Bu gezegen dünyanın ikizi olabilir

Bu gezegen dünyanın ikizi olabilir

Güneş sistemine en yakın yıldız olan Proxime Centauri'nin yörüngesinde yeni bir gezegen keşfedildi. Proxima b ismi verilen gezegen Dünya'ya sadece 4 ışık yılı uzaklıkta.

Güneş sistemine en yakın yıldız olan Proxima Cantauri'nin yörüngesinde bulunan yeni gezegenin Dünya boyutlarında olduğu açıklandı. Gezegene Proxima b ismi verildi.

Bu gezegen dünyanın ikizi olabilir - 1

Avrupa Güney Gözlemevi'nden bir grup astronotun Şili'de gerçekleştiği keşfe göre gezegen, yaşanabilir bölgede bulunuyor. Bilim insanları, Dünya'ya 4 ışık yılı uzaklıkta bulunan Proxima b'nin kayalık yüzeyinde su bulunabileceğini düşünüyor.
Avrupa Güney Gözlemevi, gerekli incelemelerin ardından yeni keşfedilen gezegen ile ilgili Ağustos sonunda yeni bir açıklama yapacak.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin