Gribe karşı 'soğan kebabı'
Gaziantep'te gribe de iyi geldiği gerekçesiyle kışın özellikle soğan kebabı tercih ediliyor.
- Yaşam
- Giriş Tarihi: 00:00 | 11.12.2012
- Güncelleme Tarihi: 17:05 | 11.12.2012
Soğan kebabı da sonbahar ve kış aylarında tüketilen önemli yiyeceklerin başında geliyor.
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğanı tek başına yemediklerini, nar pekmeziyle terbiye ettiklerini anlattı.
Öztan, şöyle devam etti: ''Böylelikle narın vitaminini de alınıyor, soğandan da etten de faydalanılıyor. Soğanla et birleştiğinde vücudun direnci artıyor. Bana göre soğan kebabı gribin en güzel reçetesi. Grip ilaçları yerine soğan kebabı yiyelim.''