Fransa'da 500 fırıncı bir kepenk kapattı! Avrupa'da isyan büyüyor

Giriş Tarihi:
Fransa'da 500 fırıncı bir kepenk kapattı! Avrupa'da isyan büyüyor

Fransa'da dün 500 fırıncı yüksek enerji fiyatlarına tepki göstermek amaçlı bir günlüğüne kepenklerini kapattı. Elektrik faturalarının katlanarak artması ile karşı karşıya kalan fırıncılardan bazıları çareyi Fransızların geleneksel ekmeği baget gibi ürünlerin fiyatını artırmakta buluyor.

Fransa'daki yerel basın haberlerine göre, ülkede başta elektrik olmak üzere enerji fiyatlarının yükselişine tepki göstermek amaçlı 500 fırıncı dün bir günlüğüne kepenk kapattı.

Fransa'da 500 fırıncı bir kepenk kapattı! Avrupa'da isyan büyüyor - 1

Elektrik faturalarının katlanarak artması ile karşı karşıya kalan fırıncılardan bazıları çareyi Fransızların geleneksel ekmeği baget gibi ürünlerin fiyatını artırmakta buluyor.

Fransa'da 500 fırıncı bir kepenk kapattı! Avrupa'da isyan büyüyor - 2

Ülkede yükselen enerji fiyatlarıyla mücadele etmek amacıyla belirli kriterleri karşılayan şirketler için yardımlar bulunurken, kriterlere uygun olmadıkları için fırıncıların büyük bir kısmı bu yardımlara erişemiyor veya yardımlar yetersiz kalıyor.

Fransa'da 500 fırıncı bir kepenk kapattı! Avrupa'da isyan büyüyor - 3

Mobil uygulamalarımızı indirin