Hadi ipucu 6 Şubat öğlen sorusu: Kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek nedir?

Hadi ipucu 6 Şubat öğlen sorusu yayınlandı. Hadi instagram hesabından yapılan açıklama sonrası hadi ipucu sorusu ile ilgili yoğun arayış başladı. Her gün farklı konulardan ipucu yayınlayan hadi, bugün tatlı bir içecek ile ilgili soru sordu. Peki, Kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek nedir? İşte hadi ipucu sorusu 6 Şubat ve cevabı...

Hadi ipucu sorusu 6 Şubat için bekleyiş sona erdi. Hadi ipucu sorusu geçtiğimiz dakikalarda hadi instagram hesabından yayınlandı. Yapılan açıklamada, "Yemekten sonra tatlı arayan hadiciler burada mı? Bugünkü ipucumuz deyimlere konu olmuş, pilavlı menülerin favorisi güzel mi güzel bir tatlı içecekle alakalı. Bütün veya dilimler hâlindeki kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek hangisidir?" denildi. Peki, kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek nedir? İşte hadi ipucu sorusu 6 Şubat...

HADİ İPUCU 6 ŞUBAT

SORU: Bütün veya dilimler hâlindeki kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek hangisidir?

CEVAP: HOŞAF

HOŞAF NEDİR?

Çeşitli meyvelerin işlem görmesinden sonra elde edilen sulu yiyeceklere hoşaf adı verilmektedir. Hoşaf türleri arasında kayısı hoşafı, elma hoşafı, erik hoşafı, şeftali hoşafı, kızılcık hoşafı, üzüm hoşafı ve benzeri meyvelerden elde edilmekte olan hoşaflar bulunmaktadır. Türk mutfağının bir geleneği olan, Türk yemeklerin yanında servis edilen hoşaf, serin suyuyla ferahlatır içindeki meyve sayesinde de ağır yemekleri hafifletir, sindirimi rahatlatır. Yemek esnasında da sonrasında da tüketilebilir. Tatlı olarak da düşünülebilir.

HOŞAF NASIL YAPILIR?

Özellikle yaz meyvelerinin çoğu adeta hoşaf olup sofralarımıza konuk olmak için yaratılmış. Bunlardan bir tanesi de kayısı. Tarif oldukça az ve öz.

Malzemeler:

600 gram kuru kayısı

1 su bardağı toz şeker

2 litre su

2 adet karanfil

1 adet limon tuzu (küçük bir parça)

Yapılışı:

Zedeli kısımları varsa ayıkladığınız kayısıları bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Büyüklüklerine göre dört eşit parçaya ayırın.

Su ve toz şekeri tencereye alıp karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.

Kaynamakta olan suya doğranmış kayısı, karanfil ve limon tuzunu katın.

Kayısılar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın.

Ocaktan alıp ılınması için oda ısısında beklettiğiniz kayısı hoşafını buzdolabında soğuttuktan sonra tüketin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.