Maduro'dan Petro açıklaması: İşe yarayıp yaramadığını göreceğiz

Maduro'dan Petro açıklaması: İşe yarayıp yaramadığını göreceğiz

Venezuela hükümeti, devletin resmi kripto para birimi Petro’nun bu yıl içinde satın alınması durumunda, herhangi bir başka para birimine ya da başka kripto para birime çevrilebileceğini duyurdu.

Maduro'dan Petro açıklaması

Petro için henüz bir kripto para birimi cüzdanı oluşturulmadığı için alıcılara bir sertifika veriliyor.

Venezuela İletişim ve Bilgi Bakanlığı (Minci), Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun, bir önceki hafta gerçekleştirdiği Kripto Varlıklarlar İlgili Faaliyetlerin Denetimi (Sucancrip) ziyaretinde bir Petro tasarruf planına imza attığını açıkladı.

Maduro'dan Petro açıklaması

Yerel basına göre, Maduro, 31 Aralık tarihine kadar Petro satın alanların, ellerindeki kripto para birimini isterlerse uluslarası bir para birimine isterlerse de başka bir kripto para birimine çevirebileceklerini söyledi.

Maduro'dan Petro açıklaması

Minci duyurusunda, 31 Aralık tarihinden sonra Petro'nun internet üzerinde yapılan alışverişlerde kullanılabileceği belirtildi.

Maduro'dan Petro açıklaması

Venezuela Ekonomi Bakanı ve eski Başkan Yardımcısı Tarek El Aissami, imzalanan tasarruf planına göre, Petro 90, 180 ya da 270 gün sonra iade edilebileceğini söyledi.

Maduro'dan Petro açıklaması

Cumhurbaşkanı Maduro da, "Bu süre içinde Petro'nun bir işe yarayıp yaramadığını da görmüş oluruz" dedi.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin