Fenerbahçe - Zenit maçı saat kaçta, hangi kanalda? FB - Zenit maçı şifresiz mi?

Fenerbahçe - Zenit maçı için geri sayım başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Fenerbahçeli taraftarlar maçın havasına girerken, karşılaşma ile ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. Süper Lig'de zor günler geçiren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit'i devirerek avantaj elde etmek istiyor. Peki, Fenerbahçe - Zenit maçı saat kaçta, hangi kanalda? FB - Zenit maçı şifresiz mi? İşte detaylar...

Fenerbahçe - Zenit maçı bugün Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu eşleşmesi ilk tur maçında Fenerbahçe saha ve seyirci kozuyla Zenit'i devirerek avantaj elde etmek istiyor. Dünkü basın toplantısında maçı değerlendiren Ersun Yanal, iki takımın şansının eşit olduğunu vurgulayarak, "Gol yemeden kazanırsak büyük avantaj elde ederiz" dedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren maç ile ilgili detayları araştırmaya başlayan Fenerbahe taraftarları, "Fenerbahçe - Zenit maçı saat kaçta, hangi kanalda? FB - Zenit maçı şifresiz mi?" gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, Fenerbahçe - Zenit maçı saat kaçta, hangi kanalda? FB - Zenit maçı şifresiz mi? İşte Fenerbahçe - Zenit maçına dair tüm detaylar...

FENERBAHÇE - ZENİT MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe - Zenit maçı bugün saat Türkiye saati ile 20.55'te başlayacak. Kritik karşılaşmada, Franız hakem Ruddy Buquet yönetecek. Buquet'in yardımcılıklarını Guillaume Debart ve Julien Pacelli yaparken, Amaury Delerue yapacak. İlave hakem olarak ise, Jerome Miguelgorry atandı. Fenerbahçe - Zenit UEFA Avrupa Ligi son 32 turu maçı beIN Sports HD1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

FB - ZENİT MAÇI ŞİFRESİZ Mİ?

Taraftarlar, "FB - Zenit maçı şifresiz mi?" sorusuna yanıt arıyor. Uefa Avrupa Ligi 2018-2019 sezonunun yayın hakları BeIN Sports'ta. BeIN Sports maçı HD 1 kanalından yayınlayacağını açıkladı. Ancak maçın şifresiz olacağına dair bir bilgi paylaşmadı. BeIN Sports şifresiz maçları, beIN Haber kanalından yayınlıyor. Fenerbahçe - Zenit maçının şifreli yayınlanması bekleniyor.

FENERBAHÇE - ZENİT MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE:

Volkan Demirel
Mauricio Isla
Martin Skrtel
Sadık Çiftpınar
Hasan Ali Kaldırım
Jailson
Mehmet Topal
Tolgay Arslan
Victor Moses
Andre Ayew
Islam Slimani

ZENIT:

Lunev
Anyukov
Rakitsky
Ivanovic
Naibullin
Hernani
Smolnikov
Erokhin
Marchisio
Driussi
Dzyuba

FENERBAHÇE VE ZENİT SON 32 TURUNA NASIL GELDİ?

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başlayan Fenerbahçe, Portekiz'in Benfica takımına elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

D Grubu'nda Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb, Slovakya'dan Spartak Trnava ve Belçika'dan Anderlecht ile eşleşen sarı-lacivertliler, grubunu Dinamo Zagreb'in ardından 2. sırada bitirerek son 32 turuna adını yazdırdı.

Teknik direktörlüğünü Sergei Semak'ın yaptığı Zenit ise sırasıyla Belarus'tan Dimano Minsk ve Norveç'ten Molde'yi eleyerek organizasyonda grup aşamasına yükseldi.

Grup aşamasında Danimarka'dan Kopenhag, Çekya'dan Slavia Prag ve Fransa'dan Bordeaux'la eşleşen Zenit, 11 puanla grup lideri olarak son 32 takım arasına kaldı.

FENERBAHÇE'DE EKSİKLER CAN SIKIYOR

Fenerbahçe'nin UEFA kadrosunda 9 futbolcusu yer almıyor.

