Şampiyon Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta maçında lider Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında lider Fenerbahçe'nin, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Çaykur Rizespor'u ağırladığı karşılaşma 0-0 tamamlandı. Sarı-lacivertli takım, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
18. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında ceza alanı içinde ön direkte Sow'un vuruşunda, top yandan auta çıktı.
20. dakikada Caner Erkin'in pasıyla soldan ceza alanına giren Mehmet Topal'ın yerden ortaladığı topa hamle yapan kaleci Serkan Kırıntılı meşin yuvarlağı kontrol edemedi. Ancak savunma topu uzaklaştırarak, tehlikeyi önledi.
23. dakikada ceza yayı önünden Meireles'in sert şutunda, top üstten auta gitti.
26. dakikada Kuyt'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde Meireles'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
30. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı içinde kontrol eden Meireles'in vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.
45. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan Caner Erkin'in kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Sow'un kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
47. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Serkan Kırıntılı yatarak topa sahip oldu.

48. dakikada Sow'u geçerek sağdan ceza alanına giren Orhan Ovacıklı'nın yerden ortasında, altı pasta Çaykur Rizesporlu oyunculardan önce Bekir İrtegün topu kornere attı.
55. dakikada Lualua'nın ceza yayı önünden vuruşunda, top üstten auta çıktı.
65. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Meireles'in sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
67. dakikada Lualua'nın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Orhan Ovacıklı'nın şutunda, kaleci Volkan Demirel topu kornere çeldi.
70. dakikada soldan Kuyt'ın ortasında, ceza alanı içinde Webo'dan önce kaleci Serkan Kırıntılı yatarak topa sahip oldu.
71. dakikada sağdan Meireles'in ortasında ceza alanı içinde Webo'nun kafa vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı topu son anda tokatlayarak uzaklaştırdı.
75. dakikada sağdan ceza alanına giren Deniz Kadah, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu. İleri çıkan kaleci Volkan Demirel'den dönen topu savunma ceza alanı dışına gönderdi.
78. dakikada Lualua'nın ceza alanı dışından sert vuruşunda, top yandan auta çıktı.
86. dakikada sağdan Kağan Söylemezgiller'in ortasında arka direkte Oboabona'nın kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.
88. dakikada Caner Erkin soldan kullandığı serbes atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Alves'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
90+2. dakikada soldan ceza alanına giren Alper Potuk'un içeriye çıkardığı topu kaleci Serkan Kırıntılı uzaklaştırdı.
Karşılaşma 0-0 sona erdi ve Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etti.
Yanal, şampiyonluk yaşayan 3. Türk teknik adam
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Mustafa Denizli ve Aykut Kocaman'ın ardından sarı-lacivertli takımla şampiyonluk yaşayan üçüncü Türk teknik adam oldu.
Mustafa Denizli, 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluğa ulaşarak, sarı-lacivertli takımı şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçmişti.
Aykut Kocaman da 2010-2011 sezonunda, sarı-lacivertli takımdaki teknik direktörlüğünün ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşadı. Yanal yönetiminde bu sezon bitime 3 hafta kala şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, son iki şampiyonluğunu Türk teknik adamlarla elde etmiş oldu.
15 oyuncu ilk kez şampiyonluk sevinci yaşıyor

Fenerbahçe'nin kadrosundaki 15 oyuncu, sarı-lacivertli formayla ilk kez şampiyonluk sevincini yaşıyor.
Ligde en son 2010-2011 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosunda bulunan 24 futbolcudan 15'i ilk kez sarı-lacivertli formayla şampiyonluk gördü.
Bu yıl takıma katılan Emmanuel Emenike, Bruno Alves, Michal Kadlec, Samuel Holmen ve Alper Potuk'un yanı sıra Dirk Kuyt, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Moussa Sow, Pierre Webo, Raul Meireles, Salih Uçan, Serdar Kesimal ve Erten Ersu, Fenerbahçe formasıyla ilk şampiyonluklarını yaşadı.
Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, bu akşamki sonuçla da yıllar sonra aynı performansa imza attı.
"Sarı Kanaryalar" bundan önceki 18 şampiyonluğun 5'ini son hafta maçlarında elde etti. 12 sezonda işi son haftaya bırakmayan sarı-lacivertliler, ligin ilk sezonu 1959'da finalde iki maç sonunda şampiyonluğa ulaşmıştı. Fenerbahçe, lig tarihinde iki kez bitime 3 maç kala, bir kez 2 maç kala, dokuz kez de 1 maç kala şampiyonlukları garantilemişti.
Ligin 30. haftasında Beşiktaş derbisinde rekoru 4 maça taşıma fırsatını kaçıran sarı-lacivertliler, kendi sahasındaki mücadelede şampiyonluğu elde etti.
Ersun Yanal kariyerinde ilki yaşadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal Süper Lig'de kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı.
Teknik adamlık yaşamında ilk kez bu sezon "Üç Büyükler"den birini çalıştıran Yanal, tecrübesini Süper Lig şampiyonluğuyla taçlandırdı.
1995-1996 sezonunda başlayan Süper Lig kariyerinde 18 yılı geride bırakan Yanal, ligde sırasıyla Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor'daki görevlerinin ardından 2013-2014 sezonu öncesi başına geçtiği Fenerbahçe ile zafere ulaştı.
Yıldırım döneminin 6. şampiyonluğu

