Uzman isimden koronavirüsle ilgili flaş açıklama: O ortamlarda yıllarca canlı kalabiliyor
Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Bengisu Ay, "Kurban etleri dondurucuda muhafaza edilmeli. Koronavirüs enfeksiyonu 4 derecede 5 güne kadar canlı kalabiliyor. Yeni koronavirüsle ile ilgili araştırmalar yeterli olmadığından dondurucuda yaklaşık birkaç yıl canlı kalabileceğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 10:59 | 29.07.2020
- Güncelleme Tarihi: 12:09 | 29.07.2020
Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Bengisu Ay, kurban etlerinin dondurucuda muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, "Koronavirüs enfeksiyonu 4 derecede 5 güne kadar canlı kalabiliyor. Yeni koronavirüsle ile ilgili araştırmalar yeterli olmadığından dondurucuda yaklaşık birkaç yıl canlı kalabileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.