Türkiye - Andorra Euro 2020 eleme maçı saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye - Andorra maçı Passolig gerekli mi?

Türkiye - Andorra maçı için geri sayım başladı! Euro 2020 elemelerinde H Grubu'nda yer alan A Milliler 9 puanla Fransa ve İzlanda ile birlikte liderlik koltuğunu paylaşıyor. Grup aşamasına fırtına gibi giren Türkiye, yalnızca İzlanda deplasmanından puansız ayrıldı. Andorra ve Moldova engellerini aşarak gruptaki iddiasını sürdürmek isteyen A Milliler uzun bir aradan sonra ilk kez İstanbul'da sahaya çıkacak. Vodofone Park'ta oynanacak karşılaşmanın biletleri çıkar çıkmaz tükenirken, ekranları başında milli takıma destek vermek isteyen taraftarlar karşılaşmanın saatini bekliyor. Peki, Türkiye - Andorra Euro 2020 eleme maçı saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye - Andorra maçı Passolig gerekli mi? İşte detaylar...

Euro 2020 Elemeleri H Grubu 5'inci karşılaşmasında A Milli Takımımız, Andorra'yı konuk edecek. Vodofone Park Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükendi. Uzun bir aradan sonra İstanbul'da oynanacak karşılaşma ile ilgili konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, "A Milli Takım'ımızın yaklaşık beş yıl aradan sonra İstanbul'da resmi bir maça çıkmasının heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. İstanbul'a dönüş zamanı gelmişti. Beşiktaş Park'ta Andorra'yı ağırlayacağız. Milli coşkumuz, ekim ayında Şükrü Saracoğlu, kasım ayında da Türk Telekom Stadı'nda devam edecek." dedi. Karşılaşmayı evlerinden takip edecek olan futbolseverler, "Türkiye - Andorra maçı saat kaçta, hangi kanalda?" sorularına yanıt arıyor. Karşılaşmayı yerinden takip edecek olanlar ise, "Türkiye - Andorra maçı Passolig gerekli mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte tüm merak edilen soruların yanıtı ve maça dair detaylar...

İSKOÇ HAKEM YÖNETECEK

Türkiye, H Grubu'na 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ile başladı. 9 puanda bulunan A Milliler, Fransa'nın averaj ile gerisinde 2'nci sırada bulunuyor. İzlanda'da aynı puanla 3'üncü sırada yer alıyor. Puan kaybına tahammülü olmayan A Millilerin, Andorra ile oynayacağı kritik maça İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Don Robertson verildi.

EKSİKLER CAN SIKIYOR

Andorra maçı öncesi milli takım kampı revire dönmüş durumda. Burak Yılmaz, Hasan Ali Kaldırım, Abdulkadir Ömür, Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Nazım Sangare gibi sakat isimlere kampta Cengiz Ünder, Oğuzhan Özyakup gibi isimlerde katıldı. Dorukhan Toköz'ün durumu ise maç saatinde belli olacak. Güneş sakat oyuncular nedeniyle istikrarlı kadrosunu bozmak durumunda kalacak. Orta sahada Emre Belözoğlu'nun oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

3.RANDEVU

Türkiye ile Andorra bugüne kadar 2 kez resmi maçlarda karşı karşıya geldi. 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri gruplarında oynanan müsabakalarda milliler rakibini 2 maçta da mağlup etti. Ay-yıldızlı ekip rakibini Türkiye'de 5-0, deplasmanda da 2-0 yenme başarısı gösterdi.

573. MAÇIMIZA ÇIKIYORUZ

A Milli Futbol Takımı, Andorra maçıyla birlikte 573. kez sahaya çıkacak. Milliler, tarihinde 301'i resmi, 271'i özel 572 maçta, 1'i hükmen olmak üzere 217 galibiyet aldı, 222 kez de rakiplerine mağlup oldu. 133 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Söz konusu müsabakalarda ay-yıldızlılar, 754 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 822 gol gördü.

"BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Andorra Teknik Direktörü Koldo Alvarez, Türkiye karşısında başarılı olmaya çalışacaklarını belirtti. Alvarez ayrıca Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi takımlarından olduğunu söyledi.

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde H Grubu 5. maçında yarın Andorra, yarın deplasmanda Türkiye ile karşılaşacak. Bu maç öncesinde Andorra Teknik Direktörü Koldo Alvarez ile futbolculardan Ildefons Lima, Beşiktaş Park'ta düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Çok az maç oynadıkları döneme geldiklerini belirten Koldo Alvarez, "Bu dönem ile sık sık karşılaşıyoruz. Daha fazla maç oynayabilirdik. Yarınki maçın hazırlıklarını yaptık. Elimizden geldiğince Türkiye karşısında başarılı olmaya çalışacağız. Andorra'da ligler başlamadım. Diğer ligler başladı. Diğer rakip takımların oyuncuları hazır olmuş oluyor. Türkiye ofansif oynayacak. Bizim burada yapmamız takım halinde cevap vermek. Buraya geldiğimiz kadroda 1 tane cezalı futbolcu var. Bütün oyuncularım hazır" diye konuştu.

