Nihat Özdemir'den flaş açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Mayıs ayında yapılacak olağan genel kuruldan önce yaşanan olaylar nedeniyle bir genel kurul olabileceğini söyledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Özdemir, 2012'nin Mayıs ayında normal Fenerbahçe Genel Kurulu Toplantısı'nın olacağını vurgulayarak, ''Ama yaşadığımız bu süreçte belki ihtiyacımız olacağını düşünerek sizin ve kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. Olağan Genel Kurul'dan önce yaşanan bu olumsuzluklar için, Fenerbahçe kongre üyelerinin bir karar verme ihtiyacı olabileceğinden dolayı, Mayıs'tan önce bir genel kurul toplama ihtimali olabilir. Bunu hepimiz düşünmemiz gerekir. Bunu kamuoyuna açıklıyorum'' dedi.
Nihat Özdemir, Fenerbahçe Sportif'in, 20 Ocak 2012 itibarı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) piyasa değerinin 576 milyon dolar olduğunu belirterek, ''Yine, İMKB verilerine göre futbol sektöründeki diğer kulüplerin değerleri ise aynı tarihte Galatasaray 253 milyon dolar, Trabzon 201 milyon dolar, Beşiktaş 146 milyon dolardır. Yani diğer 3 büyük kulübün piyasa değerlerinin toplamı ancak bir Fenerbahçe etmektedir. Hem de bugünkü her tür olumsuz şarta rağmen'' diye konuştu.
Özdemir'in bu konuşmasını Divan Kurulu üyeleri bir süre alkışladı. Daha sonra ''Ben ve arkadaşlarım mecbur kaldıkça, bıçak kemiğe dayandıkça ancak medya önünü çıkmaktayız'' diyen Özdemir, ''Neden Galatasaray bu kadar çok bağırmaktadır? Çünkü, tüm yaşadığımız olumsuzluklara rağmen onların değerinden hala 3 misli daha fazlayız. Bütün mesele budur. Tüm Fenerbahçeliler bunu unutmasınlar'' şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, ''Özellikle son yıllardaki büyük gelişimimiz ve atılımlarımızdan rahatsız olan bir takım çevrelerin, bu çıkışımızı engelleyebilmek adına futbol sisteminin kaosa girmesini dahi göze alarak yazdıkları senaryonun uygulanması, Türk sporunu büyük bir çıkmaza sokmuştur'' dedi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, Yüksel Günay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan başkan vekili Özdemir, daha önce yapılması planlanan ancak Lefter Küçükandonyadis'in vefatı nedeniyle ertelenen basın toplantısında verecekleri mesajları aktardı.
2011 yılının Fenerbahçe için muhteşem sportif başarıların yaşandığı, 5 branşta tarih yazdıkları bir sezon geçirdiklerini, yılın ikinci yarısından itibaren başlayan sürecin ise Türk futbolunu olumsuz etkilediğini, gün geçtikçe daha da büyüyen bir kaosun içine sürüklediğini savundu.
''Fenerbahçe Kulübü'nün bu süreçte maruz kaldığı haksız suçlamalar ve saldırıların camiayı derinden yaraladığını'' ifade eden Özdemir, ''Özellikle son yıllardaki büyük gelişimimiz ve atılımlarımızdan rahatsız olan bir takım çevrelerin, bu çıkışımızı engelleyebilmek adına futbol sisteminin kaosa girmesini dahi göze alarak yazdıkları senaryonun uygulanması, Türk sporunu büyük bir çıkmaza sokmuştur'' diye konuştu.
-''Fenerbahçe camiası bu yapılanları unutmaz ve unutmayacaktır''-
Kamuoyuna seslendiğini ifade eden Özdemir, ''Buradan açık yüreklilikle tüm kamuoyuna sesleniyorum. Fenerbahçe camiası bu yapılanları unutmaz ve unutmayacaktır'' dedi.
Bu süreçte tarafsız olması gereken bazı siyasetçiler, bakanlar ve milletvekillerinin ''Linç kampanyasına bilinçli veya bilinçsiz dahil olduğunu'' kaydeden Özdemir, süreç boyunca tutarsız açıklamalarla, günden güne değişen tavırlarla karşılaştıklarını kaydetti.
