Suudi Arabistan'dan ABD kuvvetlerine onay
Suudi Arabistan haber ajansının (SPA) Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Kral Selman, bölgenin güvenliği ve istikrarının savunulması, barışın garanti altına alınmasında ortak çalışma düzeyinin yükseltilmesi amacıyla ülkeye Amerikan kuvvetlerinin girişine ilişkin karara onay verdi.
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ülkesine Amerikan kuvvetlerinin girişini onayladı.
Kaynak, söz konusu kararın iki ülke arasında ortak iş birliğine dayanarak alındığını, her iki ülkenin de bölgenin güvenliği ve istikrarını korumak ve güçlendirmek yönünde arzulu olduklarını kaydetti.
Haberde gelecek olan asker sayısı ve niteliklerine ilişkin bilgi verilmedi.
CNN televizyonu, ABD Savunma Bakanlığından yetkililere dayandırdığı dünkü haberinde, ABD'nin başkent Riyad'daki Prens Sultan Hava Üssü'ne 500 asker göndermesinin beklendiğini duyurmuştu.
Öte yandan, Newsweek dergisi Kasım 2017'de yayımladığı bir makalede, Suudi Arabistan'daki Amerikan askerlerinin sayısının 850'ye ulaştığını kaydetmişti.

Fistanlılar o toprakların kutsiyetini bilmeyen inancı farklı kimselere memleketinizin istikrarını sağlıyacak diye boşuna medet ummayınız.Verin Memleket inizin anahtarını Osmanlı’nın torunlarına güvende yaşayın Hemde Kabe’yi muazzama ya vede Peygamber efendimize hizmetkarlık nasıl yapılır.görün .
cevapla 20.07.2019 06:01ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
-
Malezya'da sel baskını yaklaşık 4 bin kişiyi yerinden etti
-
ABD'den İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a tebrik
-
Avrupa Parlamentosu PKK'lı teröristleri ağırladı
-
Irak'taki gösteriler devam ederken ABD'den İran'a uyarı geldi
-
Hollanda'da skandal görüntüler!
-
Donald Trump açıkladı: Anlaşma sağlandı
-
Türkiye'den Libya'ya yeni vize uygulaması!
-
Geri sayım başladı! ABD süre verdi
-
İtalya'da "Sardalyalar"dan büyük Roma mitingi
-
Donald Trump'a kötü haber!