Kızılay ve Sultanbeyli saldırılarında onun adı var
Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Ankara’da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı planlayan Vahit Ayçil ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Ayçil'in 2015 yılında Sultanbeyli'deki polis merkezine düzenlenen saldırıyı da organize ettiği belirlendi.
Kızılay'ı kana bulayan saldırı ile ilgili soruşturma derinleştikçe dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Canlı bomba PKK'lı Seher Çağla Demir'in Ankara'da gerçekleştirdiği saldırıyı organize eden kişi Vahit Ayçil'in ismi üzerinde yoğunlaşan terör ve istihbarat birimleri Ayçil'in 10 Ağustos 2015'te Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne bombalı araçla düzenlenen saldırının da organizatörü olduğunu belirledi. Bu dikkat çeken bilgi ile soruşturma daha da derinleştirildi.
O saldırıda güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıkmış bomba imha şube müdürü Beyazıt Çeken şehit olmuştu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler Erdal Yıldız ve Burak Boğakan öldürülmüştü.