İsrail askerleri Filistinli foto muhabiri gözünden yaraladı
Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
İsrail askerlerinin, Nablus'ta düzenlenen gösteriye müdahalesinde foto muhabiri Aştiyye gözünden yaralandı.
Çin Haber Ajansı Xinhua ve Filistin Haber Ajansı Safa adına çalışan foto muhabiri Nidal Aştiyye, İsrail askerinin açtığı ateş sonucu sol gözünden yaralandı. Aştiyye, Nablus'taki Rafidia Hastanesi'ne nakledildi.
Çok sayıda Filistinli bugün Nablus'un güneyindeki Huvvara askeri kontrol noktası yakınında yürüyüş düzenlemiş, İsrail askerleri gruba plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etmişti.
Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor. BM'nin 1950 yılında yayımladığı rapora göre, dönemin Filistin nüfusunun yarıdan fazlası, vatanını terk etmek zorunda kalarak sığınmacı konumuna düştü. Şu anda ise 5 milyondan fazla Filistinli mülteci konumunda bulunuyor.
AA