"ABD Suriye’de sekiz hedefe saldırmayı planlıyor"
ABD Başkanı Donald Trump’ın dün Ulusal Güvenlik Konseyi’ni toplamasının ardından flaş bir iddia otaya atıldı. CNBC kanalına isim vermeden konuşan bir kaynak, “Toplantıdan nihai bir karar alınmadığını, fakat ABD’nin Suriye’de sekiz muhtemel hedefe saldırı gerçekleştirmeyi değerlendirdiğini” söyledi.
CNBC'deki habere göre adının verilmemesi koşuluyla konuşan kaynak bu hedeflerin arasında iki Suriye hava üssü, bir araştıma merkezi olduğunu ileri sürdü.
"ABD ASKERİ YIĞINAK YAPTI"
Habere göre kaynak aynı zamanda Suriye ordusunun Rusya'nın kontrolündeki hava sahasına, ABD'nin bu noktalara saldırı yapmayacağı umuduyla
BEYAZ SARAY'DAN SURİYE AÇIKLAMASI
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump başkanlığında Suriye gündemiyle toplanan Ulusal Güvenlik Konseyinde (NSC) "nihai bir kararın alınmadığını" açıkladı.
Toplantının ardından yazılı açıklama yapan Sanders, Trump ile NSC ekibinin Suriye ile ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldiğini bildirdi.
Sanders, açıklamasında, "Başkan, ulusal güvenlik ekibiyle Suriye'deki son durumu ele almak üzere yaptığı toplantıyı henüz bitirdi. Nihai bir karar alınmadı. İstihbarat raporlarını değerlendirmeye devam ediyoruz, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Başkan bu akşam Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı May ile görüşecek." ifadelerine yer verdi.
TRUMP MACRON VE MAY İLE TELEFONDA GÖRÜŞECEK
Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısından nihai bir kararın çıkmaması üzerine gözler Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May arasında yapılacağı bildirilen telefon görüşmelerine çevrildi.
ABD Başkanı Trump, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin kimyasal silah kullanımına ne şekilde cevap verecekleriyle ilgili yaptığı son açıklamada, "Bugün Suriye üzerine bazı toplantılarımız olacak. Neler olacağını göreceğiz. Durumu çok yakından izliyoruz." değerlendirmesini yapmıştı.
Sabah saatlerinde Twitter hesabından da açıklama yapan Trump, "Hiçbir zaman Suriye'ye ne zaman bir saldırı düzenleneceğini dile getirmedim. Çok yakında olabilir veya o kadar da yakın olmayabilir! Ne olursa olsun, ABD, benim yönetimimde, bölgeyi DEAŞ'tan temizleme konusunda harika iş çıkardı. Hani, Amerika'nın teşekkürü nerede?" yorumunu yapmıştı.