Sarı-lacivertli formayla sezon başından itibaren mücadele eden Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar'ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc da UEFA listesine dahil edilmedi.

Teknik direktör Ersun Yanal bu futbolcuların yerine UEFA'ya verilen yeni listede transferlerden Sadık Çiftpınar, Victor Moses ve Tolgay Arslan'ı tercih etti.

Fenerbahçe'de bu oyuncuların yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu lisansı bulunmayan Carlos Kameni ile sezon başında uzun süre sakatlığı bulunan ve sarı-lacivertli formayla bu sezon hiçbir karşılaşmada görev alamayan Tolga Ciğerci de UEFA listesinde bulunmuyor.

Yeni sezon öncesi gelecek adına kadroya katılan ve Süper Lig'de zaman zaman kadroda yer bulan Berke Özer ile Ferdi Kadıoğlu da UEFA maçlarında görev yapamayacak isimler arasında yer alıyor.

SKRTEL VE NETO ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Fenerbahçe ile Zenit arasındaki eşleşmede Martin Skrtel ve Luis Neto eski takımlarına karşı mücadele verecek.

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli savunma oyuncusu Skrtel, 2004-2005 sezonunda transfer olduğu Zenit'te 2007-2008 sezonuna kadar forma giymişti.

Luis Neto ise uzun yıllar formasını giydiği Zenit'ten 2017-2018 sezonu başında Fenerbahçe'ye kiralanmıştı.

Portekizli oyuncu bir sezon giydiği sarı-lacivertli formanın ardından tekrar eski kulübü Zenit'e geri dönmüştü.

AVRUPA'DA 229.MAÇ

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun ilk maçında 12 Şubat Salı günü Rusya'nın Zenit takımıyla sahasında karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 229. maçına çıkacak.

Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, daha önce oynadığı 228 karşılaşmada 83 galibiyet, 48 beraberlik alırken, 97 maçta da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Bu maçlarda rakip filelere 282 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 335 gol gördü.

Fenerbahçe, evinde Avrupa takımlarına kolay yenilmiyor

Fenerbahçe, tur için Avrupa kupalarında son yıllardaki Kadıköy performansına güveniyor.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy'de oynadığı son 16 maçta tek mağlubiyet yaşadı. Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, 3 yılı aşkın bir süredir Ülker Stadı'nda çıktığı 16 Avrupa kupası mücadelesinde 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Sarı-lacivertliler, 17 Eylül 2015'te Norveç temsilcisi Molde'ye 3-1 yenildikten sonra Ajax, Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers, Feyenoord, Manchester United, Zorya, Spartak Trnava ve Anderlecht'i mağlup etti.

Celtic, Krasnodar, Sturm Graz, Benfica ve Dinamo Zagreb'le berabere kalan Fenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya temsilcisi Vardar'a 2-1 mağlup oldu.

Söz konusu son 16 maçta filelerinde 8 gol gören sarı-lacivertliler, 9 karşılaşmada da kalesini gole kapattı.

ZENİT ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleştiği Rusya temsilcisi Zenit, son yıllarda çizdiği form grafiğiyle başarılı günlerinin uzağında kaldı.

Rusya'nın önemli kulüplerinden biri olan Zenit, 2005 yılından sonra gerçekleştirdiği çıkışla Avrupa futbolunda ismini duyurdu.

SSCB döneminde tek şampiyonluğunu 1984 yılında elde eden Zenit, Rusya Premier Ligi'nde ilk zaferini ise 2007 yılında yaşadı. Rusya'da daha sonra 2009-2010, 2011-2012 ve 2014-2015'te şampiyon olan Zenit, Avrupa'da ise 2008 yılında zirveye çıktı.

Zenit, UEFA Avrupa Ligi'nde 2007-2008 sezonunda finalde İskoç ekibi Rangers'ı 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Zenit, 2008 yılındaki UEFA Süper Kupa maçında ise İngiliz ekibi Manchester United'ı 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu. Zenit'in Avrupa'da kazandığı iki kupada da takımın başında Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Dick Advocaat bulunuyordu.

