Kara liste kabardı
Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Suriye asıllı Rus vatandaşı George Haswani, DAEŞ'le petrol ticareti yaptı. ABD, kirli işadamı ve 8 adamını kara listeye aldı.
Rusya, Türkiye'yi terör örgütü DAEŞ'le işbirliği yapmakla suçlarken; kendi adamının bu kirli ticareti yürüttüğü ortaya çıktı. Suriye asıllı Rus vatandaşı George Haswani'nin Rusya-DAEŞ-Suriye üçgeninde petrol ticareti yürüttüğü belirlendi. Rusya bu iddialara cevap veremedi. Terör örgütü üzerinden ticaret yapan Haswani ve 4 adamı, ABD Hazine Bakanlığı'nın kara listesine girerken, AB ülkelerindeki mal varlıkları donduruldu.
ORTAKLIK KURDU
AB ülkelerine Haswani ve adamlarının girişi yasaklandı. Son araştırmalar sonunda Haswani'nin 8 adamı daha kara listeye alındı. DAEŞ'le bir rafineride ortaklığı bile olan George Haswani'ye karşı alınan önlemler, DAEŞ petrolünü yöneten Rusya'nın kirli ticaretini sekteye uğrattı.
KAYNAK: TAKVİM