik kesim biliyor Sadece bir bardak! Yaşam kalitenizi anında artıracak: Herkesin mutfağında var
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Namaz Vakitleri şehir ara
    Haberler Canlı Anlatım Dünya Haberleri

    CANLI | Orta Doğu'da ateş hattı! Trump'tan ateşkes açıklaması: Mutabakat sağlandı | İran: Herhangi bir anlaşma yok

    CANLI ANLATIM DÜNYA
    ahaber.com.tr Haber Merkezi
    Giriş: 21.06.2025 07:47 Güncelleme: 24.06.2025 05:32
    İsrail İran savaşı 12. gününde!

    İran ile İsrail arasındaki savaş ikinci haftasında gerilim sürüyor. ABD'nin, İran'ın en önemli nükleer tesisi olan Fordo'yu 6 sığınak delici mühimmat kullanarak vurduğu, diğer iki tesisin ise bölgedeki Amerikan denizaltılarından fırlatılan 30 Tomahawk füzesiyle yok ettiği iddia edildi. İran ordusu, ABD'yi açıkça tehdit ederek "Kumarbaz Trump'ın başlattığı savaşı biz bitireceğiz." dedi. ABD Başkanı Trump İran ve İsrail'in ateşkes konusunda mutabakat sağladığını duyurdu. Ateşkesi ilk olarak İran'ın başlatacağını belirten Trump ateşkesin 6 saat sonra başlayacağını vurguladı. İsrail, ABD Dışişleri Bakanı Rubio'ya ateşkesi onayladığını belirtirken İran Dışişleri Bakanı Arakçi ise "Ortada bir anlaşma yok" ifadelerini kullandı.

    Siyonist İsrail'in 13 Haziran'da başlattığı "Yükselen Aslan" saldırısı ve İran'ın "Gerçek Vaat 3" adını verdiği misillemesiyle başlayan savaş 12. gününde devam ederken ABD Başkanı Donald Trump "İsrail ve İran arasında tam ve eksiksiz bir ateşkes olacağı konusunda tam bir anlaşmaya varıldığını" açıkladı.

    AHaber CANLI YAYIN

    CANLI ANLATIM
    05:28 24 Haziran 2025

    TRUMP: HER İKİ ÜLKENİN DE KAZANACAĞI ÇOK ŞEY VAR

    Trump, Truth Social sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İsrail ve İran neredeyse aynı anda bana geldiler ve barış dediler. O an zamanın şimdi olduğunu biliyordum. Her iki ülkede barış ve refah görecek. İsrail ve İran için gelecek sınırsız. Yaklaşık 6 saatin sonunda İsrail ve İran devam etmekte olan son görevlerini tamamladığında bu görev 12 saatin sonunda ateşkes tamamen sağlanacak. Her iki ülkenin de kazanacağı çok şey var." dedi. 

     

     

     

    05:12 24 Haziran 2025

    İSRAİL: İRAN BALİSTİK FÜZE FIRLATTI

    İsrail tarafından yapılan açıklamaya göre İran'ın yeni bir balistik füze fırlattığını belirtti. Fırlatılan füzeler nedeniyle Tel Aviv'de sirenler çalıyor. 

    İRAN'DAN YENİ BİR FÜZE SALDIRISI! TEL AVİV'DE SİREN SESLERİ
    04:32 24 Haziran 2025

    ARAKÇİ: SALDIRILAR SAAT 04.00'E KADAR SÜRDÜ

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail'e başlatılan operasyonun saat 04.00'a kadar sürdüğünü belirtti. Arakçi açıklamalarında "Güçlü Silahlı Kuvvetlerimizin İsrail'in saldırganlığını cezalandırmak için başlattığı askeri operasyonlar son dakikaya, sabah saat 04.00'e kadar sürdü.Tüm İranlılarla birlikte, kanlarının son damlasına kadar aziz vatanımızı savunmaya hazır olan ve düşmanın her türlü saldırısına son dakikaya kadar karşılık veren cesur Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

     

    04:31 24 Haziran 2025

    KANAL 14: İSRAİL'İN İRAN'A YÖNELİK SALDIRILARI DURDU

    İsrail merkezli Kanal 12, İsrail ordusunun İran'a yönelik saldırılarının durduğunu belirtti. 
     
    03:57 24 Haziran 2025

    İRAN'DAN AÇIKLAMA: HERHANGİ BİR ANLAŞMA YOK

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail ile ateşkes anlaşmasına ilişkin "Şu anda ateşkes konusunda yapılmış herhangi bir anlaşma yok. İran'ın defalarca belirttiği gibi İsrail, İran'a savaş açtı, tam tersi değil. Ancak İsrail rejimi, İran halkına karşı saldırılarını en geç Tahran saatiyle sabah 04:00'te durdurursa yanıt vermeye devam etme niyetimiz bulunmuyor.  Askeri operasyonlarımızın durdurulmasına ilişkin nihai karar daha sonra verilecek." dedi. 
    03:53 24 Haziran 2025

    TAHRAN VE BİRÇOK NOKTAYA SALDIRI

    İsrail Tahran ve Kerec dahil birçok noktayı vurmayı sürdürüyor. Bölgede birçok patlama sesleri duyulduğu belirtildi. 

    İSRAİL: 4 İHA DÜŞÜRDÜK 

    İsrail ile İran arasında olası bir ateşkese dair umutlar sürerken, İsrail ordusundan kritik bir açıklama geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, İran’dan fırlatılan 4 insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü bildirildi. "01.34 ile 01.35 saatleri arasında Güney Golan bölgesine düşman bir hava aracının girdiğinin tespit edilmesinin ardından İsrail Hava Kuvvetleri İran’dan fırlatılan bir insansız hava aracını düşürdü" denilen açıklamada, "Ayrıca, İsrail Hava Kuvvetleri kısa bir süre önce İran’dan fırlatılan ve henüz İsrail topraklarına girmemiş olan 3 insansız hava aracını daha etkisiz hale getirdi" ifadelerine yer verildi.

    03:24 24 Haziran 2025

    İSRAİL ABD'YE ATEŞKESİ ONAYLADIĞINI BİLDİRDİ

    İsrail Savunma Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'ya ateşkesi kabul ettiklerini bildirdi. 
    03:22 24 Haziran 2025

    BAĞDAT’TAKİ TACİ ASKERİ ÜSSÜ'NE İHA SALDIRISI 

    Irak’ın başkenti Bağdat’ta, bir insansız hava aracının (İHA) Irak ordusuna ait Taci Askeri Üssü’ndeki bir noktayı hedef aldığı bildirildi.

    Bağdat Operasyonlar Komutanı Korgeneral Velid et-Temimi, konuyla ilgili ülkenin resmi haber ajans INA’ya açıklamalarda bulundu.

    Tanımlanamayan bir İHA'nın, Taci Askeri Üssü’ndeki bir noktayı hedef aldığını bildiren Temimi, saldırıda can kaybının yaşanmadığını söyledi.

    Temimi, olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirtti.

    Bazı yerel medya organlarında, söz konusu saldırının üste bulunan Fransız yapımı bir radarı hedef aldığı iddia edildi.

    03:07 24 Haziran 2025

    TRUMP VE NETANYAHU TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

    İsrail Kanal 12'den yapılan açıklamada Netanyahu, ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmesinde İran saldırıları durdurursa ateşkesi kabul edeceğini belirtti. 

     

    02:42 24 Haziran 2025

    BEYAZ SARAY'IN YAKINLARINDA BOMBA UYARISI

    Beyaz Saray'ın yakınlarında bomba paniği! Bölgede uyarı yapılırken Beyaz Saray'ın yakınında sirenlerin çaldığı belirtildi. Binaların tahliye edildiği bilgisi verildi. 
    02:13 24 Haziran 2025

    İRAN: ATEŞKESİ KABUL ETTİK

    İranlı bir yetkili Katar'ın arabulucu olduğu ateşkesi kabul ettiklerini belirtti. 
    01:55 24 Haziran 2025

    İSRAİL ATEŞKESİ ONAYLAMADI

    ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile İran arasında "tam ve eksiksiz ateşkes" sağlandığını ve böylelikle savaşın sona ereceğini bildirdi. Gözlerin çevrildiği İsrail ise ateşkesi hala onaylamadığını duyurdu. 

     

    01:51 24 Haziran 2025

    "ATEŞKESE KATAR ARABULUCU OLDU"

    İsrail medyası, ateşkese Katar'ın arabulucu olduğunu duyurdu.  
    01:49 24 Haziran 2025

    "BÜYÜK FARKLAR OLABİLİYOR"

    İran’ın ateşkes teklifi almadığı iddialarının ardından, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, "İranlıların kamuoyuna yansıttıkları ile özelde söyledikleri arasında büyük farklar olabiliyor." dedi.

     

     

     

    01:29 24 Haziran 2025

    İRANLI YETKİLİ: BİR ATEŞKES TEKLİFİ ALMADIK

    Trump'ın ateşkes açıklaması sonrası İranlı bir yetkili "Bir ateşkes teklifi almadık." dedi.  İran tarafından yapılan açıklamada ise "Yalanlara kulak asmıyoruz" denildi. 

    01:28 24 Haziran 2025

    İSRAİL: İRAN'A YÖNELİK HAVA SALDIRILARI TAMAMLANDI

    İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran’a yönelik son hava saldırılarının tamamlandığı belirtilerek, bu kapsamda Batı İran’daki füzelerin ve füze rampalarının depolandığı yeraltı altyapılarının vurulduğu bildirildi.

    İsrail ordusu, İran’a yönelik son hava saldırılarının tamamlandığını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, bu kapsamda Batı İran’daki füzelerin ve füze rampalarının depolandığı yeraltı altyapılarının hedef alındığı belirtilerek, "İsrail savaş uçakları geçtiğimiz saatlerde Askerî İstihbarat Birimi’nin (AMAN) hassas yönlendirmesiyle Batı İran’a yönelik gerçekleştirilen bir dizi hava saldırısını tamamladı. Saldırılarda, Devrim Muhafızları tarafından füze ve füze rampalarının depolanması amacıyla kullanılan yeraltı askeri altyapıları hedef alındı" denildi. Ayrıca İsrail’e ait hava araçlarını hedef almak için konuşlandırılan bir füze rampasının da imha edildiği aktarıldı.

    01:08 24 Haziran 2025

    TRUMP'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

    Donald Trump, İran ile İsrail arasında süregelen çatışmalara yönelik sosyal medya platformu Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda "herkese tebrikler" ifadesini kullandı.

    Trump paylaşımında "İsrail ve İran arasında tam ve eksiksiz bir ateşkes olacağı konusunda tam bir anlaşmaya varıldığını" bildirdi

    Savaşın "bu noktada sonlandığının" kabul edileceğini kaydeden Trump, İran'ın ateşkesi başlatacağını ve takip eden 12. saatte de İsrail'in ateşkes başlatacağını kaydetti.

    Trump, izleyen 24. saatte de "12 gün savaşının resmi sonunun" dünya tarafından da "selamlanacağını" belirtti.

