ABD'de peş peşe silahlı saldırılar! Önce üniversite sonra sinagog

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi | İHA
ABD'de peş peşe silahlı saldırılar! Önce üniversite sonra sinagog

ABD'de peş peşe saldırılar ekipleri alarma geçirdi. Michigan eyaletinde yer alan West Bloomfield kentindeki Temple Israel Sinagogu'na silah saldırı düzenlendi. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken şüpheli öldürüldü. Ayrıca Virginia eyaletindeki Old Dominion Üniversitesi’nde de sabah saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda 2 kişi yaralanırken, saldırgan etkisiz hale getirildi.

ABD'nin Michigan eyaletinde yer alan West Bloomfield kentindeki Temple Israel Sinagogu'na ve Virginia eyaletindeki Old Dominion Üniversitesi'nde sabah saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırılar alarma geçirdi.

Fotoğraf-AFPFotoğraf-AFP

Michigan eyaletinde sinagoga düzenlenen saldırıda olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, sinagogun bulunduğu bina tahliye edildi.

ŞÜPHELİ ÖLDÜRÜLDÜ

Temple Israel Sinagogu'na düzenlenen silah saldırı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Michigan eyaleti Oakland County Şerifi Michael Bouchard, sinagoga silah saldırı düzenleyen şüphelinin öldürüldüğünü açıkladı. Bouchard, saldırganın sinagoga aracıyla girdikten sonra koridorda ilerlediğini ifade ederek, "Burada kendisine güvenlik tarafından müdahale edildi. Bu aşamada onu tam olarak neyin öldürdüğünü söyleyemeyiz ancak güvenlik görevlileri, şüpheliye silahla karşılık verdi" dedi.

Bouchard, saldırganın araçta tek başına olduğunun görüldüğünü ve polis köpeklerinin araçta patlayıcı olup olmadığı konusunda kontrol gerçekleştirdiklerini belirterek, "Araçta yangın çıkması, durumu biraz karmaşık hale getirdi" dedi. Bouchard, güvenlik görevlilerinden birinin sinagoga dalan araç nedeniyle yaralandığını ve hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Şerif, saldırıda başka bir kurban ya da yaralı olmadığını açıkladı.

VALİDEN KINAMA
Michigan Valisi Gretchen Whitmer yayınladığı bir açıklamayla saldırıyı kınadı. Olayın yürek parçalayıcı olduğunu söyleyen Whitmer, "Michigan'daki Yahudi toplumu, inançlarını barış içinde ve özgürce yaşayabilmeli. Michigan'da antisemitizm ve şiddete yer yok" dedi.

Fotoğraf-ReutersFotoğraf-Reuters

FBI: MÜDAHALE EDİYORUZ

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Kash Patel, "FBI personeli, Michigan'daki ortaklarıyla birlikte olay yerinde ve Michigan'ın West Bloomfield bölgesindeki Temple Israel Sinagogu'nda meydana gelen araçlı ve silahlı saldırı olayına müdahale ediyor" dedi. Michigan Eyalet Polisi, saldırının ardından yaptığı uyarıda, halktan bölgeden uzak durmalarını isteyerek, "Ekipler ayrıca bölgedeki diğer ibadet yerlerinde de devriyeleri artırıyor" dedi.

Fotoğraf-AFPFotoğraf-AFP

VIRGINIA'DAKİ ÜNİVERSİTEDE DE SİLAHLI SALDIRI

ABD'nin Virginia eyaletindeki sahil kenti Norfolk'ta bulunan Old Dominion Üniversitesi'nde sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Yerel saatle sabah 10.50 sularında üniversitenin İşletme Fakültesi'nin ana binası Constant Hall'da düzenlenen saldırıda, 2 kişi yaralandı.

Saldırgan etkisiz hale getirildi. Saldırganın nasıl öldüğüne ilişkin bilgi verilmedi. Saldırganın etkisiz hale getirilmesinin ardından üniversite yetkililer, "tehlike geçti" uyarısı yayınlarken, "Artık kampüs içindekiler için aktif bir tehdit bulunmamaktadır" denildi.

Fotoğraf-AFPFotoğraf-AFP

OKULDAKİ TÜM FAALİYETLER İPTAL

Saldırıda yaralanan iki kişinin durumlarının kritik olduğu belirtilerek, bölgedeki bir hastaneye kaldırıldıkları ifade edildi. Üniversite, ana kampüste günün geri kalanındaki dersler ve tüm faaliyetlerin iptal edildiğini duyurdu. Okulun öğrencilerinden biri, ara sınav için bekledikleri sırada bir grup insanın "çıkın, çıkın" dediğini duyduğunu ve kargaşanın ardından koşmaya başladıklarını söyledi.

O sırada silah seslerini duyduklarını anlatan öğrenci, okulun uyarılar yoluyla yaptığı hızlı iletişimi överek, "Durumun bu kadar hızlı ele alınmış olmasından gerçekten gurur duyuyorum" dedi. FBI Direktörü Kash Patel, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, "FBI personeli, Old Dominion Üniversitesi'ndeki saldırıya müdahale eden yerel yetkililerle birlikte çalışarak yardım sağlıyor" dedi.

Mobil uygulamalarımızı indirin