TFF yönetiminin resmi açıklamasının tam aksine hareket edip Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men ettiğini anlatan Özdemir, ''Futbolcularımızın kariyeriyle oynadı, milyonlarca avro kaybımız oldu, yıldız futbolcularımızı bedelleri altında rakamlara elden çıkarmak durumunda kaldık, borsada işlem gören hisselerimiz ciddi değer kayıpları yaşadı. Bu listeyi bu şekilde uzatmak mümkün ve fakat sıralamakla son bulmayacak. Ne var ki tüm bunların karşısında, milyonlarca Fenerbahçelinin kalbindeki büyük Fenerbahçe sevgisi, yaşatılanlara tepkisi camiamızı dimdik ayakta tuttu, futbolcularımıza, sporcularımıza ve biz yöneticilere güç verdi'' şeklinde konuştu.
Kulübe, başkana ve yöneticilere isnat edilen suçlar ne olursa olsun, camialarına reva görülen muameleyi hiçbir şekilde hak etmediklerini kaydeden Özdemir, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.
Futbol takımının Şampiyonlar Ligi'nden men kararına karşı Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) açtıkları 45 milyon avro talepli davayı hatırlatan Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'yı hukuka aykırı davranışlardan ötürü dava ettiklerini ifade etti.
Fenerbahçe Kulübü olarak 58. madde hükümlerinin değiştirilmesini kesinlikle istemediklerini vurgulayan Nihat Özdemir, ''58. maddenin tartışılması Fenerbahçe'nin gündemi değildir. Biz kendimizi biliyoruz, kendimize inanıyoruz ve Türk adaletine de güveniyoruz. Yarım puan dahi silinmesini kabul etmiyor, Kulüpler Birliği'nin ilgili önerisini de doğru bulmuyoruz'' diye konuştu. Özdemir'in bu sözleri uzun süre alkışlandı.
-''Soruşturmanın yangından mal kaçırır gibi yapılması sakıncalı ve manidar''-
6222 sayılı kanun için ''Aziz Yıldırım için değişiyor'' söylentilerinin çıkarıldığını kaydeden Özdemir, aynı durumun 58. madde için uygulanmak istediğini aktararak özetle şunları kaydetti:
''Biz adil yargılanma istiyoruz. Adı geçen herkes için adil yargılanma talep ediyoruz. TFF kurullarının vereceği bir karar nedeniyle kişilerin, mahkemeye savunma hakları ellerinden alınmış bir şekilde çıkmasını istemiyoruz. TFF tarafından yürütülecek idari soruşturmanın sağlıklı bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Tam 93 kişiyi, bir çok kulübü, bir çok karşılaşmayı kapsayan bu soruşturmanın adeta yangından mal kaçırır gibi yapılmasını son derece sakıncalı ve manidar buluyoruz.''
-Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'ya tepki-
UEFA yetkilisi Pierre Cornu'nun ifadesini geri çekmek üzere Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuruda bulunduğunu hatırlatan Nihat Özdemir, TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ile yönetim kurulu üyesi İlhan Helvacı'nın Cornu hakkında hiçbir girişimde bulunmadığını belirterek şunları söyledi:
''Cornu ifadesini geri çekmek üzere CAS'a başvuruda bulunmuştur. Bu başvuruya TFF internet sitesinden, sanki söz konusu ifadede adı geçen TFF yetkilileri aklanmışcasına yer verilmiştir. Böyle bir talebin hukuk ciddiyeti ile bağdaşmayacağını vurgulayan ve konuya CAS talimatları ışığında müdahale eden avukatlarımız, söz konusu ifadenin kaldırılmasının önüne geçmiştirler. Şimdi tekrar soruyoruz: İfade dosyada ve UEFA savunmasının bir parçası olarak tüm varlığını korurken, bu ifadenin yalan olduğunu ve sayın Cornu hakkında dava açacaklarını söyleyen TFF yetkilileri Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı bugüne kadar hangi adımları atmışlardır? Cevabını biz verelim: Henüz hiçbir bir girişimde bulunmamışlardır. Buna rağmen, kulübümüz ve Türk futbolu ile ilgili tarihi dönemece geldiğimiz noktada halen bu kişilerin en can alıcı görüşmelerde boy gösteriyor olmaları kabul edilemez.''
Fenerbahçe'nin neye göre Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmediğini soran Özdemir, ''Sayın Cornu'nun ifadelerinde yer alan TFF yetkililerinin beyanlarına göre mi, yoksa o tarihte henüz yazılmamış olan ve adı üstünde bir takım iddialardan oluşan iddianameye göre mi? Kaldı ki bu değerlendirmeyi yaparken, iddianamenin de en nihayetinde subjektif bir metin olduğunu ve hukuken gerçeklerin savunmada dinlendikten sonra mahkeme kararı ile ortaya çıkacağını aklımızdan çıkarmayalım'' diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, 6 aylık dönemde bankalara 52 milyon dolar anapara ve faiz ödemesi yaparak borçlarını azalttıklarını söyledi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Özdemir, mali konularla ilgili bilgi vererek, ''Geçtiğimiz 6 aylık dönemde bankalara 52 milyon dolar anapara ve faiz ödemesi yaparak borçlarımızı azalttık. Daha sonra mali yapımızın sağlamlığını, ödeme gücümüzü ve iyi niyetimizi gören bankalarla borçlarımızı yeniden yapılandırma çalışmaları yaptık. Borçlarımızı vadeleri 2012-2014 yılları içerisine yaymak suretiyle yeniden yapılandırdık'' dedi.
Nihat Özdemir, vadesi geldiği halde ödenmemiş borçları olmadığını da vurgulayarak, ''Bugün itibarı ile herhangi bir bankaya, herhangi bir finans kuruluşuna vadesi geldiği halde ödenmemiş tek lira borcumuz yoktur'' ifadelerini kullandı.
-''Tahvil ihraç etmek için SPK'ya başvurulmuştur''-
Nihat Özdemir, tahvil ihraç etmek için SPK'ya başvurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Fenerbahçe Sportif Hizmetler Anonim Şirketimiz, önümüzdeki günlerde tahvil ihraç etmek için 13.01.2012 tarihinde SPK'ya başvurulmuştur. İlgili başvurumuz bu sıralar SPK uzmanları tarafından değerlendirilmektedir. Tahviller ancak güvenilir kurumlar tarafından ihraç edilebilecek mali enstrümanlardır. Buradan yaratılacak kaynak ile bankalara olan borçlarımızın önemli bir kısmının kapatılmasını planlıyoruz.
Tahvillerimizin, hem finans çevreleri hem de Fenerbahçeli iş adamlarımız ve tüm taraftarlarımızca ilgi ile karşılanması arzusundayız.''
-''Takımımız liderlik koltuğuna yeniden oturacaktır''-
Nihat Özdemir, futbol takımının Manisaspor maçındaki güzel oyununun kendilerini umutlandırdığını kaydederek, ''Profesyonel futbol takımımız, geçen haftaki gibi hepimize zevk veren güzel oyunuyla en kısa sürede liderlik koltuğuna yeniden oturacaktır. Bu arzu ve heyecanla sahaya çıkan başta sayın Aykut Kocaman olmak üzere tüm teknik ekibimize ve oyuncularımıza şükranlarımızı sunuyoruz'' şeklinde konuştu.
Özdemir, transfer çalışmalarının da kadrolarını daha da güçlendirmek adına Kocaman'ın raporları doğrultusunda sürmekte olduğunu belirtti.
-''Basketbol salonumuz 200 milyon lira değerinde''-
Nihat Özdemir, 25 Ocak Çarşamba günü THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Ülker-EA7 Emporio Armani maçıyla hizmete girecek 200 milyon lira değerindeki Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'nın tapusunun tamamen kendilerine ait olduğunu, bunun için kulübün kaynaklarının kullanılmadığını, inşaatın tamamının finansmanı Ülker grubu tarafından karşılandığını söyledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.