    Her bir ateşkes esnasında diğer tarafın "barışçıl ve saygılı" kalacağını kaydeden Trump, "Her şeyin olması gerektiği gibi çalışacağı varsayımıyla, ki öyle olacak, her iki ülkeyi, İsrail ve İran'ı, '12 günlük savaş' olarak adlandırılması gereken şeyi sona erdirmek için gereken dayanıklılık, cesaret ve zekaya sahip oldukları için tebrik etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

    Trump, bu savaşın yıllarca sürebilecek ve tüm Orta Doğu'yu yok edebilecek bir savaş olabileceğini ifade ederek, "Ama olmadı ve asla olmayacak! Tanrı İsrail'i korusun, Tanrı İran'ı korusun, Tanrı Orta Doğu'yu korusun, Tanrı ABD'yi korusun ve Tanrı dünyayı korusun." açıklamasında bulundu.

    TRUMP’TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI
    01:05 24 Haziran 2025

    TAHRAN'DA PATLAMA SESLERİ

    İran'ın başkenti Tahran'da patlama sesleri duyuluyor. 

    İSRAİL TAHRAN'I HEDEF ALDI! SALDIRI ANLARI İLK KEZ A HABER'DE
    00:37 24 Haziran 2025

    İRAN: TEL AVIV'İN GÜNEYİNİ BOŞALTIN

    İran'dan İsrail'e uyarı: Tel Aviv'in güneyini boşaltın
    23:57 23 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN TAHRAN'A TAHLİYE UYARISI

    İsrail: Tahran'ın 7. bölgesini birazdan vuracağız.
    23:36 23 Haziran 2025

    İSRAİLLİ YETKİLİLER: SAVAŞ BİRKAÇ GÜNE BİTEBİLİR

    İsrailli yetkililer "Savaş birkaç güne bitebilir. Savaşı bitirmeye hazırız" açıklamasında bulundu.

    21:24 23 Haziran 2025

    TRUMP: İRAN'DA VURDUĞUMUZ YERLERİ YOK ETTİK

    ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonu ABD'nin düzenlediği hava saldırılarında vurulan tüm İran tesislerinin "tamamen yok edildiğini ve bunu herkesin bildiğini" söyledi.

    ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin İran'da bulunan 3 nükleer tesise düzenlediği saldırının ardından bu üslerin "tamamen yıkıldığını" ifade etti. Trump, sosyal medya platformu Truth Social hesabı üzerinden ABD'nin İran'a hava saldırısında 3 nükleer tesise verilen zarara ilişkin değerlendirmede bulundu.

    ABD'nin İran'da vurduğu yerlerin "tamamen yıkıldığını" belirten Trump, "Sadece sahte haberler, mümkün olduğunca küçük düşürmek için farklı şeyler söylüyor." dedi.

    Trump, "sahte haber üretenler" olarak adlandırdığı CNN'den Allison Cooper'ı, ABC News'ten Jonny Karl'ı ve NBC News'ü hedef aldı.

    Medyadaki "ahlaksızların" hiç bitmediğini vurgulayan Trump, "Bu yüzden reytingleri tüm zamanların en düşük seviyesinde. Sıfır güvenilirlik!" ifadelerini kullandı.

    20:23 23 Haziran 2025

    İRAN: KATAR İÇİN TEHLİKE OLUŞTURMUYOR

    İran Ulusal Güvenlik Konseyi: (ABD üssüne saldırı) Bu eylem dost ve kardeş ülke Katar için herhangi bir tehlike oluşturmamaktadır

    20:13 23 Haziran 2025

    İRAN'DAN ABD'YE "FETİH MÜJDESİ" HAREKATI

    İran devlet televizyonu IRIB'de, “Fetih Müjdesi” ismi verilen saldırının, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd'e yönelik olduğu aktarıldı.

    İran haber ajansı IRNA ise Irak'taki bir ABD üssüne de füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail basını ise İran’ın başlattığı saldırının 4 farklı Körfez ülkesindeki ABD üslerine yönelik olduğunu öne sürdü.

    ABD’den konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi.

    20:09 23 Haziran 2025

    BAE HAVA SAHASINI KAPATTI

    BAE de hava sahasını tüm uçuşlara kapattı.

     

    19:53 23 Haziran 2025

    DOHA'DA PATLAMALAR

    İran DOHA'daki ABD üssüne 6 füze fırlattı.
    18:47 23 Haziran 2025

    KATAR HAVA TRAFİĞİNİ DURDURDU

    Katar, bölgedeki gelişmeler ışığında güvenlik nedeniyle ülkenin hava trafiğinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu

    17:35 23 Haziran 2025

    "BİZ BUNA HAZIRIZ"

    İranlı yetkililerden flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Savaş 2 yıl sürebilir. Biz buna hazırız" ifadelerine yer verildi. 
    17:27 23 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN TAHRAN'A TAHLİYE UYARISI

    İşgalci İsrail saldırılar düzenlediği Tahran'a yeni bir tahliye uyarısında bulundu. 
    17:26 23 Haziran 2025

    İRAN'IN ABD'YE MİSİLLEMESİ NE ZAMAN? FLAŞ AÇIKLAMA

    ABD: İran 48 saat içinde misilleme yapabilir
    16:44 23 Haziran 2025

    TRUMP: DÜŞMANIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN

    ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu’daki çatışmaların petrol fiyatlarını artırma ihtimaline karşı piyasaların kontrol altında tutulmasını istedi.

    Pazartesi günü Truth Social platformunda büyük harflerle “Herkes, petrol fiyatlarını düşük tutun, izliyorum! Düşmanın ekmeğine yağ sürmeyin, yapmayın.” diye uyarıda bulundu.

    Trump ayrıca Enerji Bakanlığı’na hitaben “Sondaj yapın, bebek, hemen şimdi” çağrısında bulunarak, enerji arzının artırılması gerektiğini vurguladı.

    16:07 23 Haziran 2025

    NATO SAVAŞA MÜDAHİL OLUR MU?

    NATO savaşa dahil olacak mı? Genel Sekreteri Mark Rutte açıklamalarda bulundu. 

    Sekreter Rutte, İran’ın nükleer silah geliştirmemesi gerektiğini belirterek, Tahran’ı nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdı.

    NATO Genel Sekreteri Rutte "Liderler, ortak savunmamızı güçlendirmek için cesur kararlar alacaklar. Bu, savunma yatırımı için hedefi yüzde 5'e kadar çıkaracak yeni planı içerecek." dedi. 

    Rutte, "ABD’nin İran’a yönelik saldırıları uluslararası hukuku ihlal etmedi." ifadelerini kullandı.

    Ayrıntılar geliyor...

    15:54 23 Haziran 2025

    KATAR: GÜVENLİK DURUMUMUZ STABİL

    Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD Büyükelçiliği'nin uyarısının ardından "Katar'daki güvenlik durumu stabildir. Bazı büyükelçilikler tarafından yayımlanan uyarılar, mutlaka belirli bir tehdidin varlığına işaret etmemektedir." açıklamasında bulundu.

    15:07 23 Haziran 2025

    ABD'DEN İRAN'A: APTALLIK OLUR

     Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın diyaloğa açık olduğunu ancak Tahran yönetiminin bu yolu seçmediği takdirde İran halkının "rejimin gücünü elinden alabileceğini" söyledi.

    Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine yönelik hava saldırılarına ilişkin medya kuruluşlarına açıklamalarda bulundu.

    Leavitt, hava saldırılarıyla ilgili, "İran'ın nükleer tesislerinin tamamen yok edildiğinden eminiz. Saldırıların düzenlendiği noktaların, İran'ın zenginleştirilmiş uranyumunun depolandığı yerler olduğuna dair yüksek düzeyde güvencemiz var." dedi.

    "MÜZAKEREYE AÇIĞIZ"

    ABD'nin Hürmüz Boğazı'na ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Leavitt, "İran rejimi, böyle bir karar alırsa aptalca bir hata yapmış olur." diye konuştu.

    Leavitt, ABD ve İsrail'in İran'daki rejimi devirmek istediğine ilişkin basında yer alan haberler konusunda, "Eğer İran rejimi, barışçıl ve diplomatik bir çözüm yolunu tercih etmezse İran halkı, bu son derece şiddet yanlısı rejimin gücünü neden ellerinden almasın? Başkan, hala diyalog kurmaya istekli." ifadelerini kullandı.

    14:20 23 Haziran 2025

    KATAR'IN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: OLDUĞUNUZ YERDE KALIN

    Katar’daki ABD Büyükelçiliği, Amerikan vatandaşlarına “bir sonraki duyuruya kadar bulundukları yerde kalmaları” yönünde tavsiyede bulundu.

    13:49 23 Haziran 2025

    İSRAİL: 100'ÜN ÜZERİNDE MÜHİMMAT FIRLATTIK

    İsrail, son 2 saat içinde Tahran’daki hedeflere yönelik 100’ün üzerinde mühimmat fırlattığını açıkladı.

    12:38 23 Haziran 2025

    ARAKÇİ-PUTİN GÖÜRŞMESİ BAŞLADI

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'yi kabul etti. 

    İkilinin Moskova'daki görüşmesi başladı. 

    12:29 23 Haziran 2025

    İSRAİL İRAN'DA CEZAEVLERİNİ HEDEF ALDI

    İsrail, İran'nın başkenti Tahran'daki rejim karşıtlarının bulunduğu Evin Cezaevi'nin kapısını hedef aldı. 

    İSRAİL İRAN’DA CEZAEVİ KAPISINI VURDU!
    12:21 23 Haziran 2025

    İSRAİL YİNE KALLEŞÇE SALDIRDI

    İsrail işgal güçleri, Tahran devlet televizyonu ve Tahran Üniversitesi'ni hedef aldı. 
    12:11 23 Haziran 2025

    İSRAİL FORDO NÜKLEER TESİSİNİ VURDU

    ABD'nin gerçekleştirdiği saldırının ardından İsrail, Fordo nükleer tesini yeniden hedef aldı. 
    11:29 23 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN İRAN'A MİSSİLEME: KEREC VE TAHRAN HEDEFTE

    İsrail, İran'ın Aşdod'a başlattığı füze saldırısının ardından Kerec ve Tahran'ı vurdu.

    İran, İsrail'in Kızılhaç yakınını hedef aldığını açıkladı. 

    10:46 23 Haziran 2025

    AŞDOD ELEKTRİK SANTRALİNE SALDIRI

    İran Aşdod'da elektrik santralini vurdu. 

    İRAN FÜZELERİ AŞDOD’U VURDU!

    İran medyasına göre yaklaşık 10-15 balistik füze fırlatıldı, toplamda yaklaşık 6-7 isabet kaydedildi. İsrail, saldırılarda en ez 7 bölgesinin hasar aldığını kabul etti. 

    İsrail'de 50 dakikadır kesintisiz sirenlerin çaldığı bildirilirken bazı bölgedelerde elektirk kesintisi yaşandığı kaydedildi.

    AŞDOD ELEKTRİK SANTRALİNE SALDIRI
    10:42 23 Haziran 2025

    ÇİN'DEN VATANDAŞLARINA TAHLİYE KARARI

    Çin Dışişleri Bakanlığı, bölgede devam eden askeri çatışmalar nedeniyle İran'dan 3.100'den fazla, İsrail'den ise 500 vatandaşını tahliye ettiğini açıkladı.

    10:41 23 Haziran 2025

    AVRUPA'YI HÜRMÜZ BOĞAZI KORKUSU SARDI

     Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatması halinde bunun son derece tehlikeli olacağını ve hiç kimse için iyi olmayacağını söyledi.

