Musk-Trump kavgası! Elon Musk bombayı patlattı: Trump "Epstein" dosyasında | Çarpıcı teklif: Musk sınır dışı edilmeli
ABD Başkanı Donald Trump ile Elon Musk arasındaki sert polemik küresel gündeme oturdu. Trump, Musk’ın vergi tasarısına karşı çıkışını “büyük hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi. Musk ise sosyal medyadan Trump’ın Epstein dosyalarında yer aldığını iddia ederek büyük bir suçlamada bulundu. Trump, Musk’a “çıldırmış” diyerek Tesla aracını satmayı düşündüğünü açıkladı. Eski danışmanı Bannon, Musk’ın sınır dışı edilmesini savundu. Yaşanan gelişmeler uzman isimlerle Banu El moderatörlüğündeki Arka Plan programında değerlendirdi. Konuya ilişikin Gazeteci Mete Sohtaoğlu, Çıkan tek bir kare fotoğraf Trump'ı bitirir" derken Gazeteci Abdulkadir Selvi ise "Elon Musk kullanılan bir piyondur ya da çok güçlü bir aracı olabilir." ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump ile Elon Musk arasında sular durulmuyor.
Trump'ın danışmanlık görevinden kısa süre önce ayrılan Musk'ın, Kongre'nin gündemindeki vergi indirimi tasarısını sert sözlerle eleştirmesi, iki isim arasındaki tansiyonu yükseltti.
Elon Musk, X sosyal medya hesabından önceki gün yaptığı paylaşımda, Trump'ın "Bir Büyük Güzel Yasa Tasarısı" olarak adlandırdığı vergi indirimi tasarısını "iğrenç bir rezalet" olarak nitelendirmişti.
(Foto: AA)
"BENİ ÇOK BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"
ABD Başkanı Trump ise Almanya Başbakanı Friedrich Merz'i Beyaz Saray'da ağırlarken Amerikan kamuoyunun gündemini domine eden Musk'ın eleştirilerine ilk kez yanıt verdi.
Musk'ın söz konusu vergi tasarısına yönelik tepkisinden hoşlanmadığını dile getiren Trump, "Elon ile çok iyi bir ilişkimiz vardı ancak artık bu ilişkinin iyi gidip gitmediğini bilmiyorum. Elon'dan dolayı büyük hayal kırıklığına uğradım, halbuki ona çok yardım ettim. Kendisi benim hakkımda henüz kötü şeyler söylemedi ama eminim ki yakında bu da olacaktır." ifadelerini kullandı.
Elon Musk'ın, elektrikli araçlar için uygulanan teşvik indirimlerinin kaldırılmasından dolayı üzgün olduğunu ve bu tepkisinin nedeninin bu olduğunu savunan Trump, bu indirimlerin sonlandırılacağını Musk'ın başından beri bildiğini ve bu konuda kendi pozisyonunun hiç değişmediğini belirtti.
(Foto: AA)
"BEN OLMASAYDIM TRUMP SEÇİMİ KAYBEDERDİ"
Trump'ın eleştirileri sonrası X hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Musk, "Bu yanlış. Söz konusu tasarı bana bir kez bile gösterilmedi ve gece yarısı o kadar hızlı kabul edildi ki, Kongredeki neredeyse hiç kimse onu okuyamadı bile. Ben olmasaydım Trump seçimi kaybederdi. Demokratlar, Temsilciler Meclisini kontrol ederdi ve Cumhuriyetçiler Senatoda 51-49 çoğunluğa sahip olurdu" diye yazdı.
Musk'ın eleştirilerine Truth Social hesabı üzerinden tepki gösteren Trump da, "Bütçemizde milyarlarca dolarlık tasarruf yapmanın en kolay yolu, Elon'un devlet sübvansiyonlarını ve sözleşmelerini feshetmektir. Kimsenin istemediği elektrikli arabaları satın almaya zorlayan düzenlemeyi iptal ettim, kendisi de bunu biliyordu o zaman çıldırdı" diye konuştu.
(Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)
MUSK'TAN TRUMP BOMBASI: EPSTEIN DOSYALARINDADIR
Musk, sosyal medya hesabında yaptığı son paylaşımında da "Gerçekten büyük bombayı patlatmanın zamanı geldi Trump Epstein dosyalarındadır. Kamuya açıklanmamasının gerçek nedeni budur. İyi günler, DJT!" ifadelerini kullandı.
