Havuç neden turuncu? Havucun yaşadığı dönüşüm mercek altına alındı
Havucun yaşadığı dönüşümün nedenleri ve tarihçesi mercek altına alındı. İşte havuçla ilgili şaşırtan bilgi...
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 00:00 | 03.01.2019
- Güncelleme Tarihi: 11:33 | 03.01.2019
Bugün kök olarak tüketilen turuncu renkli havuç, aslında bir zamanlar uzaktan akrabası olan maydanoz ve kişniş gibi yaprakları ve tohumları için yetiştirilen beyaz bir bitkiydi.
The Economist dergisinde yayınlanan bir makalede, havucun yaşadığı dönüşümün nedenleri ve tarihçesi mercek altına alındı. Makaleye göre, ilk olarak bugünkü İran ve Afganistan'ı kapsayan bölgede yetiştirilen havuçta yaklaşık 32 bin gen bulunuyor. Bunların iki tanesi de farklı renklerin oluşumuna neden oluyor.