'1500 kişinin ölüm emrini ben verdim'
Meksika'da yakalanan uyuşturucu karteli lideri Jose Hernandez bin 500 kişinin öldürülmesi için bizzat emir verdiğini polise itiraf etti
Meksika'da şiddetin kol gezdiği Ciudad Juarez kentinde etkin olan uyuşturucu kartelinin "El Diego" lakaplı yöneticisi Jose Antonio Acosta Hernandez, sonunda yakalandı. Eski bir polis olan 33 yaşındaki Hernandez, ülkenin kuzeyindeki Chihuahua kentinde Meksika polisi tarafından korumasıyla beraber ele geçirildi. El Diego ilk sorgusunda, bugüne kadar toplam 1500 kişinin öldürülmesi için bizzat emir verdiğini itiraf etti. Yetkililer Hernandez'in "La Linea" adlı eski polis ve kiralık katillerden oluşan bir grubun başında olduğunu ve bu çetenin de Juarez karteline çalıştığını söyledi.
CİNAYET ORTALAMASI DÜŞECEK
Hernandez'in polisle olan bağlantıları sayesinde güvenlik görevlilerinden bilgi sızdırdığından şüpheleniliyor. Uzmanlar Hernandez'in tutuklanmasının ardından, geçen yıl 3 bin cinayetin işlendiği Ciudad Juarez'de suç oranının bir hayli düşeceğini düşünüyor. Acosta'nın en vahşi saldırılarından biri Ocak 2010'da yaşanmış ve uyuşturucu ticaretiyle hiçbir bağlantısı olmayan 15 genç bir doğum günü partisinde katledilmişti.
SABAH