"MUSK SINIR DIŞI EDİLMELİ"
Tartışmada bir açıklama da Trump'ın eski danışmanı Bannon'dan geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon, Beyaz Saray'daki görevinden ayrılmasının ardından vergi tasarısıyla ilgili sert eleştirileri dolayısıyla Trump ile gerilim yaşayan iş insanı Elon Musk'ın ülkeden sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu.
The New York Times gazetesine konuşan Bannon, Trump ile vergi tasarısı konusunda anlaşmazlık yaşayan Musk'a ilişkin açıklamalarda bulundu.
ABD yönetimine Musk ile yapılan tüm sözleşmelerin iptal edilmesi gerektiğini söylediğini aktaran Bannon, iş insanı hakkında uyuşturucu kullanımı ve ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) Çin'le ilgili gizli brifing alma çabaları da dahil çeşitli konularda soruşturmalar başlatmasını istedi.
Bannon, "Musk'ın göçmenlik statüsüne dair resmi soruşturma başlatmaları gerekiyor çünkü güçlü şekilde inanıyorum ki kendisi yasa dışı bir göçmen ve derhal ülkeden sınır dışı edilmeli." ifadesini kullandı.
Annesi aracılığıyla Kanada vatandaşlığına sahip olan Güney Afrika doğumlu Musk, aynı zamanda ABD vatandaşı.
TRUMP'TAN ELON MUSK'A SERT SÖZLER!
ABD Başkanı Donald Trump ile teknoloji milyarderi Elon Musk arasında gerilim tırmanıyor. Vergi indirimi yasa tasarısı üzerinden başlayan polemik, kişisel hakaretlere ve siyasi tehditlere kadar ulaştı. Trump, Musk için "Zavallı adamın bir sorunu var" ifadesini kullanırken, Tesla aracını satmayı düşündüğünü açıkladı.
"AKLINI KAÇIRMIŞ"
Trump, ABC News'e verdiği telefon röportajında, Musk ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna sert bir yanıt verdi. "Aklını kaçırmış adamdan mı bahsediyorsun?" diyen Trump, Musk'ın kendisiyle görüşmek istediğini, ancak şu an bu görüşmeye "özellikle ilgisiz" olduğunu söyledi. CNN International'a konuşan Trump, "Elon'u düşünmüyorum bile. Onun bir sorunu var, zavallı adamın bir sorunu var" ifadelerini kullandı.
TESLA'YI SATIYOR MU?
Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, Trump'ın şahsi olarak sahip olduğu kırmızı renkli Tesla aracını elden çıkarmayı düşündüğünü açıkladı. Yetkiliye göre, Trump ya aracı başkasına devredecek ya da doğrudan satışa sunacak. Bu adım, Trump'ın Musk'a karşı kişisel tavrını daha da netleştirdi.
VERGİ İNDİRİMİ YASASI KAVGASI BÜYÜYOR
Trump'ın imzasını taşıyan 1.6 trilyon dolarlık vergi indirimi yasa tasarısı da krizin merkezinde yer alıyor. Trump, bu tasarının ABD tarihindeki en büyük vergi indirimi olduğunu vurgulayarak, "Bu yasa tasarısı kabul edilmezse yüzde 68'lik bir vergi artışı yaşanacak. Bu karmaşayı ben yaratmadım, ama düzeltmek için buradayım" dedi. Musk ise tasarının ekonomik olarak etkisiz olduğunu savunmuş ve açıkça karşı çıkmıştı.
MUSK, DOGE GÖREVİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ
Öte yandan, Elon Musk geçtiğimiz hafta Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) başkanlığı görevinden ayrılmıştı. Bu gelişmenin, Trump ile yaşanan krizin doğrudan bir sonucu olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.
YORUMLAR: YENİ BİR SİYASİ-TEKNOLOJİK CEPHE Mİ AÇILIYOR?
Trump ve Musk arasındaki bu çatışma, yalnızca kişisel bir polemik olarak kalmayabilir. Washington kulislerinde bu tartışmanın, teknoloji devleri ile siyaset arasındaki ilişkileri daha da sertleştireceği ve 2024 seçim sürecinde yeni bir cephe açabileceği konuşuluyor.
(Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)
Yaşanan gelişmeyi uzman isimler Banu El moderatörlüğündeki Arka Plan programında değerlendirdi.