Türkiye'nin ofansif hattının çok güçlü olduğunu söyleyen Alvarez, "Türkiye Avrupa'nın en iyi takımlarından. Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz gibi oyuncuları var. Bu oyunculara baktığımız zaman çok değerli oyuncular. Kadro kalitesi çok üstünde. Her oyuncunun farklı özellikleri var. Bu farkta bütünlük yapıyor. O yüzden Türkiye çok iyi bir takım. Özellikle Fransa karşısında aldığı galibiyetle gruptan çıkabileceğini gösterdi" şeklinde konuştu.

GÜNEŞ: 100'LER KULÜBÜNE GİRMEK ÖNEMLİ

Emre Belözoğlu'nun 100'üncü maçına çıkacak olmasını değerlendiren Güneş, şöyle konuştu: "Emre 100'üncü maçını tamamlamış olacak. Daha önce 100'üncü maçına çıkan Arda da ödülünü alacak. 100'ler kulübüne girmek önemli. Teşekkürü hak ediyorlar. Rakibimizde de Lima 123 defa milli oldu. Uluslararası deneyimi olan bir stoper, 39 yaşında."

Yarınki maçta ellerinden geleni yapmak istediklerini söyleyen deneyimli teknik adam, "Rakip koşan, topa doğru savunmayı iyi yapabilen bir takım. Grupta en fazla sarı kartı gören takım. Cengiz antrenmanda sakatlandı. Dorukhan iyiye gidiyor. Nazım sakat. Okay bizimle olmayacak. Herkesin sevdiği daha sevebileceği takımımızın iyi oyunla bu sevgiyi artıracağını düşünüyorum. Yarın bu sevgiye, futbol beklentisine cevap veren bir takım görmek istiyorum" dedi.

"KUCAKLAŞMAK İÇİN YARINI BEKLİYORUZ"

Andorra Teknik Direktörü Koldo Alvarez ile ilgili yorum yapan Şenol Güneş, "Genç bir teknik direktör. Eski bir kaleci. Uzun zamandır takımla beraber. İki maç yaptık, 5-0 ve 2-0 kazanmıştık" diye konuştu.

Taraftarlarla kucaklaşmak için yarını beklediklerini söyleyen deneyimli teknik adam, basın toplantısının kalan bölümünde şu ifadeleri kullandı: "Sadece milli takım seviliyor. Sevilmeye devam etsin. Biz de kucaklaşmak için yarını bekliyoruz. Yarın kırmızı beyaz forma ile kapalı gişe bekliyoruz. Bütün kulüplere eşit mesafedeyiz. Çekişmeleri görüyoruz, üzülüyoruz. Kulüplerimiz bizim için önemli. Milli takım bütün kulüplerin üstü. Onları yok saymayız. Biraz daha şiddetten uzak bir ambiyans istiyoruz. Şenliklerin olduğu ortamlar bekliyoruz."

"ANDORRA'NIN BÜTÜN OYUNCULARI YÜREKTEN OYNUYOR"

"Benim izlediğim kadarıyla koşan ve dinamik bir takım. Hızlı hareket ediyorlar. Oyun kurgusu bakımdan sıkıntısı var. Savunma ağırlıklı oynuyor. Bütün oyuncular yürekten oynuyor. Hızlı oynayıp, çok çabuk top çevirmeliyiz. Motivasyonları bize karşı yüksek olacak. Sezona 3 tane lig maçı oynayarak başladık. Yetenek olarak daha üst seviye olduğumuzu biliyoruz. Bunların hepsini sahada göreceğiz. Bizim için önemli olan 3 puan, güzel oyun her şeyin başı."

"OYUNUMUZLA FARK YARATMAMIZ GEREKİYOR"

"Biz çalışmalarımızı geldiğimizden beri yapıyoruz. Geçen gün de bir organizasyona katıldık. Halkın içinde sevildiğimizi, sahiplenildiğimizi gördük. Ülkemizi temsil ediyoruz. Hazırlıklar yapıldı. Oyuncuların heyecanının, coşkusunun olduğunu düşünüyorum. Kampa 11 sakatla başladık. 8 tanesi bizimle olmayacak. Hiç de gündeme getirmedim. Oynayacakların yetişeceğini düşünüyorum. Biz Fransa maçına da böyle çıktık. İzlanda maçında ilk yarı olumsuzdu. Üzülürsek hep beraber, sevinirsek hep beraber yapacağız. Herkes daha dikkat ederse bundan hepimiz besleniriz. Oyuncularımın ambiyansı iyi. Futbol sahada oynanıyor. Andorra da Macaristan'ı mağlup etti. Galibiyet sayıları düşük ama böyle maçlarda galibiyetle alabiliyorlar. Oyun kurma konusunda sıkıntıları var. Uzun topla oynuyorlar. Biz de buna hazırız. Oyunumuzla fark yaratmamız gerekiyor."

