Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletim onları parlamentoda görmek istemiyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada, Meclis'teki dokunulmazlık oylamalarını hatırlatarak, "Milletim onları parlamentoda görmek istemiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentoda dokunulmazlıkla ilgili tarihi bir oylama yapılıyor. Bu tarihi oylamada, benim milletim bu ülkede suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Ticaret Odası'nca Kültürpark'ta düzenlenecek ödül törenine katıldı.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Bildiğiniz gibi bugün, Rize Sanayi ve Ticaret Odası'nın bir ödül töreni vesilesiyle buradayız. Birazdan ödül törenine geçeceğiz. Anında bir oluşum görünce selamlamadan geçmek olmazdı. Sizin heyecanınız, bizim heyecanımızdır. Sizin bu onurlu duruşunuz bizim onurlu duruşumuzdur. Sizler bizi bu yolculukta hiçbir zaman yalnız koymadınız. Biz sizinle birlikte yürüdük, beraber yürümeye devam edeceğiz.
Benim sizden ricam şudur. Hep bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölmek isteyenler olabilir bunlara kulak asmayacağız. Bir davanın bir hareketin mensupları olarak sizler bir ümmet bilinci içinde yüreyeceksiniz.
29 Mayıs geliyor. İstanbul'da bu yıl muhteşem bir kutlama yapacağız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyorsunuz. Her gün şehitlerimiz var, ama şehitler tepesi boş değil. Şehitlik makamı sıradan bir makam değil. Bu topluluk şahadete susamış ve şahadet için koşan bir toplum. İnanıyorum ki bizim Mehmetçiğimiz ismini nereden alıyor; sevgili Peygamberimizden. İslam ülkerinin hiçbirinde böyle bir isim yok. Mehmetçik teröristlerle vuruşuyor, gereğini yapıyor. O aileler nasıl üzülüyorsa, biz de öyle üzülüyoruz. Ama bedelini ödetiyorlar, ödetmeye devam edecekler.
79 milyonuyla tek millet diyoruz. Bölemeyecekler bizi. Onlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, onlar bir üst aklın uşaklarıdır. Bizim bayrağımıza eş bir şey yapıyorlarmış, onlar paçavradır, paçavra. Bu tür adımlar atanlar yanılacaktır. İkincisi bayraktır. Bu topraklar uğruna ölenler var, o yüzden vatan. Kimse bu topraklar üzerine ameliyat, operasyon yapamaz. Dördüncü tek devlet. Çıkmışlar, paralel devlet, paralel yapılanma... Bunların bir kısmı Pensilvanya'da, bir kısmı Avrupa'da; niye kaçıyorsunuz? Bir kısmı da cezaevinde. Ne demiştik, inlerine gireceğiz, inlerine... Paralel devlet yapılanması içindekilere sesleniyorum, hala aldanıyor musunuz? Bölücü terör örgütüyle birlikte olanlarla, CHP ile birlikte olanlarla siz hala nasıl beraber oluyorsunuz?
Parlamentoda dokunulmazlıkla ilgili tarihi bir oylama yapılıyor. Bu tarihi oylamada, benim milletim bu ülkede suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyor. İktidar partisi, MHP 'Burada olmamaları lazım' diyorlar. Bugünkü oylamayla hayırlı bir netice çıkarsa, 670 fezleke dosyasını yargıya götürecekler. Alın yargılayın, bedeli neyse ödesinler. Referanduma gidildiği zaman en doğru kararı benim milletim verecektir."
