Polonyalıların döner kebaba olan düşkünlüğünün her geçen gün artması yeni bir buluşu da beraberinde getirdi. Varşova Teknik Üniversitesinden mezun bir grup genç mühendis 'Kebapmatik' yaptı. 'Kebapmatik' tüketicilere et döner ve tavuk döner seçeneklerinin yanı sıra acı ve karışık sos imkanı da sunuyor. 2 sene önce Varşova Teknik Üniversitesi Otomobil ve İş Makinaları Fakültesindeki tek yemekhanenin kapanması 'Kebapmatik' fikrinin ortaya çıkmasını sağladı. Ders aralarının 20 dakika olması nedeniyle dışarıya yemeğe gidemeyen öğrenciler, bir süre yanlarında getirdikleri sandviçlerle ya da otomattan aldıkları çikolata, bisküvilerle idare etmeye çalıştı. Ancak bu yöntemin doyurmaması, dahası pek de lezzetli olmaması üzerine fakültenin 6 öğrencisi, son yıllarda Polonyalılar arasında giderek artan döner kebap aşkını da dikkate alarak 'Kebapmatik' makinası yapmaya karar verdi. Çiçeği burnunda 6 mühendis, henüz öğrenciyken başladıkları projeyi bugün tamamlayarak 'Kebapmatik'i fakülte bünyesinde hizmete sundu. Haberin videosunu izlemek için TIKLAYIN https://www.ahaber.com.tr/webtv/dunya/polonyali-genc-muhendislerden-kebapmatik