ABD’den İran’a yeni yaptırım dalgası! 3 ülkeye birden uzandı
Giriş Tarihi:
ahaber.com.tr Haber Merkezi | AA
ABD ile İran arasındaki yaptırım gerilimi sürüyor. ABD Hazine Bakanlığı, İran’la bağlantılı olduğu belirtilen 10 kişi ve 27 kuruluşa yönelik yeni bir yaptırım paketi açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaptırım listesine alınan kişi ve kuruluşların İran'ın bazı yasadışı faaliyetlerine destek sağladığı iddia edildi. Yaptırımların yalnızca İran'la sınırlı kalmadığı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Hong Kong merkezli bazı şirket ve kurumları da kapsadığı belirtildi.
Yeni yaptırım kararının, İran'ın bölgesel faaliyetleri ve finansal ağlarına darbe vurmayı amaçladığı ifade edildi. Yetkililer, söz konusu yaptırımların ABD'nin İran'a yönelik "maksimum baskı" politikasının bir parçası olduğunu vurguladı.