Fenerbahçe, kulüp başkanı Aziz Yıldırım dönemindeki 6. şampiyonluğu elde etti.
Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 1997-1998 sezonunun sezonunun ortasında, 15 Şubat 1998'deki genel kurulda başkan seçilen, başkanlık görevinde 17. sezonu geride bırakmak üzere olan Yıldırım, Süper Lig'de bugüne dek 5 şampiyonluk gördü.
Fenerbahçe Yıldırım döneminde ligde bundan önce 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005, 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında şampiyonluklar elde etmişti.
9 yıl sonra Kadıköy'de şampiyonluk

Fenerbahçe, Kadıköy'de 9 yıl sonra şampiyonluk coşkusu yaşadı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2004-2005 sezonunun 33. haftasında Galatasaray karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle, bitime bir maç kala şampiyonluğu garantileyen sarı-lacivetliler, daha sonraki iki şampiyonluğu dış sahalardaki maçlarda elde etti.
2006-2007 sezonunda cezası nedeniyle Trabzonspor ile İzmir'de yaptığı maçta bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantileyen "Sarı Kanaryalar", 2010-2011 sezonunda ise Sivas'ta şampiyon olmuştu.
Kadın ve çocuk taraftarlardan büyük destek

Tribünleri dolduran kadın ve çocuk taraftarlar maç boyunca sarı-lacivertlilere tezahüratlarla destek verdiler.
Karşılaşma öncesindeki coşkusunu maçın oynandığı bölüme de taşıyan taraftarlar, tribünlerde eğlenerek mücadeleyi izlediler.
Fenerbahçe'nin seyircisiz oynama cezası nedeniyle maçı tribünden izleyemeyen erkek taraftarlar, stadın dışında büyük bir kalabalıkla karşılaşmayı televizyonlardan takip etti. Meşaleler yakıp tezahüratlar yapan taraftarlar da şampiyonluk coşkusunu stat dışında yaşadı.

Kadın taraftarlar tribünde meşale yaktı

Mücadelenin son dakikalarında bazı tribünlerde taraftarlar meşaleler yaktı.
İki kale arkası tribününün yanı sıra Fenerium üst bölümde kadın taraftarların bazıları şampiyonluk coşkusunu meşale ile yaşadı.
Öte yandan son dakikalar stat dışından ateşlenen "Çin Feneri"nin yanan bölümü saha içinde Volkan Demirel'in koruduğu kalenin yan tarafına düştü. Görevliler, küçük aleve müdahale etti ve söndürdü.
"İyi takım oyunuyla başarıya ulaştık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısına, sezona yenilgiyle başladıkları Torku Konyaspor maçı sonrası yaptığı "Biz şampiyon olacağız, bizden sonraki sıralama rakiplerimizin arasında geçecek" ifadelerini hatırlatarak başlayan Yanal, "Bu sözümüzü tuttuğumuz için oldukça mutluyuz" dedi.
Fenerbahçe'nin birçok alanda mücadele ettiği sezonda iyi bir süreç yönetimi ortaya konulduğunu anlatan Yanal, şunları kaydetti:
"Başkanımız, yönetim kurulu özellikle bu mücadele konusunda Türkiye'de belki de dünyada örneği görülmemiş bir sivil toplum örgütünün nasıl duruş sergileyeceği konusunda önemli bir duruş sergiledi. Bu duruşun gücünü her zaman hissettik ve sahanın içinde kaldık. Sahanın içinde kalırken de 24-25 oyuncumuzun sadece futbol ve sonuçla ilgilenmesini sağladık. Tabii ki inişlerimiz çıkışlarımız oldu. Avrupa'dan men edildik. 'Kırılmalar yaşanacak' dendi ama daha çok kenetlendik. Biz büyük bir aileyiz tablosu her zaman gündemdeydi. Bunu futbolumuza yansıttık. Uzun bir sürecin içerisinde övgü aldığımız çok oldu. Futbol adına bana göre bugün en çok orta yapan, en çok şut atan, en çok 3. bölgede oynayan, ayağında en çok top tutan, en çok korner kullanan, duran toptan gol atan, en çok rakiplerine karşı üstünlük kuran takım olduk. Bu konuda oyuncularımı kutluyorum. Disiplinli ve özverili çalıştılar. Bu işin baş mimarları onlar, hem işçilik yaptılar hem mühendislik."
Başkan Aziz Yıldırım'ın duruşu ve kendilerine verdiği desteğin de çok önemli olduğunu anlatan Yanal, "O iki dalda da mücadele ediyordu. Bu mücadelesinde de biz yine destek gördük. Ona teşekkür ediyoruz. Tabii ki yönetim kurulu da aynı şekilde desteğini her zaman sürdürdü. Bizi belki de en kaliteli şekilde ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeni elinde tuttu ve destek oldu. Bize sonuç kaldı. Her şeyden önemlisi bu gücü ortaya koyacak önemli bir kitle taraftarımızdı. Onlara binlerce kez teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Teknik heyetteki çalışma arkadaşlarına, sağlık ekibine ve tüm görevlilere teşekkür eden Yanal, "Herkes elbirliğiyle çalıştı. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. İyi bir takım oyunu oynadık. Tüm arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Bu şampiyonlukta herkesin ciddi payı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Gurur duyuyorum"