Rusya temsilcisi, Avrupa'da daha sonraki en önemli başarılarını 2011-2012, 2013-2014 ve 2015-2016 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu oynayarak gerçekleştirdi.

ERSUN YANAL: HİÇBİR OYUNCUMDAN TEREDDÜTÜM YOK

Ersun Yanal, hiçbir oyuncusundan tereddüt etmediğini söyleyerek, Slimani'nin durumu ile ilgili olarak, ''Gelişmeler kontratlar üzerine kurulu. Bugün oyuncuların kontratları devam ediyor ve buranın oyuncuları. Oyuncuların kendi karakteri ve olması gereken duruşuyla bu takım içinde olan bir oyuncu bu zorluklardan çıkabilecek bir oyuncu. Kötü başlangıç yaptı ama kötü gidecek anlamı yok. Siz kötü oldu diye kötü olacağını belirleyemezsiniz. Sabah kalkıp akşam yatıncaya kadar kötülükle karşılaşıyorsunuz. Yarın akşam belki de gecenin futbolcusu olur, bunu belirleyemezsiniz. Ben ön yargılı bakmıyorum. Evet kötü bir dönem geçirdi ama gerçekten oyuncuyu anlamak istiyorum, o da çok çaba sarfediyor, umarım onun içinde iyi olacak'' diye konuştu.

"EN İYİSİYLE SAHAYA ÇIKACAĞIZ"

Yanal, takıma devre arasında katılan 3 oyuncunun Avrupa listesindeki durumları hakkında, ''Bütün takımın içinden seçmek isteseydiniz başka tarzda davranırdınız. Bu kadrodan seçmek durumundayız, bu bize zorluk yaratmıyor. Alper'in kötü bir sakatlığı oldu, iyileşmesi zor bir sakatlıktı. Tendonda oluşan bu sakatlığın geçip iyileşme süreci sıkıntılı bir süreçti. Şimdi bizimle beraber oynamaya hazır. Liste yapıldı ve bunun üstüne 3 kişi geldi. Zorunluydu, gerçekler bunlar. Bunların içinde asla böyle oldu, olmadı demenin anlamı yok. Fenerbahçe'de olması gereken oyuncular varsa biz en iyisiyle sahaya çıkacağız. Bakarsanız kariyerlerinde iyi gözüken oyuncular var. Biz bunların mazeretine sığınmadan oynayacağız'' diye konuştu.

"FENERBAHÇE'NİN BELLİ ORTALAMADA OLMASI BAŞARIDIR"

Oyuncuların kalitesinin taraftarla birleştiğinde başka bir boyuta geçeceğini ifade eden Ersun Yanal, ''Fenerbahçe yarışmalı, yarışacak bir takım olmalı. Yarışın içinde galibiyetler, mağlubiyetler, beraberlikler var. Önemli olan prestijli bir duruşta olmak ve her zaman tekrarlamak. Bir kere şampiyon olup bir daha oralara gelememek mi? Bence Fenerbahçe'nin belli ortalamada olması başarıdır. Fenerbahçe'nin önündeki kurgu buna yönelik bir kurgudur. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri bu kurgunun içinde olmak için plan yapmaktadır. Çömeldiğinde büyük bir sıçramanın geleceği bir konum olarak görüyorum'' şeklinde konuştu.

"HAKEMLER FUTBOLUN DIŞINDA OLMALI"

Türkiye'de futbolun en çok sevilen branş olduğunu ifade eden Ersun Yanal, ''Bence hakemler futbolun dışında olmalı. Yarın Fransız hakem maçı yönetecek. Maç bitince onu konuşmayacağız. Bizim kendi alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor. Ama maalesef biz bir şekilde futbolun içinde tutmaya çalışıyoruz. Bunun sorunları ile ilgili daha sonra konuşuruz. Biz hazırız. Elbette Zenit de hazır ama onlar bir ritimden çıkmadılar. Onların takım seçme ve takımı daha fazla sayıda bulundurma şansları fazla, bizim daha kısıtlı. Bizim artımız taraftarımız. Zenit'in eksisi bu taraftarın karşısında ne yapacaklar'' dedi.

"DOĞRU YÖNETİMLE ALAKALI SORUNLAR VAR"

Yanal, hiçbir zaman futbolun dışında bir şeye yanaşmak istemediğini ifade ederek, "Aslında hakemler futbolun içinde ama dışında olmalı. Bugün geldiğimiz noktada yaşanan hakem hataları bizim için değerlendirilmiyor. Yanlışlıkla kimseyi kırmadan cezalı duruma düşmeden bir eleştiri yapmadan ufak tefek sorularla gitmek lazım. Bugünkü durumlardan herkes memnun mu? Adil olduklarını düşünüyor mu? Bugünkü durumda hiç kimsenin canı yandı mı? Keyfi işler var mı, oluyor mu? Bu işler olmuyorsa bunu bize açıklar mısınız? Kamuoyu da çok merak ediyor bu durumu. Atama kuralları bir sisteme göre mi yapılıyor? Bir maçın hakemi 5 kez bir takımın başındaysa herkesin bir hakemi mi var? Ben de bunları merak etmeye başlıyorum. Bu durumlarla ilgili nasıl bir açıklama yapmayı düşünüyorsunuz? Bir bakıyorsunuz bir tarafta bir karar uygulanırken görüntüler içindeki VAR burada bir şey derken birisi hayır diyor. Siz bu durumlarla alakalı bilgilendiriliyor musunuz? Sizi haber alma kaynakları olarak okuyorum, ne kadar doğru ne kadar yanlış yapıyorsunuz? Birisi diyor ki atılması gerekiyor. Oyuncunun iki kez ''F... O..'' dediği söylendi, bakıyorsunuz ayağına basıldı mı diye tartışılıyor. Kafam karışmış durumda. Bunlar nasıl yönetiliyor? Kaç tane hakem var, ne kadar süre alıyor bunları merak ediyorum. Puanlama sistemi de herhalde kaldırıldı. Bu sistem kime göre yapılıyor, kim neye göre atıyor? Ne kadarlık bir süre içerisinde bunlar karar alındı ve size göre başarı oranı nedir? Bütün teknik direktörlerimiz bir çalışma içerisinde. Analiz yapanlar. Maçtan sonra toplantı yaparlar, oyuncuları eleştirirler. Bunlar hakemlerde nasıl yapılıyor çok merak ediyorum. UEFA standartlarında bir eğitim var mı, yok mu? Bir pilot uçtukça emergency eğitimlerine girer. Hakemler yaptıkları uygulamalarda hataları çalışıyorlar mı? Biraz karanlık gidiyor gibi geliyor bana. Doğru yönetimle alakalı sorunlar var'' diye konuştu.

"HAKEMLERİMİZ LİNÇ EDİLMEMELİ, ONLAR DA KORUNMALI"

Üzgün olduğunu dile getiren Yanal, "Kalkıp bir hakemi yerden yere vurmaktansa doğru yaklaşımla doğru soruları soralım. Hakemlerimiz de linç edilmemeli, onlar da korunmalı. Hepimizin ürettiği değerli insanlar. Eğer bu adamlar kararları vermekte zorlanıyorsa bir sıkıntı var o zaman. Birisi çıkıp bunu açıklamalı. Keyfiyetten vazgeçmeliyiz. Ben duruşumu söyle değerlendiriyorum. Hakem hataları artmışsa bunu gündemde bulundurmak adına ve Fenerbahçe'nin arkasındaki büyük güç ve taraftar olma sebeplerinin sorgulanması adına duruş sergiledim. Hiç kimseyi suçlamadan canını yakmadan bunu yapmalıyım. Hiç kimseyi de şu anda suçlamıyorum. Bir oyuncu arka arkaya aynı türde faul yapıp bu atlanıyorsa, bir adam sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalıyorsa ve aynısı daha değişik yerlerde oluyorsa bu eğitim ve yetenek sorunudur. Bunu yönetenler bunu sorgulamak ve kamuoyuyla açıklamak zorundadır. Elbette beni de eleştireceksiniz futbolun doğasında var bu. Biz hakemle ilgili bir cümle sarf etmek için dikkatli davranıyoruz yoksa ceza alıyoruz. Ben kişisel kimseyi suçlamam. Burada sistem ve düzenin suçu var. Kim ne yapacaksa düşünsün. Eğer suçsa bu ben suç işledim. Hepimiz için geçerli bu durum. Sonra gergilikler ve stresler futbolun önüne geçiyor. Futbolu bu duruma getirmeye kimsenin hakkı yok. Diğer ülkelerde yüzde kaç VAR'a gidilmiş bir bakın. Bizden kıdemli hakemler var neredeyse. 3 hakem şuraya gitti sonra o adam oraya gitti. Atama sistemi neye göre çalışıyor? Öğrenmeye hakkımız yok mu? Ben karışmayacağım sadece öğrenmek istiyorum'' dedi.

