Biden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacak

Biden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacak

ABD Başkanı Joe Biden, gelecek hafta yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin hem Senato hem de Temsilciler Meclisinde çoğunluğu kazanması durumunda, kendisi hakkında azil süreci başlatacaklarını söyledi. Biden, "Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi ve Senatoyu geri kazanırsa, beni azledeceklerini duydum. Beni ne için azledeceklerini bilmiyorum." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden, California eyaletinin San Diego kentinde katıldığı bir etkinlikteki konuşmasında 8 Kasım'da düzenlenecek Kongre ara seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Biden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacak - 1

"BENİ NE İÇİN AZLEDECEKLERİNİ BİLMİYORUM"

Ülkede 8 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimlerinin hayati önemde olduğunu belirten Demokrat Biden, Cumhuriyetçilere yüklendi.

Biden, "Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi ve Senatoyu geri kazanırsa, beni azledeceklerini duydum. Beni ne için azledeceklerini bilmiyorum." ifadesini kullandı.

Biden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacak - 2

CUMHURİYETÇİLERİN KAZANMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

ABD'de yapılan anket sonuçlarına göre, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde çoğunluğu kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, Senato'da da "yüksek ihtimal" çoğunluğu kazanmaları bekleniyor.

Biden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacak - 3

Amerikalılar, 8 Kasım'daki ara seçimlerde, bulundukları eyaletlerdeki valilik ve diğer yerel pozisyonların yanı sıra Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı, Senatodaki 100 sandalyenin de 35'i için sandığa gidecek.

Biden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacak - 4

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin