Tatlı ağzınızın tadını kaçırmasın

Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, merdiven altı tatlıcıların 'gıda teröristi' olduğunu belirterek, "Bu tatlılardan alıp kendinize ve çocuğunuza yedirip ağzınızın tatlandığını düşünmeyin" dedi.

Gıda sektörünün en önemli problemi 'merdiven altı' diye tabir edilen kaçak yollarla üretim yapan satıcılara karşı savaş açan baklavacılar, Ramazan ayında ucuz satılan tatlıların insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Bursa Pastacılar ve Tatlıcılar Odası tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, ekonomik nedenlerden dolayı sayıları her geçen gün artan seyyar satıcıların halk sağlığını tehdit ettiğini kaydetti. Merdiven altı tatlıcıların önlenmesi gerektiğini belirten Yenice, yeni Türk Ticaret Kanunu ile kendilerine tanınan hakları sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti. Yenice, "Bu durum devlet politikasıdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni çıkan 5996 yasa ile ciddi mücadele başlattı. Bunları yapanları esnaf olarak nitelendirmiyoruz. Bunlar gıda teröristidir. Yerel yönetimler ve bu konuda yetkili kişiler popülist politikaları bırakıp bu konuda düzenli denetlemeler yaparsa, bunların ayakta kalması mümkün değil. Esnaf ağır vergi altında eziliyor. Halk sağlığını ve ülke ekonomisini düşünmeyen insanların türemesi popülizmden kaynaklanıyor. Yeni çıkan Türk Ticaret Kanunu'nda bize tanınan hakla hukuksal anlamda hesaplaşmaya başlayacağız" diye konuştu.
Merdiven altı tatlıcılara karşı mücadelelerini federasyon olarak sürdüreceklerini belirten Yenice, "Kısa zamanda da netice alacağız. Tatlıların içine katkı maddesi olmadan üretilmesi gerek. Baklavanın kilosu normalde 15 ile 25 TL arasında satılması gerekir. Ama bazıları piyasada ucuz satıyor. Bu durum bizi etkiliyor. Bu tatlılardan alıp kendinize ve çocuğunuza yedirip de ağzınızın tatlandığını düşünmeyin. Sağlığınızı ciddi anlamda tehlikeye atarsınız" dedi.
"İYİ BİR BAKLAVANIN MALİYETİ 10 TL'Yİ GEÇİYOR"
Merdiven altı tatlıcıların esnafı zor durumda bıraktığını belirten Bursa Pastacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Necip Daş ise, "Bizim bir şey yaptırma durumumuz yok. Bu tatlıcılar. Esnaf her geçen gün kan kaybediyor. Zor şartlar altında çalışıyoruz. İnsanlar vergisi, Bağ-Kur'unu ödemekte zorlanıyor. Kayıt dışılar ile alakalı önlem alınmıyor. Tatlı alırken kaliteye dikkat edilmesi gerekir. Yenecek bir kilo baklavanın kilosu 15 TL'nin altında olmaması gerekir. Ucuz baklavalar satılıyor. İyi bir baklavanın maliyeti 10 TL'yi geçiyor. Cevizin kilosu 20 TL'den başlıyor. Antep fıstığı 45-50 TL'yi buluyor. Tereyağı ise 25 TL civarında değişiyor. Bu şartlarda ucuz baklava satmak akıl işi değil" ifadelerini kullandı.
Zaman

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.