    Kallas, AB dışişleri bakanlarının Brüksel'deki toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da gerginliğin tırmanması endişelerinin çok büyük olduğunu belirtti.

    "İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatması son derece tehlikeli olur ve hiç kimse için iyi olmaz." diyen Kallas, AB dışişleri bakanlarının büyük ölçüde diplomatik çözüme odaklandıklarını vurguladı.

    Kallas, 20 Haziran'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile Cenevre'de yaptıkları görüşmeyi hatırlatarak, "İran, nükleer konuların yanı sıra Avrupa'yı ilgilendiren daha geniş güvenlik konularını da görüşmeye başlamıştı. Dolayısıyla bunu kesinlikle devam ettirmeliyiz." dedi.

    İran'ın 2015'te Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak bilinen nükleer anlaşma programını imzaladığını anımsatan Kallas, "Tabii ki JCPOA'da herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi halinde tüm yaptırımların geri getirilmesini öngören bir mekanizma var." diye konuştu.

    10:37 23 Haziran 2025

    ARAKÇİ'DEN FRANSA'YA NET MESAJ: SESSİZLİĞİNİZİN GENİŞ ÇAPLI SONUÇLARI OLACAK

    İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa Dışişleri Bakanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Arakçi, ABD’nin saldırganlığı karşısında sessiz kalmanın ve harekete geçmemenin tüm ülkeler için geniş çaplı sonuçlar doğuracağını ifade etti.

    10:16 23 Haziran 2025

    İRAN FÜZE ATTI İSRAİL'DE SİRENLER ÇALIYOR

    İran, İsrail'in topraklarına saldırılarının 11. gününde İsrail'e füze attı. Çok sayıda ateşlenen füzelerin sonrası başta Tel Aviv olmak üzere birçok şehirde sirenlerin çaldığı bildirildi. 

    İsrail işgal güçleri, yerleşimcilere koruma alanlarında kalma çağrısında bulundu. 

    09:11 23 Haziran 2025

    İRAN'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA: KUMARBAZ TRUMP BAŞLATTIĞIN SAVAŞI BİZ BİTİRECEĞİZ

    İran Merkez Askeri Komutanlığı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, yayınlanan videoda, ABD için ağır sonuçlar doğuracak güçlü operasyonların beklendiğini söyledi.

    Aynı açıklamada İngilizce konuşan sözcü, şu ifadeleri kullandı:

    "Bay Trump, kumarbaz! Bu savaşı başlatabilirsin – ama onu bitirecek olan biz olacağız."

    İsrail'in ABD desteği ve gelişmiş savunma sistemlerine rağmen önemli kayıplar verdiğini ifade eden sözcü, uluslararası kamuoyuna da sert bir uyarıda bulundu.

    DÜNYA'YA GÖZDAĞI: MEŞRU HEDEF SAYARIZ

    Herhangi bir ülkenin gemi veya uçak yoluyla İsrail’e askeri ya da radar ekipmanı göndermesinin, İran’a karşı saldırıya ortaklık olarak değerlendirileceğini söyleyen sözcü, bu yardımların İran silahlı kuvvetleri için meşru hedef sayılacağını vurguladı.

    İRAN’DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA: KUMARBAZ TRUMP BAŞLATTIĞIN SAVAŞI BİZ BİTİRECEĞİZ
    08:57 23 Haziran 2025

    İSRAİL: 6 HAVALANIINI HEDEF ALDIK

    İsrail işgal güçleri, Batı, Doğu ve Orta İran’da bulunan altı havaalanını hedef aldığını öne sürdü. 

    08:50 23 Haziran 2025

    İSRAİL: KİRMANŞAH'TAKİ ASKERİ ALTYAPILARI HEDEF ALDIK

    İsrail işgal güçleri, Batı İran’da askeri altyapıya yönelik saldırılarını sürdürdüğünü açıkladı.

    İRAN İSRAİL’İN HERMES İHA’SINI DÜŞÜRDÜ

    İşgal sözcüsü Avichay Adraee tarafından yayımlanan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Kirmanşah’taki askeri altyapıları hedef aldığı belirtildi.

    İran medyası, Pazar gecesi geç saatlerde Kirmanşah'ta büyük bir patlama yaşandığını bildirmişti.

    07:46 23 Haziran 2025

    İSRAİL VE İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANLARINDAN TEMAS

    İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırıyı görüştü.

    İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Saar'ın, İngiliz mevkidaşı Lammy ile telefonda konuştuğu belirtildi.

    Açıklamada, görüşmede, ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yönelik saldırısına ilişkin son gelişmelerin yanı sıra İsrail'in İran'a yönelik geniş çaplı saldırıları ile Gazze Şeridi'ndeki esirlerin durumunun ele alındığı kaydedildi.

    ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine gece düzenlediği saldırıyı takdir ettiğini belirten Saar, Washington'un "özgür dünyanın lideri olarak hareket ettiğini" öne sürdü.

    Saar, Lammy ile görüşmesinde uluslararası toplumu, "İran'ı tutumunu değiştirmeye zorlaması" için harekete geçmeye çağırdı.

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile gün içinde telefon görüşmesi gerçekleştiren Lammy, ülkesinin ABD saldırısında herhangi bir rolü veya işbirliği olduğunu reddetmişti.

    ABD Başkanı Donald Trump, İran'da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı.

    05:07 23 Haziran 2025

    TRUMP: NÜKLEER TESİSLERE YER ALTINDAN ZARAR VERİLDİ

    ABD Başkanı Donald Trump,"Uydu görüntülerinin gösterdiği gibi, İran'ın 3 nükleer tesisine devasa hasar verildi. Yok olma doğru bir terimdir. Gösterilen beyaz yapı kayaya derin bir şekilde gömülmüş, hatta çatısı bile yer seviyesinin çok altında ve alevden tamamen korunmuştur. En büyük hasar yer seviyesinin çok altında meydana geldi. Tam isabet!" dedi. 

     

    TRUMP: NÜKLEER TESİSLERE YER ALTINDAN ZARAR VERİLDİ
    03:34 23 Haziran 2025

    HAMANEY'DEN AÇIKLAMA: SİYONİSTLER CEZALANDIRILIYOR

    İran'ın gönderdiği füzelerin ardından İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney açıklamalarda bulundu. Hamaney, "Siyonist düşman büyük bir suç işledi ve şuan cezalandırılıyor." ifadelerini kullandı. 
    03:15 23 Haziran 2025

    TEL AVİV'DE SİREN ALARMI

    İran yeniden İsrail'e füze saldırısı başlattı. Başkent  Tel Aviv'de sirenler çalıyor. O anlar A Haber canlı yayınında naklen yayınlandı. 

    İran medyasına göre, gece yerel saatle 01.30 sularında Tahran'ın çeşitli bölgelerinde hava savunma sistemi devreye girdi.

    Tahran’ın güney, kuzey ve doğusunda hava savunma sistemleri devreye girerken, insansız hava araçlarının (İHA) düşürüldüğü bildirildi.

    Düşürüldüğü belirtilen İHA'ların sayısı hakkında henüz resmi açıklama yapılmazken ilerleyen saatlerde de Tahran'ın kuzeyinde hava savunma sistemleri çalışmaya devam etti.

    Yine aynı saatlerde, Tahran'ın doğusundaki Kereç kenti ve Şiraz, Yezd'de hava savunma sistemlerinin devreye girdiği ve Kereç'te bir patlama sesinin duyulduğu ifade edildi.

    Saat 03.00 sularında İran'dan İsrail'e bir füze atıldığı belirtilirken, Fars Haber Ajansı söz konusu füzenin Yemen'e ait olduğunu öne sürdü.

    İsrail'in İran'a saldırıları devam ederken, İranlı yetkililer gün içinde İsrail'in 10'dan fazla kente saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

    TEL AVİV'DE YENİDEN SİREN SESLERİ
    02:33 23 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN ASKERİ ÜSLERE SALDIRI

    İsrail medyası tarafından İsrail'in İran'ın güneydoğusunda bulunan askeri üsleri vurduğu belirtildi. Tahran yönetimi tarafından İran'ın hava savunma sisteminin devreye girdiği açıklandı. 
    00:25 23 Haziran 2025

    TRUMP'TAN İRAN'A REJİM DEĞİŞİKLİĞİ TEHDİDİ

    ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformundaki paylaşımında, İran'da bir rejim değişikliği fikrine sıcak baktığı mesajını verdi.

    "Rejim Değişikliği terimini kullanmak politik olarak doğru değil, ancak mevcut İran Rejimi İran'ı tekrar büyük yapmıyorsa neden bir Rejim değişikliği olmasın?" ifadesini kullanan Trump, "İran'ı yeniden büyük yapalım (MIGA!!!)" diye yazdı.

    Başkan Trump, peş peşe birkaç farklı konuyu dile getirdiği hesabındaki diğer bir paylaşımında, ABD'nin İran'a yönelik hava saldırısında nükleer tesislere verilen hasarın "muazzam" olduğu ifade etti.

    "Vuruşlar sert ve isabetliydi. Ordumuz büyük bir beceri gösterdi." ifadelerine yer veren Trump, ABD ordusunu övdü.

    ​​​​​​​Trump ayrıca, İran'a düzenlenen hava saldırısında görev alan B-2 bombardıman uçaklarının Missouri'ye güvenli bir şekilde indiği bilgisini paylaşırken, ABD'li pilotlara hitaben "İyi bir iş çıkardığınız için teşekkürler." sözlerini kaydetti.

    23:54 22 Haziran 2025

    BM İRAN TEMSİLCİSİ: SAVAŞI DURDURMAYI UMUYORUZ AMA BUNU YAPMIYORLAR

    BM İran temsilcisi Acil Durum Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Açıklamada "Bu dünyaya 10 gün içerisinde Atom Enerji Kurumu tüm uyarıları vermiştir. Bu savaşı durdurmayı umuyoruz fakat bunu yapmıyorlar. ABD direkt İran'a kanıtı olmayan şekilde vurmaya devam ediyor. Burada gerçekler ortada. İran'a gerçekliği olmayan saldırılar hak olarak görülemez. " dedi. 
    22:24 22 Haziran 2025

    TAHRAN'DA 200'DEN FAZLA NOKTA VURULDU

    İran’ın Tahran Eyalet Valisi Muhammed Sadık Motemedyan, İsrail’in 13 Haziran’dan bu yana Tahran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili bilgi paylaştı. İran basınına konuşan Motemedyan, "Siyonist rejim, son 10 gün içinde Tahran Eyaleti’nde 200’den fazla noktaya saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 120’den fazla konut tamamen yıkıldı, 500’den fazla yapı ise hasar gördü" dedi.
    22:12 22 Haziran 2025

    BMGK: SAVAŞIN ACİLİYETLE GÖZDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ABD'nin İran'a yönelik hava saldırılarının ardından toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) konuştu.

    "ABD'nin İran nükleer tesislerini bombalaması, zaten sarsılmış bir bölgede tehlikeli bir dönüm noktasını işaret ediyor." ifadesini kullanan Guterres, bölge halkının bir başka yıkım döngüsüne daha "dayanamayacağı" uyarısında bulundu.

    Guterres, "Derhal ve kararlı bir şekilde, çatışmaları durdurmak ve İran nükleer programı hakkında ciddi, sürdürülebilir müzakerelere geri dönmek için harekete geçmeliyiz." dedi.

