ABD ve Fransa savaş gemileri Ege’ye gelirse Türkiye ne yapar?
Ege'de yaşanan Yunanistan gerilimi sonrası "ABD’nin amacı denizlerde savaş mı? ABD’nin uçak gemisi Türkiye için tehdit mi? ABD ve Fransa savaş gemileri Ege’ye gelirse Türkiye ne yapar?" sorusuna yanıt arandı. A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi'ne konuşan İstanbul Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, çarpıcı tespitlerde bulundu.
- Giriş Tarihi: 08.10.2022 | 01:31
- Güncelleme Tarihi: 08.10.2022 | 18:43
Ege'de Türkiye ile Yunanistan gerilimi sürüyor. Başta ABD ve Fransa Yunan'a her türlü desteği açık ve gizli veriyor.
Almanya'da son olarak bu kervana katıldı.
Yunanistan'ın ABD'ye peşkeş çektiği Dedeağaç, Batı ülkelerinin üssü olmaya devam ediyor.
ABD'nin ardından Almanya da zırhlı araçlarını Dedeağaç'a gönderdi.
ALMAN ZIRHLILARI DEDEAĞAÇ'A GELİYOR
Almanlar, toplamda 100 adet tank Yunanistan'a hibe etti.
Bunlarda sırasıyla Yunanistan ait Kuzey Ege ve 12 Adalara kadar olan bölgede asker bulundurulmaması gereken noktada oraya yerleştirilecek.
GEORGE H. W. BUSH UÇAK GEMİSİ GİRİT'E DEMİRLEDİ
Son olarak ABD Donanması'na ait George H. W. Bush uçak gemisi, Girit Suda Deniz Üssü'ne demirledi.
EGE'YE ABD VE FRANSA SAVAŞ GAMİLERİ GELİR Mİ?
Bu gelişme sonrası A Haber'de "ABD ve Fransa savaş gemileri Ege'ye gelir mi? Gelirse Türkiye ne yapar?" sorusuna yanıt arandı.
İstanbul Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, A Haber'de çarpıcı tespitlerde bulundu.
İşte Eray Güçlüer'in yorumlarından öne çıkanlar:
"ZAFİYET OLUŞTURUR"
Bu uçak gemileri cüsse olarak çok büyük gemiler. Manevra yapabilmek için geniş alana ihtiyaç duyarlar. Bunlar açık deniz gemileridir. Ege adalarına girmek risktir. Sık adalar olan bölgeye girmeleri zafiyet oluşturur.
"TÜRKİYE'YE KARŞI SAVUNMASIZ KALIRLAR"
İzmir ile Mora yarımadası arasındaki mesafe 150 KM'dir. Ege'nin en dar yeri buradır. Uçak gemilerinin hassasiyeti klasik mühimmatladır. Bizim (Türkiye) konvansiyonel silah menzillerimize girdiklerinde savunmasız kalırlar. O yüzden uçak gemilerinin Fransa ve ABD... Kim olursa olsun çok düşüktür. Aynı anda yağmur gibi bir ateş altına alındığında kendisini koruyamazlar.
EGE'DE SAVAŞ GEMİLERİNİN SINIRI NE?
Güdümlü sistemlere karşı koyabilir. (Ege'ye yakın bölge) burada savaş gemileri kalır. (Örneğin Girit) Bu gemilerin buradan daha ileriye geçme şansı yoktur. Kendini riske atacak şekilde bu gemi girmek istemeyecektir. Gemi neticede bizim kara sularımıza (Ege'ye) girmesi zayıf. Savaş gemilerinin harekat yarıçaplarına baktığımıza kuzey Ege'ye kadar çıkamazlar. Sınırlı menzile sahipler ve menzilleri 400-500 KM'dir. Git gel 1.000 KM. yapar.