"BİR KARE FOTOĞRAF TRUMP'I BİTİRİR"
Gazeteci Mete Sohtaoğlu şöyle konuştu: "Normal değil, Elon Musk'ın Epstein dosyasında 'ABD başkanının ismi var' diyerek tweet atması her babayiğidin her Amerikalının harcı değil. Belki de gergin bir dönemin bu ilk kavgası. Belki de Washington'a bizim görmediğimiz çok sert bir dönem geliyor. Belki de dışa yansıyan Washington'ın içindeki kamplaşmanın, kavganın ilk büyük görünür işareti bu belki de. ABD başkanının pedofili dosyasının içinde geçiyor demek dünya kamuoyuna bunu duyurmak büyük bir kavga. Bu Elon Musk'ın meselesini İngiliz basını birinci sayfadan nasıl hunharca Trump'ı nasıl yumruklayacak? Nasıl Trump'ı linç edecek hatta belki bilmediğimiz bazı bilgi belge fotoğraflar İngiliz basınında nasıl yer alacak bunu göreceksiniz. İngiliz basını Epstein dosyasında hangi ünlünün fotoğrafı varsa günlerce kullandılar. Baktığınız zaman birbirini yemeye hazır da iki güç diyebiliriz. Yarın İngiliz basınına bakın derim. Biraz da Trump'ın seçmen tabanına bakın. Muhafazakar Hristiyan o kitleler tarafından bu olay, hiç hoş karşılanmaz. Hayal kırıklığı yaratacak bir mesele ama bir kare Trump'ı bitirir onu söyleyeyim. Eğer böyle bir olay varsa görüntü de vardır.
(Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)
"ELON MUSK KULLANILAN BİR PİYONDUR"
Gazeteci Abdulkadir Selvi: "Ben bu olaya doğrusu Trump-Elon Musk kavgası olarak bakmıyorum. Daha büyük bir kavganın bence başlama vuruşunu yaptılar. Amerikan derin devleti Trump'ın politikalarından çok ciddi olarak rahatsızdı. Özellikle Amerikan derin devleti İngiliz derin devleti ile istihbarat güvenlikleri ve güvenlik birimleri ile birlikte çalışan birimlerdir. Trump geldi züccaciye dükkanına girmiş gibi her şeyi dağıttı. Rusya Ukrayna Savaşı'nda farklı bir politika uyguladı. Neredeyse Rus Devlet Başkanı Putin'in söyleyemediklerini söyledin. Avrupa ile ilişkileri kopardı. Oradaki artık derin devlet artık yavaş yavaş Trump'ı bir hizaya sokacak. Hatta eğer böyle devam ederse Trump bu dönemi bitirebilir iki yıl içerisinde tasfiye süreci başlayacak. Deniliyordu böyle değerlendirmeler yapılıyordu. Bu onun başlama vuruşu olabilir. Bence Trump'a işin dosyasını şimdi gösterdiler. 'Bak böyle devam edersen devamında daha başka şeyler çıkabilir' diye mesaj verdiler. İngiliz destekli Amerikan derin devleti ile Trump arası bir savaşa dönüşebilir. Elon Musk da kullanılan bir piyondur ya da çok güçlü bir aracı olabilir."
"DÖRT AY BİLE BERABER YÜRÜYEMİYORLAR"
Akademisyen Dr. Hazar Vural: "Orada başkanlık koltuğunda Donald Trump oturuyor. Orada aylarca bize Elon Musk'ı neredeyse bir ütopya gibi gösterdi. Neler neler söylüyordu ama bakın şimdi dört ay bile beraber yürüyemiyorlar. Tırnak içinde bu kocaman baş aktör için özel bir makam yarattı. Mask'ın dediği gibi pedofili ile ilgili bir şey varsa o zaman Amerika'nın geleceği ne olacak?
(Foto: AA)
TESLA HİSSELERİ ÇAKILDI
Bu gelişmeyle, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri de olumsuz etkilendi. Tesla'nın hisse fiyatı, Türkiye saatiyle 21.25 itibarıyla yüzde 10'un üzerinde düşerek 298,38 dolara geriledi.
(Foto: ahaber.com.tr arşiv)
JEFFREY EPSTEIN OLAYI NEDİR?
En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.
(Foto: ahaber.com.tr arşiv)
Açıklanan Epstein dava dosyalarında, aralarında Prens Andrew, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.
Dosyalarda, Clinton ve Trump'ın isimleri yer almasına rağmen eski başkanlara yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN


