Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal: Amaç Türk turzmini baltalamak
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı hakkında A Haber'e açıklamalarda bulundu. Saldırının Paris, Londra ve Madrid'tekilerden farklı olmadığını belirten Ünal, Türk turizminin bu süreçte zarar görmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.
AMAÇ TÜRK TURZMİNİ BALTALAMAK TÜRK TURİZMİ ZARAR GÖRMEYECEK
İstanbul'da yapılan saldırının aslında Paris'teki ya da Londra'da, Madrid'de yapılan bir saldırıdan farklı olmadığını ve İstanbul'un Londra ne kadar güvenli ise o kadar güvenli olduğunu ve bu saldırının amacının Türk turizmini baltalamak olduğunu ve bizim hepimizin bu tür terör saldırılarına karşı ortak bir işbirliği içerisinde olmamız gerektiğini konuştuk.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MAHİR ÜNAL: AMAÇ TÜRK TURZMİNİ BALTALAMAK
Bütün bu saldırıların Türkiye algısına zarar vermeye dönük, Türkiye'nin bir güvenlik sorunu varmış gibi algı oluşturulma çabasının sonuç vermeyeceğinden emin olsunlar. Önümüzdeki 2016 sezonunda Türkiye'nin bir kaybı olmayacak. Hem Dışişleri Bakanlığımız, hem Kültür ve Turizm Bakanlığımız, hem yurt dışı temsilciliklerimiz bu konuda çok kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Türkiye ile ilgili oluşturulmak istenen bu negatif algıya müsaade etmeyeceğiz ve Türk turizminin bu süreçten zarar görmesine izin vermeyeceğiz.