"ÇOK DOST OLDUĞUM HAKEM ARKADAŞIM VAR"

Ersun Yanal, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan hakem-teknik direktör görüşmesi görüntüleri ile ilgili olarak ise şöyle konuştu: ''Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Görüştüğümüz, konuştuğumuz insanlar var. Çöple samanı ayıralım. Rakip takım teknik direktörüyle birlikte tatilde yaparım ben. Medeni insanlarız. Çok dost olduğum hakem arkadaşım da var. İşini yapmak başka bir şey. Böyle daha mı iyi? Düştüğümüz duruma bak. Kültür ve yönetim çok net çare; etkin faktör bunlar. Etkin faktöre bakın. Olimpiyatlarla ilgili araştırmalara bakın. Orada da bunları söylüyorlar bunun için çalışmak zorundayız.''

"MOSES'I HER İKİ KANATTA DENEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Harun'un çok iyi durumda olduğunu ifade eden Yanal, herhangi bir probleminin kalmadığını söyleyerek, ''Daha önceden taşıdığı problem. 1 haftadır çalışıyor. Moses yetenekli bir oyuncu kariyeri önemli bir oyuncu. Her mevkide oynadı. Şu andaki kullandığımız mevkiinin dışında kullanmayı düşünmedik. Biraz daha her iki kanatta denemeye devam edeceğiz'' dedi.

ZENİT TEKNİK DİREKTÖRÜ SEMAK: ARTILARIMIZ, EKSİLERİMİZ VAR

Mücadele etme yeteneğine sahip olduklarını ifade eden Sergey Semak, ''Artılarımız eksiklerimiz var. Resmi maçlarımız olmadı. Oyun ne kadar bizim hazır olduğumuzu gösterecektir. Çünkü her oyuncumuz bir mücadele verecek. Ama oyun nasıl gider ancak bunu oyun içinde görebiliriz. Fenerbahçe'nin çok iyi bir taraftarı var ama biz evde de böyle taraftara oynuyoruz. Taraftar önemli. İki takımda da iyi taraftar var. Zevk alarak oynamamız lazım. Taraftar ne kadar fazla olursa ruhu iyi olursa o kadar daha iyi. Gerginliğin kendisi bile ilham verici. Her oyun yeni bir hikaye, yeni bir gün. Dolayısıyla şu anda oyuncu kadromuz iyi durumda. Hiç şüphemiz yok bu durumla alakalı. Belli zorluklar var ama yeni oyuncularımız da geldi. Onlar da burada olacak. Bu maç için bu takımla çıkabiliriz. Yarın neler yapacağız sadece sahada göreceğiz. Her türlü mücadeleye hazırlıklı olacağız" dedi.

"ORTA SAHADA İYİ OYUNCULARIMIZ VAR"

Semak, Claudio Marchisio hakkındaki soruya ise şöyle yanıt verdi: "Son maçlarımızı çok farklı pozisyonlarda değerlendirdik. Marchisio da farklı pozisyonlarda oynayabilir. İkili olarak nasıl değerlendiririz şu anda söyleyemem. Orta sahada iyi oyuncularımız var. Defansta biraz zayıf düşebiliriz ama bunları da değerlendireceğiz. Fenerbahçe'nin durumu da çok farklı değil. Bu maçlarda olması istedikleri oyuncuları UEFA'ya dahil edemediler. Durumlarımız aynı. Yarın sahada neler olacağını göreceğiz" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.