Erdoğan ile görüşme sonrası Miçotakis'ten flaş Türkiye mesajı: Bazı tavizler gerekebilir
Başkan Erdoğan NATO Liderler Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le de bir araya geldi. Yunan Başbakan Miçotakis, ülkesinde kazandığı seçim zaferi sonrası verdiği ilk röportajda Türkiye ile ilişkiler ve Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin de açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Türkiye'ye taviz verilip verilmeyeceği ile ilgili soruya da dikkat çeken bir yanıt verdi.
Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO zirvesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir buçuk sene sonra ilk kez yüz yüze görüşen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis SKAI televizyonuna konuştu.
Seçim zaferi sonrası ilk röportajını veren Yunan Başbakan'ın en önemli gündem maddelerinden biri Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşme ve Türkiye ile olan ilişkiler oldu.

"MEDENİ KOMŞULAR OLARAK YAŞAMANIN DAHA İYİ OLDUĞU KONUSUNDA HEMFİKİRİZ"
Erdoğan ile arasındaki 'iyimser havanın' tartışılanların içeriğine de tekabül ettiğini vurgulayan Miçotakis, "Sanırım hepimiz sürekli alarmda olmaktansa medeni komşular, arkadaşlar olarak yaşamanın daha iyi olduğu konusunda hemfikiriz." dedi.

"ÖNCEKİ GÖRÜŞMELERDEN FARKLI BİR HAVA ALDIM, YENİDEN BAŞLAMAK İÇİN BİR FIRSAT"
Erdoğan görüşmesinin zorlu geçen dört yılın ardından yeniden başlamak için bir fırsat olduğunu tekrar eden Miçotakis, Erdoğan'a güvenip güvenmediği sorusuna "Önceki görüşmelerden farklı bir hava aldım. Saf değiliz ama bardağın dolu tarafından bakalım" diye cevap verdi.