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, ilk şampiyonluğunu yaşadığını ve sarı-lacivertli kulübün tarihinin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.
"Bu takımın parçası olmaktan dolayı memnunum" diyen Kuyt, bu sezon tam anlamıyla takım olduklarını kaydederek, "Bir yandan da tüm Türkiye'ye bu yılın en iyi takımı olduğumuzu gösterdik" ifadesini kullandı.
Fenerbahçe'nin yaşadığı zorlu süreçle ilgili soruya Hollandalı futbolcu, şöyle yanıt verdi:
"Takıma geçen sezon geldim. Geldiğim andan itibaren takımdaki hayal kırıklığını hissettim. Hiçbir zaman takımın düşmesine hiçbir oyuncu izin vermedi. Tam tersine başkandan başlayarak herkesi daha güçlü yaptı bu dönem. 3 Temmuz'dan bu yana devam eden sürecin bir döneminde yer almaktan gurur duyuyorum."
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk ise hafta başından bu yana şampiyonluklarını kutlayacaklarını bildiklerini kaydederek, "İyi hazırlandık. Şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.
Fenerbahçe'de milli kaleci Volkan Demirel, şampiyonluğu kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a hediye ettiklerini söyledi.
Maçtan sonra yayıncı kuruluş Lig TV'ye açıklamada bulunan tecrübeli kaleci, büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Bu şampiyonluğumuz bu senenin şampiyonluğu değil. Biz 3 Temmuz'dan beri bugün için uğraşıyoruz. Çok zorluklar çektik. Buna rağmen arkadaşlarımı kutluyorum, bu sezon ellerinden geleni yaptılar" dedi.
Volkan Demirel, şampiyonlukta en büyük payın Aziz Yıldırım'ın olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"İnsan ömrü o kadar kıymetli ki bizler futbolcular olarak bazen kamplarda bile sıkılıyoruz. Ama başkanımız bizim için hapis yattı. Bizim için belki ilerleyen zamanda bir daha hapis yatacak. Biz her zaman onun yanındayız, ne olursa olsun. Futbolcular olarak biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ben bu şampiyonluğu Aziz Yıldırım'a hediye ediyorum. Sayın Aziz Yıldırım bu şampiyonluk için çok uğraşmıştır. En büyük pay da onundur."
Sow: "Benim için büyük bir gurur"

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, şampiyonluk nedeniyle çok mutlu olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
"Allah'a şükür şampiyon olduk. Fenerbahçe'de şampiyon olmak benim için çok büyük mutluluk. Çünkü iki yıldır buradayım ve ilk defa Fenerbahçe forması altında şampiyonluk yaşıyorum. Benim için çok büyük bir gurur. Gerçekten zorlu bir sezon geçirdik. Bu sezon ağladığım anlar oldu ama bu tamamen formam içindi, Fenerbahçe içindi. Kulübüme daha çok şey verebilmek içindi o gözyaşlarım. Böyle bir sezonun sonunda şampiyon olmak mutluluk verici oldu. Çünkü kolay olmadı."
Sarı-lacivertli futbolcu Bekir İrtegün de çok sıkıntı çektiklerini dile getirerek, "Bu sene de diğer seneler kadar temiz bir şampiyonluk elde ettik. Belki çok rahat götürdük ama bu anı yaşamak inanılmaz bir duygu. Ben buradan tüm taraftarlarımıza, biber gazı yiyen, çile çeken herkese armağan ediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Pierre Webo ise şampiyonluk dolayısıyla çok mutlu olduklarını vurgulayarak, başkan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe için her zaman mücadele ettiğini, şampiyonlukta da önemli pay sahibi olduğunu söyledi.
"İyi mücadele ettik"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, statta çok güzel bir atmosfer olduğunu belirterek, "İlk yarı iyi oynayamadık. Pas yüzdemiz düşüktü. Devre arasında konuştuk, ikinci yarıda daha çok pas yaptık, 2-3 pozisyon bulduk. 37 puandayız. Bu ligde kalmak istiyoruz. Hedefimiz 40 puandı. Üç puanı alıp ligde kalmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeni sezonda takımın başında kalıp kalmayacağı sorusuna Tütüneker, "Üç maç sonra görüşeceğiz. Futbolda hiçbir şey belli olmuyor" diye yanıt verdi.
Takımın başına geçtiğinde futbolcuların moralsiz olduklarını anlatan Tütüneker, "Onlara moral lazımdı, 14 hafta galip gelememişlerdi. Toparladık, takım istek gösterdi ve bu durum ortaya çıktı. Buraya gelmemizde en büyük teşekkürü takım hak ediyor. Çok iyi mücadele ettiler ve dipten kurtuldular" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.