    İsrail ile İran arasında yaşanan krizin başından beri, Orta Doğu'da gerginliğin artmasına sebep olan girişimleri "defalarca kınadığını" belirten BM Genel Sekreteri, hala taraflar arasında misillemelerin devam etmesinden şikayet etti.

    Guterres, bölgedeki tehlikeli gidişi sonlandırmak için diplomasiyi işaret ederek, sivillerin korunması ve güvenli deniz trafiğinin garanti altına alınması gereğine değindi.

    "Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması, uluslararası barış ve güvenliğin temel taşıdır." sözlerine yer veren Guterres, İran'ın buna "tam olarak saygı göstermesi" gerektiğini kaydetti.
     

    22:07 22 Haziran 2025

    NETANYAHU: FORDO AĞIR YARALI

    Netanyahu: Fordo ağır yaralı, hasarın ne olduğunu göreceğiz

    22:03 22 Haziran 2025

    İSRAİL TAHRAN VE KİRMANŞAH'I VURUYOR

    İsrail İran'In başkenti Tahran ve Batı İran'da askeri altyapıları hedef alarak çeşitli saldırılar düzenliyor. 

    22:00 22 Haziran 2025

    İRAN: ABD SALDIRILARINDA 11 KİŞİ YARALANDI

    İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, bugün nükleer tesislere yapılan saldırılarda herhangi bir radyasyona rastlanmadığını, 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

    Kızılay ekiplerinin çalışmaya devam ettiğini aktaran Kulivend, saldırıların gerçekleştirildiği nükleer tesislerde herhangi bir radyasyona rastlanmadığını belirtti.

    Kullivend, saldırılarda hayatını kaybeden olmadığını ve yaralanan 11 kişiden 7'sinin ise taburcu edildiğini aktardı.

    21:58 22 Haziran 2025

    KİRMANŞAH'TA PATLAMA SESLERİ

    Kirmanşah kentinde patlama sesleri duyuldu. 
    21:10 22 Haziran 2025

    TRUMP: İRAN'IN ELİNDEN BOMBAYI ALDIK

    ABD Başkanı Donald Trump İran'ın nükleer tesislerine yönelik gerçekleştirdikleri saldırıya ilişkin "Tarihi bir zafer elde ettik. İran'ın elinden bombayı aldık. Ordumuza teşekkür ederim. Gerçekten çok özel bir operasyondu" dedi.

    19:39 22 Haziran 2025

    ABD'DEN TÜRKİYE'DE PERSONELLERİNE UYARI

    ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik saldırının ardından, Orta Doğu’daki personeline "dikkatli olmaları" uyarısında bulunurken, bazı ülkelerdeki diplomatik temsilcilik çalışanlarından ise bulundukları ülkeleri terk etmelerini istedi.

    Bakanlık, resmi internet sitesi ve X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İran’a yönelik saldırı sonrası Tahran’ın olası misillemesine karşı bölge ülkelerinde görev yapan personeline uyarılarda bulundu ve bazı kısıtlamalar getirdi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı paylaşımda aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerdeki vatandaşlarını, bölgedeki gelişmeler sonrası yaşanabilecek protesto ve benzeri taşkınlıklara karşı uyardı.

    Bakanlık, Lübnan, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki temsilcilik çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik uyarılarını ise kırmızı renkle yayınladı; bu ülkelerde görev yapan personelinden azami dikkat göstermesi istendi.

    Özellikle Lübnan ve Irak’taki güvenlik riskine dikkati çeken Bakanlık, "bölgedeki istikrarsız güvenlik durumu" gerekçesiyle bu ülkelerdeki acil görevli olmayan personelin ve aile üyelerinin tahliye edilmesi talimatı verdi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’la ilgili yaptığı açıklamada, "12 Haziran’da aşırı tedbir amacıyla ABD Irak Misyonu, bazı personelin düzenli şekilde tahliyesine başladı. Operasyonların kolaylaştırılması yönünde devam eden çabalar kapsamında, 21 ve 22 Haziran’da da ek personel Irak’tan ayrıldı." ifadelerine yer verdi.

    Bakanlık ayrıca, Orta Doğu ülkelerinde bulunan vatandaşlarının ABD’ye en hızlı şekilde dönebilmesi için yönlendirme bağlantılarını da paylaştı.

    17:58 22 Haziran 2025

    ABD: İRAN İLE DEĞİL NÜKLEER PROGRAMI İLE SAVAŞTAYIZ

    ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Vance, ABD'nin İran'la savaşta olmadığını öne sürerek, "İran ile savaşta değiliz, İran'ın nükleer programıyla savaş halindeyiz" dedi.
    Vance, "Bence onların programını gerçekten çok uzun bir süre geriye ittik. Bence İranlıların nükleer silah geliştirebilmeleri için çok uzun yıllar geçmesi gerekecek" dedi.

    İran’ı nükleer programı konusunda iyi niyetle müzakere etmemekle suçlayan Vance, müzakerelerin sonuçsuz kalmasının saldırı için bir katalizör görevi gördüğünü söyledi.

    "REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTEMİYORUZ"

    İran’da rejim değişikliği istemediklerini belirten Vance, "Rejim değişikliği istemiyoruz. Bunu uzatmak istemiyoruz. Nükleer programı sona erdirmek ve ardından İranlılarla burada uzun vadeli bir çözüm hakkında konuşmak istiyoruz" dedi.

    ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik saldırı konusundaki nihai kararını saldırılar gerçekleşmeden hemen önce verdiğini ifade eden Vance, ABD'nin "sahaya inmekle ilgilenmediğini" söyledi.

    Birçok Demokrat siyasetçinin Trump'ın eylemlerinin anayasaya aykırı olduğunu ve yabancı ülkelere savaş ilan etme yetkisinin ABD Kongresi’nin onayı gerektiğine yönelik eleştirilerine cevap veren Vance, Trump'ın kitle imha silahlarının yayılmasını önlemek için harekete geçme konusunda açık bir yetkiye sahip olduğunu söyledi.

    17:57 22 Haziran 2025

    ABD'DEN ÇİN'E İRAN ÇAĞRISI: TEMASA GEÇİN

    ABD, İran'a saldırı sonrası Tahran yönetimi tarafından kapatılma ihtimali gündeme gelen Hürmüz Boğazı için, Çin'e İran'la temasa geçme çağrısında bulundu.

    17:50 22 Haziran 2025

    İİT İSTANBUL: İRAN'A SALDIRILAR DURDURULMALI

    İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Deklarasyonu'nda, İsrail'in İran ve diğer ülkelere saldırıları şiddetle kınanırken, uluslararası toplum caydırıcı tedbirler almaya çağrıldı
    16:04 22 Haziran 2025

    HÜRMÜZ BOĞAZI KARARI

    İran Meclisi Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi. İran'ın boğazı kapatması durumunda petrol fiyatlarında ciddi bir yükseliş bekleniyor.

    HÜRMÜZ BOĞAZI KAPATILIR MI? İRAN MECLİSİ ONAY VERDİ
    15:04 22 Haziran 2025

    "OPERASYON İRAN HALKINA DEĞİLDİ"

    ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran'a düzenlenen hava saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenliyor. Hegseth, Başkomutan'dan (Trump) aldıkları emir doğrultusunda İran'ın nükleer programına saldırdıklarını ancak İran halkı ve askerlerini hedef almadıklarını belirtti.

    PENTAGON’DAN FLAŞ MESAJLAR

    Hegseth, Trump'ın cesur ve zekice bir operasyon planladığını öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:

    "Operasyon gösterdi ki ABD'nin caydırıcı gücü geri döndü. dünyanın hiçbir ülkesi buna benzer bir operasyon yapamazdı. Başkan 60 gün içerisinde barış ve müzakere dediğinde bu 60 gün süre verdiği anlamına geliyor. Başkan barış olmazsa İran'ın nükleer gücünün yok olacağını söylemişti. Trump, Truth Social'da yaptığı açıklamada, "İran tarafından yapılacak herhangi bir misilleme öyle bir güçle karşılanacak ki bugün şahit olduğunuz saldırıya bile benzer olmayacak. İran'ın bu sözleri dinlemesi akıllıca olur.

    Pilotlarla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Bunlar savaşçılar. Askerlerimize hakkını vermek istiyorum. Bu operasyona dahil olan b ütün askerler süreci kusursuzca yönetti. Müttefikimiz İsrail'le ilgili de bir şey söylemek istiyorum. Bu operasyona haftalarca/aylarca hazırlanıldı ki ABD Başkanı emri verdiğinde derhal gerçekleştirilebilsin. Operasyonun gizlilik ve kandırmaca gibi birçok boyutu vardı. Saldırıda MOP bombaları kullanıldı. Müttefiklerimizle yaptığımız bu operasyon gücümüzü ortaya koydu."

    OPERASYONUN DETAYLARI NELER?

    Hegseth ile birlikte bilgi veren ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine ise saldırının incelikle planlandığını kaydetti. Operasyonla İran'ın nükleer silah altyapısına zarar verildiğini ifade eden Caine, hızlı bir operasyon yürütüldüğünü ve yüksek gizlilikle çalıştıklarını açıkladı.

    Caine, B-2 uçaklarının cuma gece yarısı ABD'den havalanarak sürpriz etkisi yaratmak için Pasifik üzerinden B-2 uçakları uçurduklarını söyledi. 7 adet B-2 Spirit'in 2'şer mürettebatla saldırıya katıldığı bilgisini veren Caine, 18 saatlik uçuşun ardından B-2'lere yakıt doldurulduğunu belirtti. B-2'lere destek uçaklarının eskortluk ettiğini kaydeden Caine, böyle bir entegre operasyonu sadece ABD'nin yapabileceğini iddia etti.

    Caine, siber saldırı ve uzay kuvvetleri ile Avrupa Kuvvetleri'nin de saldırıya katıldığını bildirdi. 4. ve 5. nesil savaş uçaklarının B-2'leri korumak için İran hava sahasında eskort uçuşu gerçekleştirdiğini söyleyen Caine, aldatmaca manevralarının bombalama sona erene dek devam ettiğini açıkladı.

    GBU-67 BOMBALARI TARİHTE İLK KEZ KULLANILDI

    B-2 uçaklarının 2 GBU-67 bombasıyla Fordo'yu vurduğunu kaydeden Caine, İran'a saldırıda 14 bomba kullanıldığını dile getirdi. Caine, nükleer tesislerin 'Gece Yarısı Balyozu' operasyonuyla vurulmasının ardından uçakların İran'dan geri döndüğünü belirtti. İran Hava Kuvvetleri'nin kendilerine karşılık vermediğini söyleyen Caine, GBU-67'lerin tarihte ilk kez operasyonel olarak kullanıldığını kaydetti.

    Caine, saldırı sonucu İran'ın 3 nükleer tesisinde ağır hasar oluştuğunu öne sürdü ve saldırının 2001 yılından bu yana yapılmış en büyük B-2 saldırı olduğunu ifade etti. Caine, Irak ve Körfez bölgelerinde olası bir İran saldırısına karşı birliklerini korumak için önlem aldıklarını kaydetti.

    OPERASYON İRAN HALKINA DEĞİLDİ
    14:34 22 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN YENİ SALDIRI

    İsrail, İran'ın Ahvaz kentini vurdu.

