Facebook uygulama merkezini açtı

Facebook, kendi platformu üzerinde çalışacak uygulamalar için bir uygulama merkezi açtı.

Facebook, San Fransisco'da perşembe günü gerçekleştirdiği bir toplantı ile uygulama merkezi App Center'ı tanıttı. Sosyal medyanın lider şirketi, mayıs ayındaki açıklamasında kendi platformu üzerinde çalışacak yüksek kalite sosyal uygulamalar için bir uygulama merkezi açacağını duyurmuştu. Perşembe günü ise bu özelliğin küçük bir ön gösterimi yapıldı.

App Center, kullanıcının ilgilerine ve önceki hareketlerine dayanarak kişiye özel uygulama tavsiyeleri yapacak bir uygulama merkezi. Uygulamaların "oyun" veya "yaşam tarzı" gibi farklı kategoriler altında da aranabildiği App Center'da uygulamalara verilen puanlar ile kullanıcının uygulamayı tercih edip etmemesini kolaylaştırmak için açıklamalar ve ekran görüntüleri yer alıyor. Her uygulamanın bilgi sayfasında, basıldığı zaman kullanıcının cep telefonuna indirme linki gönderecek bir "telefona gönder" butonu bulunuyor.

App Center, Facebook ile uyumlu çalışan uygulamaları öne çıkarsa da, onlara ev sahipliği yapmıyor. Bunun yerine kullanıcıyı App Store'a, Google Play'e veya uygulamanın indirilebileceği başka bir web sitesine yönlendiriyor. App Center şimdilik 600'den fazla önerilen uygulamayla açılmış durumda.

Facebook uygulama merkezini açtı - 1

Computerworld

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin