Kurban Bayramı öncesi et uyarısı! Bunu sakın yapmayın! Zehirlenmelerin yüzde 90'ı kesim hatası kaynaklı...
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hayvanların kesimi esnasında hijyene dikkat edilmemesi durumunda gıdada enfeksiyon riskinin yüzde 90 oranında arttığı belirlendi. Diğer yandan stres hormanlarının etin kalitesini bozacağı için hayvanın kesim merkezlerinde sırayla kesilmesi gerektiği vurgulandı.
- Yaşam
- AA
- Giriş Tarihi: 18:14 | 06.07.2022
- Güncelleme Tarihi: 18:23 | 06.07.2022
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyen ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şireli, hayvanların kesimi sırasında hijyene dikkat edilmemesinin, gıdada enfeksiyon riskini yüzde 90 oranında artırdığı uyarısında bulundu.