    İSRAİL İRAN’IN AHVAZ KENTİNİ VURDU
    13:11 22 Haziran 2025

    "DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ"

    Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "İran’ın nükleer tesislerine ABD tarafından bugün yapılan saldırı, söz konusu riski en üst düzeye çıkarmıştır. Türkiye, ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer tesislerine yönelik saldırısının muhtemel sonuçlarından derin endişe duymaktadır." denildi.

    DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: FELAKET SENARYOSU HAYATA GEÇMEMELİ
    11:12 22 Haziran 2025

    "FELAKET SONUÇLARI OLABİLİR"

    Katar, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan gerilimin hem bölgede hem küresel düzeyde "felaket sonuçları olabileceği" uyarısında bulundu
    10:48 22 Haziran 2025

    AB'DEN TÜM TARAFLARA ÇAĞRI

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu, uluslararası güvenliğe tehdit olacağından İran'ın nükleer silah geliştirmesine izin verilmemeli" açıklamasında bulundu. 

    Tüm taraflara "geri adım atma, müzakere masasına geri dönme ve daha fazla tırmanış yaşanmasını engelleme" çağrısında bulunan Kallas, "AB Dışişleri Bakanları durumu yarın ele alacak" dedi. 

    09:56 22 Haziran 2025

    HAYBER FÜZELERİ İSRAİL'E ATEŞLENDİ

    İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen son saldırıda 40 füze kullanıldığını, bu saldırıda ilk defa Hayber Şekan tipi füzelerin kullanıldığını açıkladı. Açıklamada, "silahlı kuvvetlerin kapasitelerinin temel kısımlarının henüz faaliyete geçirilmediği" ifade edildi. 

    İŞTE İRAN’IN İLK KEZ KULLANDIĞI HAYBER FÜZESİ
    09:27 22 Haziran 2025

    İRAN FÜZESİNİN DÜŞME ANI

    İran'dan İsrail'e yaklaşık 30 füzeyle düzenlenen misilleme saldırısında birçok noktanın isabet aldığı duyuruldu.

    İran'ın füzesinin düşme anı kameraya yansıdı.

    İRAN FÜZESİNİN DÜŞME ANI

    İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, doğrudan ve şarapnel parçası isabeti nedeniyle 10 ihbar aldıklarını açıkladı.

    İran'ın İsrail'in merkezine ve kuzeyine yönelik başlattığı saldırı sebebiyle ülke genelindeki alarmların devreye girmesinin ardından fırlatılan yaklaşık 30 füzeden bir kısmının engellenemediği ve bazı noktalara isabet ettiği belirtildi.

    Kızıl Davut Yıldızı, Hayfa kentindeki isabetin ardından bölgede ağır hasar oluştuğunu, ilk belirlemelere göre en az 11 kişinin yaralandığını ve isabet alan bölgelerdeki çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

    İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, füzelerden bazılarının açık alana düştüğünü, Hayfa'nın yanı sıra ülkenin orta kesimindeki Shephelah ve Tel Aviv çevresinde Dan Gush'da da hasar oluştuğunu bildirdi.

    İsrail ordusundan yapılan açıklamada, sığınaklardan çıkılabileceği ve arama kurtarma ekiplerinin isabet alan noktalarda ülke genelinde faaliyet gösterdiği kaydedildi.

    İRAN FÜZESİNİN DÜŞME ANI
    08:30 22 Haziran 2025

    15 KİŞİ YARALANDI!

    İran'ın füze saldırısında 15 kişi yaralandı.

    İRAN FÜZELERİ “DEMİR KUBBE”Yİ YİNE DELDİ
    08:22 22 Haziran 2025

    İRAN FÜZELERİ TEL AVİV'DE BİNAYI VURDU

    İran sabah saatlerinde İsrail'e yönelik füze saldırısı başlatırken, bir füze Tel Aviv'de binayı vurdu. 
    08:11 22 Haziran 2025

    YENİ SALDIRI DALGASI!

    İsrail basını İran'ın yeni bir saldırısı dalgası daha başlattığını duyurdu.
    07:55 22 Haziran 2025

    DUMANLAR YÜKSELİYOR!

    İran’ın vurduğu Tel Aviv ve Hayfa’dan dumanlar yükseliyor.

    07:42 22 Haziran 2025

    TEL AVİV'DE PATLAMA SESLERİ

    Sabah saatlerinde İran, balistik füzelerle İsrail’i vurmaya başladı.

    İsrail ordusu, İran'dan füzeler ateşlendiğini duyurarak sığınaklara girilmesi çağrısı yaptı.

    İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'dan yeni bir füze saldırısı düzenlendiği belirtildi.

    İran'dan ateşlenen füzeler nedeniyle sığınaklardan ayrılmama çağrısı yapılan açıklamada, ikinci bir duyuruya kadar korunaklı alanlarda kalınması gerektiği ifade edildi.

    Hava savunma sistemlerinin füzeleri engellemeye çalıştığı vurgulanan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde alarmların devreye girdiği kaydedildi.

    07:30 22 Haziran 2025

    İRAN'DAN İSRAİL'E YENİ SALDIRI

    ABD'nin gece saatlerinde İran'ın nükleer tesislerine saldırmasının ardından İsrail'de yeni saldırı alarmı çalıyor. İran'ın yeni bir saldırı dalgası başlattığı belirtildi.
    07:06 22 Haziran 2025

    NÜKLEER TESİSLERDE ISI ARTIŞI!

    Termal uydular, ABD'nin bu sabah saatlerinde bombaladığı nükleer tesisler üzerinde ısı artışları tespit etti.

    ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) termal uyduların verilerini derlediği LANCE/FIRMS enformasyon sistemi, İran'ın Fordo, Natanz ve İsfahan'daki nükleer tesislerine düzenlenen saldırıların ardından bu tesislerin üzerinde ısı artışları meydana geldiğini tespit etti.

    Termal uydular, saldırıların olduğu saatlerde, Kum şehrinin 30 kilometre kuzeyindeki Fordo nükleer tesisi ile Tahran'ın 220 kilometre güneydoğusundaki Natanz ve 350 kilometre güneydoğusundaki İsfahan nükleer tesislerindeki ısı artışlarını kayda geçirdi.

    Yer ve atmosfer gözlem uydularının termal ölçüm enstrümanları, yangınların, sanayi aktivitesinin ve diğer faktörlerin yol açtığı ısı artışlarını tespit edebiliyor. İran'da söz konusu bölgelerde tespit edilen ısı artışlarına bombaların yol açtığı tahmin edilirken, nükleer serpintiden kaynaklanan bir ısınma olup olmadığı henüz bilinmiyor.

    05:42 22 Haziran 2025

    6 SIĞINAK DELİCİ MÜHİMMAT VE 30 TOMAHAWK FÜZESİ

    ABD'nin, İran'ın üç nükleer tesisinden en önemlisi olan Fordo'yu 6 sığınak delici mühimmat kullanarak vurduğu, diğer iki tesisin ise bölgedeki Amerikan denizaltılarından fırlatılan 30 Tomahawk füzesiyle yok edildiği iddia edildi.

    Fox News sunucusu Sean Hannnity, canlı yayınlanan programında, ABD Başkanı Donald Trump'la az önce telefonla görüştüğünü ve Trump'ın kendisine İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırılarda yaklaşık 645 kilometre uzaklıktaki Amerikan denizaltılarından 30 Tomahawk füzesinin de fırlatıldığını ilettiğini söyledi.

    Daha önce İran'ın Fordo nükleer tesisi için en az 2 adet GBU-57 A/B "Büyük Ordonat Delici" sığınak avcısı (bunker buster) mühimmat kullanılması gerektiğinin dile getirildiğini hatırlatan Hannity, ancak ABD Başkanı ile yaptığı konuşmada 6 sığınak delici mühimmatın kullanıldığını öğrendiğini belirtti.

    Hannity, "Diğer iki büyük İran nükleer tesisi olan Natanz ve İsfahan, yaklaşık 645 kilometre uzaktaki Amerikan denizaltıları tarafından fırlatılan 30 Tomahawk füzesiyle yok edildi." ifadelerine yer verdi.

    Trump, İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

    05:39 22 Haziran 2025

    İRAN ATOM ENERJİSİ KURUMU: ULUSLARARASI YASALARA AYKIRI VAHŞİ BİR EYLEM

    İran, ABD'nin Fordo, Natanz ve İsfahan'daki tesislere saldırısının Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) İran'ın nükleer tesislere saldırılara "kayıtsızlığı ve hatta işbirliğiyle gerçekleştirildiğini" ve başta Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması (NPT) olmak üzere uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

    İran Atom Enerjisi Kurumu, ABD'nin ülkenin üç nükleer tesisine yönelik askeri saldırısının ardından yazılı açıklama yayımladı.

    Açıklamada, "Siyonist (İsrail) düşmanın son birkaç gündür gerçekleştirdiği vahşi saldırılarının ardından, bugün şafak vakti, ülkenin Fordo, Natanz ve Isfahan'daki nükleer tesisleri, başta Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması olmak üzere uluslararası yasalara aykırı vahşi bir eylemle İran'ın düşmanları tarafından saldırıya uğradı." ifadelerine yer verildi.

    İsrail ve ABD'nin İran'ın nükleer tesislere saldırısına karşı kınama açıklaması yapmayan UAEA'ya tepki gösterilen açıklamada, "Uluslararası hukuku ihlal eden bu eylem ne yazık ki UAEA'nın kayıtsızlığı ve hatta işbirliğiyle gerçekleştirildi. Uluslararası toplumun orman kanunlarına dayalı bu kaosu kınaması ve İran'ın meşru haklarını elde etmesi konusunda destek vermesini bekliyoruz. Büyük İran ulusuna, bu milli sanayinin gelişmesinin durdurulmasına izin vermeyeceğimizi beyan ediyoruz." denildi.

    05:35 22 Haziran 2025

    GUTERRES ABD'NİN İRAN'A SALDIRISINDAN "DERİN EDİŞE DUYDUĞUNU" BİLDİRDİ

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin İran'daki üç nükleer tesise düzenlediği saldırılardan derin endişe duyduğunu bildirdi.

    BM Genel Sekreteri Guterres, saldırının ardından yazılı bir açıklama yayınladı.

    Saldırının halen gergin durumdaki bölgede tehlikeli bir tırmanış olduğunu vurgulayan Guterres; "İran’a karşı güç kullanılmasından derin endişe duyuyorum. Bu, uluslararası barış ile güvenliğe doğrudan bir tehdittir." ifadelerini kullandı.

    Guterres, çatışmanın hızla kontrolden çıkma riskinin arttığına dikkati çekerek, bunun siviller, bölge ve dünya açısından felaket sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

    BM üyelerine gerilimi düşürme ve BM Şartı ile diğer uluslararası hukuk kurallarının getirdiği yükümlülüklere uyma çağrısı yapan Guterres, şunları kaydetti:

    "Bu tehlikeli anda, kargaşa sarmalından kaçınmak kritik önemde. Askeri seçenek çözüm değil, tek yol diplomasi, tek umut barış."

