Güney Kıbrıs Rum yönetimi: Hristiyan olsun!
Güney Kıbrıs Rum yönetimi göçmen profili tercihini açıklayarak ırkçılıkta zirve yaptı. İçişleri Bakanı sadece Ortodoks Hristiyan göçmenleri alabileceklerini söyledi.
Rum yönetimi İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, "Adamız küçük. 300 mülteci kabul edebiliriz. Ama dürüst olmak gerekirse, mültecilerden Ortodoks Hristiyan olanları tercih ederim" dedi. Tepkiler üzerine ikinci bir açıklama yapan Hasikos, "Sadece biz değil, en az 5 AB ülkesi de mültecilerden Hristiyan olanları tercih edeceklerini bildirdi" iddiasında bulundu. Slovakya ve Çek Cumhuriyeti de Hristiyan tercih edeceklerini açıklamıştı.
BARİYER HIZLANDI
Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise göçmenlerin geçişini engellemek için inşa ettikleri bariyerin yapımını hızlandıracaklarını ve bunun için daha fazla işçi çalıştıracaklarını ifade etti. Savunma Bakanı Csaba Hende, bariyer zamanda tamamlanmadığı için istifa etmişti.
DANİMARKA: "GELMEYİN"
Suriyeli sığınmacıları ülkede istemeyen Danimarka yönetimi, Lübnan'da gazetelere ilanlar vererek sığınmacılara gelmeyin uyarısında bulundu. İlanlarda, sosyal yardımların yarıya indirildiği, geçici
oturma izni alanların da ilk yıl için ailelerini yanlarına aldıramayacağı ve süresiz oturma izni alanların da ancak 5 yıl sonra ailelerini getirebileceği belirtildi.
Bu arada Yunanistan, Ege denizini aşarak Midilli'ye ulaşan binlerce sığınmacıyı ana karadaki Pire limanına sevkediyor. Makedonya sınırındaki bekleyiş sürerken polis mültecilere orantısız güç kullanıyor.
Star