Prof. Dr. Hasan Aydın: Fazla ekmek tüketimi bağışıklığı zayıflatır
Aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketiminin, düşük lifli rafine ürünlerin, doymuş yağdan zengin gıdaların, paketlenmiş ürünlerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, “Ekmeğin de fazla tüketilmesi bağışıklığın zayıflamasına ve dolayısıyla tehlikelere açık hale gelinmesine neden olabiliyor” dedi.
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 09:41 | 07.08.2020
- Güncelleme Tarihi: 09:44 | 07.08.2020
Uzmanlar güçlü bir bağışıklık sisteminin olmazsa olmasında ilk sırada beslenmenin geldiğine dikkat çekiyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi için besin çeşitliliği, taze sebze ve meyve tüketimi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar bazı ürünlerin aşırı tüketiminin bağışıklığı zayıflatabileceğine işaret ediyor.