    05:07 22 Haziran 2025

    TRUMP: ABD VE İSRAİL'E ÖLÜM DİYENLERE SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

    Trump yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında "İran Orta Doğu'da artık anlaşma yapmak zorunda. Uzun zaman sonra bunun olacağını söylemiştim. ABD ve İsrail'e ölüm diyenlere saldırı gerçekleşti. Bu yapılan operasyon dünyada eşi benzeri görülmemiş bir saldırıydı. Bu gece en zorlarından bir tanesiydi. İran barış konusunda anlaşmalı. İran için ya barış ya da trajedi olacak.  ABD ordusu muhteşem bir saldırı gerçekleştirdi. Tesisler yok edildi. Orta Doğu'yu Tanrı korusun." dedi.  
    04:49 22 Haziran 2025

    NETANYAHU'DAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

     İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın üç nükleer tesisine saldırı düzenlediklerini duyuran ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etti.

    Başbakan Netanyahu, X hesabından, İran'ın nükleer tesislerini vurma kararı alan ABD Başkanı Trump'a görüntülü teşekkür mesajı yayınladı.

    Netanyahu, "Tebrikler Başkan Trump. ABD'nin muhteşem ve hakkaniyetli gücüyle İran'ın nükleer tesislerini hedef alma yönündeki cesur kararınız tarihi değiştirecek." ifadesini kullandı.

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırılarla "şaşırtıcı işler" yaptığını öne süren Netanyahu, ABD'nin, bu gece gerçekleştirdiği saldırıyla gerçekten "eşsiz bir başarıya imza attığını" savundu.

    ABD'nin İran'a saldırısının Orta Doğu'yu barışa taşıyacak "tarihi bir dönüm noktası" olduğunu savunan Netanyahu, "Başkan Trump ve ben sık sık güç yoluyla barış deriz. Önce güç gelir, sonra barış gelir. Ve bu gece Başkan Trump ve ABD büyük bir güçle hareket etti." iddiasında bulundu.

    - "ABD SALDIRISI, İSRAİL İLE TAM KOORDİNASYON İÇİNDE YÜRÜTÜLDÜ"

    Başbakan Binyamin Netanyahu, daha sonra, İbranice yayınladığı videolu mesajında da ABD saldırısının İsrail ordusuyla "tam koordinasyon” içinde yürütüldüğünü söyledi.

    İran'a saldırının hemen ardından Trump'la telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Netanyahu, ABD Başkanı'nın kendisini, İsrail ordusunu ve halkını tebrik ettiğini belirtti.

    Netanyahu, Trump'ı "İsrail'in harika bir dostu" olarak niteledi.

    Trump, İran'da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini duyurmuştu.

    04:42 22 Haziran 2025

    3 TESİS B-2 TİPİ UÇAKLARLA VURULDU

    Reuters'da yer alan habere göre ABD'ye ait B-2 tipi 6 savaş uçağının Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesisini vurduğu belirtildi. 
    04:34 22 Haziran 2025

    İRAN DEVLET TELEVİZYONU: ORTA DOĞU'DAKİ ABD VATANDAŞLARI MEŞRU HEDEFTEDİR

    İran Devlet Televizyonu tarafından "Orta Doğu'daki tüm ABD vatandaşları ve üsleri artık meşru hedeftir" ifadeleri kullanıldı. 

     

     

    04:30 22 Haziran 2025

    NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

    İran'ın nükleer tesislerine düzenlenen saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.
    04:27 22 Haziran 2025

    TRUMP: İRAN DERHAL DURMALI

    ABD Başkanı Trump, Reuters'a yaptığı konuşmasında "Bu gece büyük bir başarı elde ettik. İran derhal durmalı yoksa yeniden vuracağız." dedi. 
    04:10 22 Haziran 2025

    RADYOAKTİF SIZINTI BULUNMUYOR

    İranlı yetkililerin IRNA haber ajansına yaptığı açıklamada nükleer tesislerde radyoaktif sızıntı olmadığı belirtildi. 
    04:04 22 Haziran 2025

    FORDO'NUN BİR KISMI BOMBALANDI

    İran tarafından Fordo Nükleer Tesisi'nin bombalandığını doğrulandı. İranlı bir yetkili tesisin bir kısmının vurulduğunu belirtti. 
    03:15 22 Haziran 2025

    TRUMP: FORDO ARTIK YOK

    Trump, İran'ın Fordo, Natanz ve İsfahan Nükleer Tesisleri'ne gerçekleştirdiği saldırının ardından ikinci bir açıklamada bulundu. Trump, "Fordo artık yok." ifadelerini kullandı.

    ULUSA SESLENECEK

    ABD Başkanı açıklamasının devamında Türkiye saatiyle saat 05.00'da ulusa sesleniş konuşması yapacak. 

    02:53 22 Haziran 2025

    ABD İRAN'DAKİ 3 NÜKLEER TESİSİ VURDU

    Güvenlik Konseyi Toplantısı'nın ardından Trump, Fordo, Natanz ve İsfahan'daki nükleer tesislerin vurulduğunu açıkladı.

    Truth Social'dan yapılan açıklamada "İran’daki üç nükleer tesise; Fordo, Natanz ve İsfahan'a yönelik son derece başarılı saldırımızı tamamladık. Tüm uçaklarımız artık İran hava sahasının dışında. Büyük Amerikalı savaşçılarımızı tebrik ediyorum. Ana hedef olan Fordo Nükleer Tesisi'ne tam yüklü bomba bırakıldı." denildi. 

    02:29 22 Haziran 2025

    İSRAİL UÇAKLARI İSFAHAN'I VURDU

    İsrail savaş uçakları İran'ın İsfahan kentine saldırı başlattı. İran medyası tarafından ülkede GPS sistemlerinin devre dışı kaldığı belirtildi. 
    02:26 22 Haziran 2025

    TRUMP GÜVENLİK TOPLANTISINDAN NE KARAR ALACAK?

    A Haber Washington muhabiri İrfan Sapmaz Trump'ın Güvenlik Toplantısı'ndaki görüşmesi ve masaya yatırılan konulara ilişkin son bilgileri aktardı. 

    İrfan Sapmaz: "ABD bu savaşa girip girmeme konusunda tüm seçenekleri masaya yatırmış vaziyette. Özellikle ABD maliyetini nasıl etkileyeceği ele alınıyor. Bununla ilgili ABD medyasından sızdırılan haberler ve ekonomik senaryo raporları var. Bu senaryolardan bazıları Trump'a sunulan son brifinglerde Pentagon ve Ekonomi Danışmanları Konseyi ortak bir modelleme hazırladığı ve 3 senaryonun belirtildi. 300 milyar dolarlık maliyet ve petrol fiyatlarında artış, Irak tarzı işgalde 3-4 trilyon dolarlık toplam yük ve 10 yıl etki sürecek bütçe baskısı iç politikada bölünme, radikal grupların ortaya çıkması ve pek çok konunun Trump'ın masasında olduğu belirtildi. Reuters'in IPSOS anketinde ABD halkının İran ile savaşa girilmesini yüzde 61 olarak savaşa girilmesini onaylamıyor. Sonuç olarak Trump'ın masasında bu konular masaya yatırılacak. Trump için ekonomi ile gelen bir savaş kararsızlığı var. Trump için olası bir savaş olası askeri harekat ekonomik bir satranç oyununa dönüşmüş durumunda. ABD bu savaşta kazanabilir fakat ekonomik olarak büyük darbe alır. Bugün ikinci defa Güvenlik Konseyi'ni toplayan Trump, yarın da yeniden bir toplantı gerçekleştirecek. Trump karar vermekte zorlanıyor." 

    02:12 22 Haziran 2025

    İRAN DRONLARI IRAK SEMALARINDA

    İran'ın İsrail'e dronlu saldırı başlattı. O anlar Irak semalarında görüntülendi. 

    İRAN'IN DRONLU SALDIRISI IRAK SEMALARINDA
    İRAN'IN DRONLU SALDIRISI IRAK SEMALARINDA
    İRAN'IN DRONLU SALDIRISI IRAK SEMALARINDA
    01:45 22 Haziran 2025

    ABD İSRAİL’DEKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE ETMEYE BAŞLADI

    ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, İsrail'den yardımlı kalkış uçuşlarına başladı" ifadelerini kullandı. Huckabee, İsrail'de bulunan ve tahliye edilmek isteyen ABD vatandaşlarının resmi formu doldurarak sürece katılabileceklerini belirtti.

    GÜVENLİK UYARILARI DA PAYLAŞILDI

    Büyükelçi Huckabee, paylaşımında tahliye sürecine dair bilgilerin yanı sıra güvenlik uyarılarına da yer verdi. Huckabee, Amerikalıların en yakın bomba sığınağının ya da diğer güvenli bölgelerin yerini önceden öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.

    TRUMP MÜDAHALE İHTİMALİNİ DEĞERLENDİRİYOR

    ABD Dışişleri Bakanlığı, son günlerde İsrail ile İran arasındaki gerilimin artması ve Başkan Donald Trump’ın ABD’nin çatışmaya müdahil olma olasılığını değerlendirmesi nedeniyle tahliye planlarını devreye soktu. Bakanlık, bölgedeki Amerikalıların güvenli şekilde ayrılabilmesi için destekli tahliye uçuşlarının organize edildiğini bildirdi.

     

     

    01:43 22 Haziran 2025

    İRAN'DAN UAEA'YA İSRAİL ÇIKIŞI: DENETİMLERİNE ARTIK GÜVENMİYORUZ

    İslami, konuya ilişkin Tahran'da yaptığı açıklamada, "Nükleer tesislerimize saldırı düzenlendiğine göre, Ajans neden ses çıkarmıyor? Yasaları ve tüzükleri bu tür eylemleri yasaklamıyor mu? Siyonist rejime (İsrail) ve yabancılara bu kadar hizmet etmiş ve İran'a karşı atmosferi sahte raporlarla körüklemiş olan Ajans Genel Müdürü (Grossi) yanıt vermek için nerede?" diye konuştu.

    İsrail'in saldırdığı tesislerin UAEA tarafından kayıtlı ve denetim altındaki tesisler olduğunu belirten İslami, "Ajans, nükleer tesislerimize yapılan saldırıları kınamazsa, UAEA Genel Müdürü ve Ajansın kendisi kararlarımızın doğrudan sonuçlarıyla karşı karşıya kalacak. Artık UAEA'ya ve denetimlerine güvenmiyoruz, bunları İsrail rejimi için casusluk aracı kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

    İslami, "İsrail rejiminin son saldırganlığının ardından İran'ın nükleer programı daha hızlı ve katlanarak devam edecek." şeklinde konuştu.

    İranlı yetkililer, İsrail'in saldırılarının ardından Grossi'yi Tel Aviv yönetiminin saldırılarını meşrulaştırmakla suçluyor.

    Öte yandan, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali Laricani de X hesabından paylaştığı mesajında, "Savaş bitince Grossi'nin hesabını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

     

     

    01:38 22 Haziran 2025

    TAHRAN VE TEBRİZ'DE PATLAMA

    İşgalci Siyonist rejimi İran'ın başkenti Tahran ve Tebriz kentine saldırı düzenledi. Bölgede patlama sesleri duyulduğu belirtildi. 
    01:13 22 Haziran 2025

    TRUMP GÜVENLİK KONSEYİ'Nİ TOPLADI

    ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni Beyaz Saray'da topladığı öğrenildi.
    00:57 22 Haziran 2025

    “ZAMAN GÖSTERECEK”

    Donald Trump, FOX News’ta kendisi hakkında yapılan “İran’ı iki haftalık süre dolmadan vurur mu?” yorumunu alıntılayarak “Zaman gösterecek” yanıtını verdi.

