Doğal şifacı keçiboynuzunun mucize faydaları
Enerji dolu bir bitki türü olan keçiboynuzu karbonhidrat, sodyum ve sağlıklı yağlar açısından son derece zengindir. Özellikle kış aylarında tüketilir. Bunun nedeni ise astım ve gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu olmasıdır. İçeriğindeki vitamin, mineral ve elementler sayesinde birçok rahatsızlığa çözüm olur. Bu konuda yapılan çalışmalar ise durumun en güzel özetidir.
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 12:45 | 09.02.2019
- Güncelleme Tarihi: 12:47 | 09.02.2019
Keçiboynuzu; selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok yararlı mineral ve elementleri içerir. Genellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen bir bitki türüdür. Özellikle kış mevsimi için önemli bir besin kaynağıdır. İyi bir antioksidandır ve bu sayede metabolizmayı güçlendirerek grip ve soğuk algınlığına çare olur.