Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı

Yayıncılığını Turkuvaz Medya’nın üstlendiği Ziraat Bankası Türkiye Kupası Final maçında Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Gain karşı karşıya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Ali Şakacı, Tolga Edis ve Tolga Akkuşoğlu hakem üçlüsü yönetti. Sarı-lacivertliler Beşiktaş GAİN'i 91-74 skorla mağlup ederek kupada mutlu sona ulaştı.

Yayıncılığını Turkuvaz Medya'nın üstlendiği Ziraat Bankası Türkiye Kupası Final maçında Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Gain karşı karşıya geldi.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 1

Karşılaşmaya 5-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe Beko'ya Mathews ve Dotson'un üçlükleriyle cevap veren Beşiktaş GAİN, ilk 5 dakikayı 15-11 önde geçti. Kalan bölüm karşılıklı isabetlerle devam etti ve ilk çeyrek siyah-beyazlıların 24-22 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Biberovic'in dış atışıyla 12. dakikada 32-30 öne geçti. Üstünlüğünü periyot boyunca koruyan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 46-42 önde gitti.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 2

Mücadelenin ikinci devresine de etkili giren Fenerbahçe Beko, 22. dakikada 9 sayılık üstünlük sağladı: 52-43. Biberovic'in turnikesiyle 23. dakikada farkı çift hanelere (54-43) yükselten sarı-lacivertliler, 24. dakikada farkı 15 sayıya kadar taşıdı: 58-43. 6-0'lık seriyle rakibine cevap veren siyah-beyazlılar, Yiğit Arslan'ın üçlüğüyle 28. dakikada farkı 4 sayıya kadar çekti: 60-56. Horton-Tucker ve Biberovic'in üst üste üçlükleriyle kontrolü yeniden ele alan Fenerbahçe Beko, final periyoduna 70-56 üstün girdi.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 3

Üstünlüğünü final periyodunda da sürdüren Fenerbahçe Beko, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve parkeden 91-74 galip ayrıldı.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 4

FENERBAHÇE BEKO KUPASINI ALDI

Ziraat Bankası Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş GAİN'i 91-74 mağlup ederek 10'uncu kez Türkiye Kupası'nda zafere ulaştı. Beşiktaş GAİN Kaptanı Yiğit Arslan, ikincilik şiltini TBF Başkanvekili Harun Erdanay'ın elinden aldı.

Madalya takdimini Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Karagöz yaparken, şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu verdi. Türkiye Kupası Tarık Biberovic'in ellerinde havalandı ve daha sonra sarı-lacivertli oyuncular şampiyonluğu parkede doyasıya kutladı.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 5

EN DEĞERLİ OYUNCU TARIK BIBEROVIC OLDU

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) Fenerbahçe Beko'da 28 sayı üreten Tarık Biberovic oldu. Biberovic'e MVP ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Karagöz verdi.

PERİYOTLARA GÖRE SONUÇ

1. Periyot: 22-24

Devre: 46-42

3. Periyot: 70-56

XX

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Basketbol 40. Erkekler Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe Beko için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında "İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan Basketbol 40. Erkekler Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş GAİN'i mağlup ederek şampiyon olan Fenerbahçe Beko'yu tebrik ediyorum. Finalde mücadele eden Beşiktaş GAİN'i de performansından dolayı kutluyor, her iki takımımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 7

BAKAN BAK MAÇI İZLEDİ

Fenerbahçe-Beşiktaş finalini, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da takip etti.

Müsabakayı Bakan Bak'ın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Karagöz ile diğer davetliler de izledi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos AKTOR Başantrenörü Ergin Ataman da salondaki yerini aldı.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 8

FİNAL "KAPALI GİŞE"

40. Erkekler Türkiye Kupası finali "kapalı gişe" oynandı.

İki takım taraftarları, Sinan Erdem Spor Salonu'nda kendileri için ayrılan tribünleri doldurdu.

10 bini aşkın taraftar, tezahüratlar ve marşlar eşliğinde takımlarına destekte bulundu.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 9

FENERBAHÇE BEKO'DA SON DURUM

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Ziraat Bankası Türkiye Kupası yolculuğuna çeyrek finalde Safiport Erokspor'u 83-76'lık skorla mağlup ederek başladı. Yarı final karşılaşmasında Türk Telekom'u 86-78 ile geçerek finale yükseldi.

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Kanarya 10. kez mutlu sona ulaştı - 10

BEŞİKTAŞ GAİN'DE SON DURUM

Ziraat Bankası Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Tofaş'ı 100-91, yarı finalde ise Anadolu Efes'i 91-82'lik skorla geçen Beşiktaş Gain, finalde Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu.

KUPADA SON DURUM

Sarı-lacivertli ekip, daha önce Türkiye Kupası'nı 9 kez kazanırken, 2011, 2013, 2016, 2019, 2020, 2024 ve 2025 yıllarında da şampiyonluk sevinci yaşadı. Beşiktaş ise 2011-2012 sezonunda Banvit'i 78-74 yenerek kupayı müzesine götürdü. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'yi mağlup etmeleri durumunda 14 yıllık Türkiye Kupası özlemini sona erdirmeyi hedefliyor.

Mobil uygulamalarımızı indirin