"BÜYÜK İHTİMALLE EMRE OYNAYACAK"

"Ozan Tufan dün takımla birlikte antrenmana çıktı. Beklediğimizden iyi döndü. Ancak yarın maça onla başlama ihtimalim az. Riske etmek istemiyorum. Dorukhan da bugün idmana çıkacak. O bölgede Emre oynayabilir. Büyük ihtimalle de öyle olacak. Düşüncem o yönde."

"OLUMSUZ DÜŞÜNÜRSEK HER ŞEY OLUMSUZ OLUR"

"Olumsuz düşünürsek her şey olumsuz olur. Düşünceniz niyetinize bağlıdır. Bunun kitlesel hale dönüşmesi hepimize bağlı. Olumsuz bir şeye müdahale etmezseniz, bu zamanla sizi yok eder. Milli takım kırmızı beyaz giyiyor. Ülkeyi temsil ediyor. Tepki olması gibi bir durum beklemiyorum. Olursa da oyuncu sahada işini yapacak. Hepimiz bir imtihandan geçiyoruz. Birlikte bir şeyleri güzel yapacağız. Güzel bir saha, ambiyansı olan bir stat. Sadece zeminde ufak tefek sıkıntılar var. Yarın Türkiye'nin her yanından gelen taraftarlar her şeyi coşkuya dönüştürsünler. Güzel hareketleri alkışlasınlar. Olumsuz bir durum yok. Olsa buraya gelmezdik zaten. Türkiye'nin her tarafına gideceğiz. Doğuya da batıya da gideceğiz. Bu ülkenin her tarafına bir çiçek dikmeliyiz."

"BUNLARIN HEPSİ ONLAR İÇİN BİR İMTİHAN"

"Kadro zaten genişti. Genç bir takım var. Genç takımı, genç yaşında tecrübeli hale dönüştürmek istiyoruz. Bunların hepsi onlar için bir imtihan. Onları uluslararası alanda desteklemek gerekiyor. Bu oyuncuları biz yetiştirdik. Dışardan gelmediler. Yarın 2 oyuncu kadro dışında kalacak. Mevki olarak sıkıntımız yok. Burak, Hasan Ali, Ozak Kabak, bu maçta kadroya alamadığımız oyuncular. Oğuzhan'ı aldık. Cengiz dün sakatlandı. Nazım'a bir darbe geldi. Dorukhan ve Ozan da takımlarından sakat geldi. Biz burada tedavi edip, dinlendiriyoruz. Burada oynayıp, kulüplerine hazır gitsinler. Cengiz'e üzüldüm. Basit bir pozisyonda sakatlandı. Cengiz, İtalya'da başarının adımlarını atıyor. Hepsi öyle. Yarın kadroda yer alacak oyuncuların yeterli olacağını düşünüyorum."

"UĞURCAN YÜKSELEN BİR DEĞER, ANCAK MERT İLE BAŞLAYACAĞIZ"

"Uğurcan yükselen bir değer. Ona güvenimiz var. Ama yarınki maçta Mert ile başlamayı düşünüyorum. Bu Uğurcan'ın eksik olduğu anlamı gelmez. Gün gelecek o da kaleye geçecek. Koysam oynar mı? Oynar. 2 gün sonra bir maçımız daha var. Burada oynattığımız isimlerin bazılarını orada oynatmayacağız. Her zaman olmaz bu. Orta sahada ve savunmada değişiklikler olacak. Uğurcan oynayabilirdi. İyi durumda. Çok memnunum. İnşallah daha iyi olacak."

GÜNEŞ'İN MUHTEMEL 11'İ

Kale: Mert Günok

Defans: Mehmet Zeki Çelik, Çağlar Söğüncü, Merih Demiral, Umut Meraş,

Orta Saha: Emre Belözoğlu, İrfancan Kahveci, Deniz Türüç, Hakan Çalhanoğlu,

Forvet: Kenan Karaman, Cenk Tosun

TÜRKİYE - ANDORRA MAÇI SAAT KAÇTA?

Türkiye - Andorra maçı bu akşam saat 21.45'te başlayacak. Kritik mücadele TRT 1 ekranlarından yayınlanacak. Karşılaşmanın canlı anlatımı ahaber.com.tr adresinde olacak.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.