AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak

Son dakika dünya haberleri | Azerbaycan ile Ermenistan arasında son yaşanan gerilim sonrası Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan-Ermenistan sınırına taraflar arasında sınır belirlenmesine yardımcı olmak üzere sivil izleme misyonu görevlendirecek.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dışişleri bakanlarının Lüksemburg'da yapılan toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak - 1

Bakanların, Azerbaycan-Ermenistan sınırına sivil misyon göndermesine yeşil ışık yaktığını belirten Borrell, Güney Kafkasya'nın AB için büyük önem taşıdığını ve bölgeye ilk kez bu tür bir misyon gönderdiklerini vurguladı.

AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak - 2

Borrell, gelecek haftalarda Azerbaycan ile olan uluslararası sınırın Ermenistan tarafında 40 kişinin konuşlandırılacağını bildirdi. Bunun tarafların talebi üzerine alınan bir karar olduğunu aktaran Borrell, ekibin halihazırda Ermenistan'da olduğunu, bu nedenle kısa sürede konuşlanabileceğini ifade etti.

AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak - 3

MICHEL'DEN GÜVEN ARTIRMA VURGUSU

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ermenistan'ın Azerbaycan ile olan uluslararası sınırı boyunca gözlem ekibinin hızla konuşlandırılmasını memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak - 4

DÖRTLÜ ZİRVE SONRASI AB'DEN ADIM

Michel, kararın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı dörtlü görüşmenin ardından geldiğine dikkati çekerek, misyonun taraflar arasında güven oluşturulmasına yardımcı olacağını vurguladı.

AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak - 5

Michel, misyonun, kısa süre sonra Brüksel'de toplanacak sınır komisyonlarının da desteklenmesini sağlayacağını kaydetti.

AB'den Azerbaycan ve Ermenistan için flaş adım! 40 kişi yer alacak - 6

Mobil uygulamalarımızı indirin