CANLI | İşgalci İsrail yine Beyrut'u vurdu! Hizbullah'ın karargahı hedef alındı | İran'a saldırı bu gece mi?
Katil İsrail, bir yıldır Gazze'de binlerce sivili katlederken gözünü Lübnan'ın kalbi Beyrut'a dikti. Lübnan'dan atılan İHA, Netanyahu'nun evinin olduğu bölgeye düşerken Netanyahu "Bugün eşime ve bana suikast düzenlemeye çalışan İran'ın vekilleri büyük bir hata yaptı" dedi. Yaşananların ardından işgal ordusu yine Beyrut'u hedef alarak saldırı düzenledi. Saldırıda Hizbullah'ın istihbarat karargahının hedef alındığı öğrenildi. Öte yandan İsrail savaş kabinesi İran'a yapılacak misilleme saldırısını görüştü. İşte anbean bölgeden yansıyan tüm gelişmeler...
Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Gazze'nin güneyinde Katil İsrail tarafından düzenlenen saldırıda şehit edildi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, "Yahya Sinvar öldürüldü, tüm rehineler geri gelinceye kadar tüm gücümüzle savaşacağız. Savaş henüz bitmedi. Hamas, Gazze'yi yönetemeyecek" ifadelerine yer verdi.
Öte yandan terör ordusu gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısı düzenledi. Alçak saldırıda en az 33 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı.
İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR
CANLI ANLATIM
İSRAİL'E AİT İHA DÜŞTÜ!
Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü duyurdu.
Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'e ait "Elbit Hermes 900" tipi İHA'yı düşürdükleri bilgisine yer verildi. Açıklamada, İsrail'in Lübnan sınırına yakın askeri bölgelerin yanı sıra Hayfa kentine yönelik füzeli saldırılarını sürdürdüğü ifade edildi.
TEL AVİV BÜYÜK SALDIRIYA HAZIRLANIYOR!
Tel Aviv yönetiminin, 1 Ekim'deki füze saldırısına karşılık İran'a büyük bir saldırıya hazırlandığı iddia edildi.
İsrail devlet televizyonu KAN'ın ismini açıklamadığı İsrailli yetkiliden naklettiği haberde, İsrail'in İran'a karşı büyük bir saldırıya hazırlandığı öne sürüldü.
Hazırlıkların, İran'dan gelmesi muhtemel cevaba göre savunma sistemlerinin tahkimini de içerdiği belirtildi. İsrail'de bu akşam toplanacak güvenlik kabinesinde büyük olasılıkla Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a bu saldırının ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin karar alma yetkisi verileceği kaydedildi.
İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN KALBİNE SALDIRI!
Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ait Karz-ı Hasen kurumu (faizsiz dayanışma) şubelerinin hedef alındığına işaret edilen haberde, İsrail hava saldırılarından birinin de Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınlarındaki Karz-ı Hasen şubesine yapıldığı aktarıldı.
İsrail savaş uçaklarının güneydeki Nebatiye vilayeti ve doğudaki Bekaa bölgesindeki Karz-ı Hasen kurumu şubelerini de hedef aldığı vurgulanan haberde, İsrail'in güneydeki Sur kentinde bir ambulansı hedef alması sonucu bazı sağlık çalışanlarının yaralandığı ifade edildi.