Maduro’ya saldırıyı kim gerçekleştirdi?
Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendisine yönelik İHA'lı suikast girişiminin ardından ABD ve Kolombiya'yı işaret ederken, saldırıyı kendilerine 'Fanilalı Askerler' diyen aşırı sağcı bir grup üstlendi.
Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, cumartesi günü ulusal ordunun 81'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan törendeki konuşması sırasında gerçekleştirilen İHA'lı (İnsansız Hava Aracı) suikast girişiminden yara almadan kurtuldu.
7 askerin yaralandığı suikast girişimin ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında "Bu, beni öldürme girişimiydi" ifadesini kullanan Maduro, saldırının Kolombiya ve ABD içindeki bazı unsurlar tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.
AŞIRI SAĞCI ÖRGÜT
Delillerin, saldırının "aşırı sağcı"larca yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, faillerin Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını vurguladı. Maduro, canına kastedenlerden bazılarının yakalandığını da belirtti.
SALDIRIYI ONLAR ÜSTLENDİ
Bu arada saldırının sorumluluğunu "Fanilalı Askerler" isimli grup üstlendi. Grubun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Operasyon C-4 yüklü iki İHA'nın başkanlık tribününe uçurulmasını içeriyordu. Keskin nişancılar drone'ları hedeflerine varmadan önce vurdu. Bu sefer işe yaramadı ama yaraması an meselesi" denildi.