     

    00:27 22 Haziran 2025

    TRUMP ULUSAL GÜVENLİK TOPLANTISI'NA KATILACAK

    ABD Başkanı Trump, Türkiye saati ile 01.00’de Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında olacak.

     

     

    00:23 22 Haziran 2025

    İRAN'DAN İSRAİL'E MİSİLLEME!

    İsrail'de, "sığınaklara girin" uyarısı yapılırken İran devlet televizyonu da "Gerçek Vaat 3 operasyonunun 19. dalgası başladı" ifadelerini kullandı. 

     

    23:32 21 Haziran 2025

    ABD: İSRAİL BİZİ SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR

    ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'in, ABD'nin 'doğrudan müdahil olmaması gerektiğini ve İsraillilerin ülkeyi savaşa sürükleyeceğini ima ettiğini' söylediğini bildirdi.

     

     

    23:31 21 Haziran 2025

    HUSİLER'DEN ABD'YE REST: KIZILDENİZ’DEKİ SAVAŞ GEMİLERİNİ HEDEF ALIRIZ

    Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini ve ülkeyi savunmak amacıyla gerekli ve meşru adımları atacaklarını ifade etti. Seri, İsrail’in bölgede tam hakimiyet kurma çabasında olduğunu öne sürerek, bu planın ABD’nin desteği ve iş birliğiyle hayata geçirilmek istendiğini savundu. İsrail'in, siyonist planının önündeki en büyük engel olarak gördüğü İran'daki mevcut rejimi devirmeye çalıştığını iddia etti.

    ABD’nin İran’a yönelik herhangi bir saldırısının, İsrail’in bölgedeki kontrol çabalarına hizmet edeceğini belirten Seri, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Böyle bir saldırının, "İslam ümmetinin bağımsızlığı ve onurunun yok sayılması, halkların köleleştirilmesi, aşağılanması, topraklarının işgal edilmesi ve kaynaklarının talan edilmesi" anlamına geleceğini söyledi. Yahya Seri, olası bir saldırı durumunda Kızıldeniz’deki ABD savaş gemilerini hedef alacaklarını da sözlerine ekledi.

     

     

    23:23 21 Haziran 2025

    İRANLI YETKİLİDEN ABD'YE UYARI: SAVAŞA GİRERSEN...

    Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan İranlı yetkili, ABD'nin İsrail saldırılarına katılması halinde ortaya çıkacak durumu değerlendirdi.

    İranlı yetkili, ABD'nin, İran-İsrail çatışmasına müdahil olmasıyla savaşın bölgesel boyut kazanacağını ve bu durumda ABD'nin Orta Doğu'daki üslerinin ciddi tehlikeye gireceğini öne sürdü.

    Savaşın yeni boyuta taşınması halinde İsrail'in Dimona nükleer reaktörünü de hedef alabileceklerini ifade eden yetkili, bölgedeki Amerikan üslerini hedef almanın ise İsrail'in derinliklerini vurmaktan daha kolay olduğunu iddia etti.

    İran'ın İsrail hedeflerine yönelik saldırılarının "çok etkili" olduğunu ancak İsrail ordusunun bu bilgiyi gizlediğini aktaran yetkili, İran'ın şu ana kadar kullandıklarından daha gelişmiş füzelere sahip olduğunu ve "şüphesiz onları da kullanacağını" öne sürdü.

    İranlı yetkili, Devrim Muhafızları'nın İsrail'in füze stokları hakkında kesin bilgiye sahip olduğunu ve misilleme saldırılarını da İsrail'in füze stoklarını tüketecek şekilde tasarladıklarını dile getirdi.

     

    23:17 21 Haziran 2025

    REUTERS: ABD 2 HAFTA DOLMADAN SAVAŞA DAHİL OLABİLİR

    İngiliz haber ajansı Reuters tarafından ABD'nin 2 hafta dolmadan İsrail-İran savaşına dahil olacağı belirtildi. İsrail basını ise ABD'nin savaşa katılmaması durumunda çatışmaların 2-3 hafta süreceği belirtildi. 
    22:40 21 Haziran 2025

    GAZZE VE İRAN'A PEŞ PEŞE SALDIRI

    Katil İsrail ordusu Gazze ve İran'a peş peşe hava saldırısı başlattı. 
    22:20 21 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN TAHRAN'A HAVA SALDIRISI

    İsrail Tahran'a yeni bir hava saldırısı gerçekleştiriyor. İran'a gerçekleşen saldırı anları A Haber'de canlı olarak yayınlanıyor. 

    İSRAİL'DEN TAHRAN'A YENİ HAVA SALDIRISI
    22:03 21 Haziran 2025

    BANDAR ABBAS LİMANI VURULDU

    İsrail medyası tarafından İran'ın deniz üssü hedef alındığı ve Bandar Abbas Limanı'nın vurulduğu belirtildi. İsrail ayrıca İran'ın İHA ve silah depolarına saldırdığını açıkladı. 
    21:57 21 Haziran 2025

    İSRAİL: İRAN'IN 3 ADET F-14 SAVAŞ UÇAĞINI HEDEF ALDIK

    İsrail, İran'da yeni bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce Hava Kuvvetleri'ne ait bir hava aracı, İran askeri güçlerine ait 3 adet F-14 savaş uçağını İran'ın merkez bölgesinde hedef aldı. Buna ek olarak, şu anda Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, İran'ın merkezindeki askeri altyapılara yönelik saldırılar düzenliyor" denildi.

     

     

    18:34 21 Haziran 2025

    İRAN İSFAHAN'DA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

    "Etemadonline" haber sitesi, İsfahan'daki İsrail saldırılarında ölen 6 kişinin ismini yayımladı. Saldırının İsfahan'da hangi bölgeye yapıldığı konusunda bilgi verilmedi.

    Öte yandan Ahvaz, Dezful ve Mahşehr'de şiddetli patlama sesleri duyuldu. Bölge sakinleri, evlerinin kapı ve pencerelerinde sarsıntı hissettiklerini bildirdi.

    Yerel kaynaklara göre, Dezful’daki saldırıda 4'üncü Hava Üssü doğrudan hedef alındı.

    Tahran'ın doğusu, batı ve güneybatı bölgelerinde hava savunma sistemleri devreye girdi.

     

     

    18:21 21 Haziran 2025

    ABD MEDYASINDA ÇARPICI İDDİA: B-2 GİZLİ BOMBARDIMAN UÇAKLARI GUAM ADASI'NA DOĞRU HAREKET ETT

    ABD medyasındaki haberlerde, ABD Hava Kuvvetleri'nin gizli bombardıman filosuna ait B-2 uçaklarının Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'nda bulunan ABD üssüne doğru hareket halinde olduğu daha sonra da Diego Garcia Adası'na transfer edileceği iddia edildi.

    Haberlerde, uçuş takip verilerine ve hava trafik kontrolüyle yapılan sesli iletişime göre, Missouri eyaletindeki Whiteman Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkan 6 adet B-2 gizli bombardıman uçağının Guam'daki ABD Hava Kuvvetleri üssüne doğru yolda olduğunun görüldüğü belirtildi.

    Fox News'un haberinde ise konuyla ilgili olarak "Bombardıman uçaklarının Missouri'den havalandıktan sonra yakıt ikmali yaptığı, bu da ağır yük taşımaları nedeniyle yakıt depolarının tam dolu olmadan fırlatıldıkları anlamına geliyor; bu yüklerin sığınak delici bombalar olabileceği düşünülüyor." ifadeleri kullanıldı.

    Uzmanların görüşlerine yer verilen haberde, B-2'nin, yalnızca ABD'nin sahip olduğu 15 tonluk 2 sığınak bombası taşıyabileceği, bombaların İran'ın en ağır şekilde güçlendirilmiş nükleer sahası olan Fordo'yu (Nükleer tesisi) hedef almak için kritik olabileceği iddia edildi.

    B-2'lerin bir sonraki durağının Pasifik Okyanusu'ndaki Diego Garcia Adası olması değerlendirilirken Pentagon, AA'nın bu yöndeki sorularına henüz yanıt vermedi.

    Daha önce ABD'nin, Yemen'de İran'ın desteklediği Husi hedeflerine yönelik operasyonlarını aynı adadan düzenlediği biliniyor ve İran'ın nükleer tesislerine yönelik bir bombardımanda da aynı üssün kullanılabileceği öngörülüyor.

    İsrail'in 13 Haziran'da erken saatlerde İran'a yönelik saldırı başlatması ve İran'ın karşılık vermesi üzerine Orta Doğu'da gergin bir süreç yaşanırken, ABD'nin bu savaşa dahil olup olmayacağı ülke medyasında tartışılıyor.

     

    17:35 21 Haziran 2025

    MACRON: İRAN ASLA NÜKLEER SİLAH SAHİBİ OLMAMALI!

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X hesabında yaptığı açıklamada İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

    Macron paylaşımında İran’ın nükleer programına dair endişelerini dile getirerek, "İran asla nükleer silah sahibi olmamalı" dedi. Fransa’nın Avrupa’daki ortaklarıyla birlikte müzakereleri hızlandıracağını vurgulayan Macron, savaşın son bulması ve daha büyük tehlikelerin önlenmesi için hâlâ bir yol olduğunu söyledi.

    17:31 21 Haziran 2025

    İSRAİL'DE 25 ÖLÜ

    İsrail İran savaşı devam ederken bilanço da açıklanmaya devam ediyor. İsrail'de 25 kişinin öldüğü 2 bin kişinin ise yaralandığı belirtildi. 

    15:00 21 Haziran 2025

    İRAN'IN ASKERİ ALTYAPISI HEDEFTE

    İsrail İran'a yeni saldırı başlattı.
    14:31 21 Haziran 2025

    İRAN'A AİT İHA İLK KEZ DEMİR KUBBE'Yİ AŞTI

    İran, İsrail'e karşı misilleme saldırılarını sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, Negev'de saat 11.15'te verilen uyarının ardından İran'dan İsrail'e doğru fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA) tespit edildiği belirtildi.

    İHA'nın engellenmeye çalışıldığı, ancak engellenemediği aktarıldı. İHA'nın Bet Şean'da iki katlı bir binaya isabet ettiği, ölü olmadığı öğrenildi.

    14:20 21 Haziran 2025

    MACRON VE PEZEŞKİYAN GÖRÜŞTÜ

    İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Macron "AB-İran müzakerelerini hızlandıracağız" şeklinde açıklama yaptı.

    12:00 21 Haziran 2025

    İRAN'DA CAN KAYBI 430

    İran basınınn bildirdiğine göre savaşın başlangıcından bu yana İran'da en az 430 kişi öldürüldü ve 3 bin 500 kişi yaralandı.

    Yarı resmi Mehr haber ajansı da İranlı nükleer bilimci İsar Kamşeh ve eşinin İsrail saldırısında öldüğünü duyurdu.

    11:36 21 Haziran 2025

    BET ŞEAN'DA BÜYÜK HASAR

    Tahran-Tel Aviv hattında misilleme atışları devam ediyor. İran, İsrail'in doğusundaki Bet Şean kentine drone saldırısı düzenledi. Bet Şean'daki hasarın görüntülerini İsrail ve İran medyası yayımladı.

    10:58 21 Haziran 2025

    ÇİN'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

    Çin, İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan ve İran'ın misillemeleriyle süren çatışmalarda taraflar arasında acil ateşkesin sağlanarak gerilimin sonlandırılması çağrısında bulundu.

    Xinhua'nın haberine göre Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Fu Cong, Güvenlik Konseyinin acil durum toplantısında konuştu.

    İsrail ile İran arasındaki çatışma 8. gününe girerken saldırıların her iki tarafta da sivil can kayıplarına ve maddi hasara yol açtığına dikkati çeken Fu, gerilimin daha fazla artması halinde yalnızca iki tarafın değil bölge ülkelerinin de bundan olumsuz etkileneceğini belirtti.

    Fu, İsrail'in eylemlerinin uluslararası hukuku ve uluslararası ilişkilerin normlarını ihlal ettiğini, İran'ın egemenliğini ve güvenliğini tehlikeye attığını, bölgesel barışa ve istikrara zarar verdiğini ifade ederek, Çin'in bunu kınadığını kaydetti.

    Acil bir ateşkes ilan edilerek çatışmanın sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Fu, "Bu kritik dönemeçte, uluslararası toplum daha yaygın mutabakat oluşturarak gerilimi düşürmeye yönelik görüşmeleri teşvik etmek üzere her türlü çabayı göstermelidir." dedi.

    "İSRAİL EN KISA SÜREDE ATEŞKESE GİTMELİ"

    Fu, güç kullanımının uluslararası anlaşmazlıkların çözümü için doğru yol olmadığını, bunun yalnızca çatışmayı ve nefreti körükleyeceğini belirterek, "Gerilimin daha fazla tırmanmasını ve çatışmanın yayılmasını önlemek için taraflar, özellikle de İsrail en kısa sürede ateşkese gitmeli." ifadelerini kullandı.

    Sivillerin yaşamının korunması gerektiğini, ayrım gözetmeyen güç kullanımının hiçbir şartta kabul edilemeyeceğini vurgulayan Fu, "Ateşkes ne kadar çabuk sağlanırsa hasar o kadar az olacaktır. Bölgenin bilinmez bir uçuruma sürüklenmesine izin vermemeliyiz." şeklinde konuştu.

    Çinli Daimi Temsilci, uluslararası toplumun İran'ın nükleer sorununun siyasi çözümü doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

    10:02 21 Haziran 2025

    İRAN "RAFİNERİDE SORUN YOK" DEDİ

    İran Petrol Bakanlığı: Tahran rafinerisinde herhangi bir sorun yok ve faaliyetleri her zamanki gibi devam ediyor. Rafinerinin etrafından çıkan duman, önceki bir yangından kalan yakıt artıklarının yanması sonucu ortaya çıkıyor.

    09:50 21 Haziran 2025

    İRAN BEN GURION HAVALİMANI'NI HEDEF ALDI

    İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), 15. açıklamasını yaptı ve Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı ve İsrail'in askeri karargahları hedef almak amacıyla füze fırlattığını duyurdu.

    08:20 21 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN YENİ İDDİA!

    İsrail ordusu, İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri’ne bağlı İnsansız Hava Aracı (İHA) İkinci Tugayı Komutanı Aminpour Joudaki'’yi öldürdüklerini iddia etti. 

    07:00 21 Haziran 2025

    İSRAİL İSFAHAN'DAKİ NÜKLEER TESİSİ VURDU

    İran medyası, İsrail güçlerinin sabaha karşı İsfahan'daki nükleer tesisi hedef aldrığını duyurdu. Haberlere göre, tesiste nükleer sızıntı tespit edilmedi.  

    04:20 21 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN KUM KENTİNE SALDIRI

    İsrail savaş uçakları İran'ın Kum kentindeki 1 binayı hedef aldı. İran devlet televizyonuna göre, İsrail, Kum’da Salariye Mahallesi'ne saldırı düzenledi.

    Sivil bir binanın vurulduğu saldırıda 16 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

    03:18 21 Haziran 2025

    İSRAİL'DEN SAVAŞ UÇAKLARIYLA SALDIRI

    İran'ın Tel Aviv'e yönelik füze atışının ardından Siyonist rejimi, savaş uçakları ile yeni bir saldırı başlattı.

    İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada İran'ın orta kesimlerindeki füze deposu ve rampalarına yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattığı belirtildi. İran'dan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

    02:41 21 Haziran 2025

    İRAN'DAN İSRAİL'E YENİ FÜZE SALDIRISI

    Tahran yönetimi İsrail'e yeni bir füze saldırısı başlattı. İsrail'in başkenti Tel Aviv'de siren sesleri duyulurken A Haber canlı yayınında patlama sesleri an bean yayınlandı. 

    TEL AVİV'DE BİR BİNAYA FÜZE İSABET ETTİ

    İsrail basını tarafından Tel Aviv'e 10 balistik füze saldırısı yapıldığı ve füzelerden birinin bir binaya isabet ettiği belirtildi. 

     

    00:42 21 Haziran 2025

    İNGİLTERE: ABD İRAN'I VURACAK

    İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, ABD'nin İran'ı vuracağını ifade ederek "Washington'un müdahalesinin planlandığını söylemeliyim ve İranlıların bunu ciddiye alması gerekiyor." dedi. 
     
    23:49 20 Haziran 2025

    İSRAİL DUYURDU: İRAN'I VURDUK

    İsrail, 15 savaş uçağıyla az önce İran'ı vurduklarını duyurdu. 

    23:38 20 Haziran 2025

    "AMERİKALILARA NASIL GÜVENEBİLECEĞİMİZİ BİLMİYORUZ"

    ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarının ardından İran'dan açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi,  "Amerikalılara nasıl güveneceğimizi bilmiyoruz. Uranyum zenginleştirmeye devam edeceğiz" ifadelerine ye verdi. 

    23:11 20 Haziran 2025

    İRAN'IN İSRAİL'E MİSİLLEME SALDIRILARINDA BİLANÇO AÇIKLANDI

    İsrail devlet televizyonu KAN, İran'ın füze saldırılarında bir kadının kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini aktarırken 3'ü ağır olmak üzere 55 kişinin yaralandığını duyurdu.

    İsrail’in kuzeyindeki Karmiel bölgesinde, İran’dan atılan füzeler nedeniyle sığınağa inen 51 yaşındaki bir kadının kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi.

    Times of Israel'in İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızından aktardığı açıklamada, saldırılar sırasında sirenlerin çaldığı, korkuyla sığınağa inen kadının kalp krizi geçirdiği, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği ifade edildi.

    İsrail'in Kanal 12 televizyonu ise İran'ın son misilleme saldırılarında 25 füzenin atıldığı, bunların 6'sının Tel Aviv, Hayfa ve Beerşeba dahil İsrail'in çeşitli bölgelerine düştüğü bilgisini verdi.

    22:47 20 Haziran 2025

    TRUMP: İRAN-İSRAİL HATTINDAN ATEŞKES OLABİLİR

    ABD Başkanı Donald Trump, İran-İsrail çatışmasına dair açıklamada bulundu. ABD Başkanı Donald Trump "Savaşı nasıl durduracağımı bilmiyorum. Ateşkesi destekleyebilirim. İsrail iyi gidiyor. İran'ın durumu iyi değil. İsrail'e dur demem zor" dedi. Trump ayrıca "İran ABD ile görüşmek istiyor, Avrupa ile değil." ifadelerini kullandı. 

    "İRAN'IN 2 HAFTASI VAR"

    Trump açıklamalarının devamında Fordo Nükleer Tesisleri'ne ilişkin "İran ile bir süredir görüşüyoruz. İran'ın en fazla iki haftası var.  İsrail'in İran'ın tesislerini yok etme kapasitesi sınırlıdır. Çok derinlere inemezler. Belki de buna gerek kalmayacak." dedi. 

    22:20 20 Haziran 2025

    İRAN: SALDIRILAR SÜRDÜĞÜ MÜDDETÇE MÜZAKERE ETMEYECEĞİZ

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsviçre’nin Cenevre kentinde Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile gerçekleştirdiği Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi oturumunun ardından İran basınına açıklamalarda bulundu.

    Arakçi, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Siyonist rejim saldırılarını ve suçlarını derhal durdurmalı. Bu saldırılar sürdüğü müddetçe hiçbir tarafla müzakere etmeyeceğiz" dedi.

    "İSRAİL SALDIRILARININ KINANMAMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ"

    Arakçi, İran’ın meşru müdafaa hakkını kullanmaya devam edeceğini belirterek, "İsrail rejiminin vahşi saldırılarının uluslararası toplum tarafından kınanmamasından ciddi endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

    22:10 20 Haziran 2025

    ORTA DOĞU'DAKİ SAVAŞTA NELER OLDU?

    18-21 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA NELER YAŞANDI? DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!
    10:49 20 Haziran 2025

    FORDO TAŞINDI MI?

    Üst düzey İranlı bir kaynak, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD'nin hedef aldığı üç nükleer tesisten biri olan "Fordo'da bulunan yüksek derecede zenginleştirilmiş uranyumun büyük bir kısmının ABD'nin saldırısı öncesinde açıklanmayan bir yere taşınmış olduğunu" söyledi. 

    Kaynağın verdiği bilgiye göre, Fordo tesisindeki personel sayısının da minimuma düşürülmüştü.

     

     

    ahaber.com.tr
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • VİRAL
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Viral
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • İNTERNET REKLAM
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE/İLETİŞİM
    • VERİ POLİTİKASI
    • KARİYER
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
    Daha Fazla Gör
    • Son dakika video izle
    • Son dakika haberleri
    • A Haber analiz
    • Gündem haberleri
    • Ekonomi haberleri
    • Otomobil haberleri
    • Namaz vakitleri
    • Hava durumu
    • İstanbul Yol durumu
    • Atv canlı yayın izle
    • Spor haberleri
    • Foto galeri
    • Son dakika emekli haberleri
    • Teknoloji haberleri
    • A Haber programlar
    • Sabah – Takvim yazarları oku
    • Kuruluş Osman izle
    • Gazete manşetleri
    • Instagram dondurma
    • O illerde yaşayanlar dikkat! MGM’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı: 8 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm
    • Beyin yakan soru! Otobüs hangi yöne gidiyor? Sadece yüzde 2’lik kesim biliyor
    • Sadece bir bardak! Yaşam kalitenizi anında artıracak: Herkesin mutfağında var
    • Taşacak Bu Deniz Mikail kim? Rami Narin kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı?
    • O ilçede yaşayanlar dikkat! 10 saatlik kesinti olacak: İşte BEDAŞ-AYEDAŞ güncel liste
    • UFC 323 programı: İbo Aslan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
    • Mars’ta yaşamın bedeli! Daha hızlı yaşlanacaklar: O değişim şart
    • Hafta sonu sınav var mı? 6-7 Aralık’ta hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM, AÖF…
    • Kararan silikon nasıl temizlenir? Banyo ve mutfak silikonlarını bembeyaz yapan 3 formül
    • Pegasus’tan 9 euro’ya yurt dışı fırsatı! Biletler nasıl alınır, şartları neler?
    • Gözaltına alınan spikerler: Hande Sarıoğlu, Ela Rümeysa Cebeci, Meltem Acet kimdir?
    • Cloudflare çöktü mü, sorun ne? Cloudflare nedir, ne işe yarar?
    • A Haber
    • iPhone iPhone
    • Android Android
    • Facebook
    • X
    • Instagram
    • Flipboard Flipboard
    • Youtube
    • RSS