Canan Karatay'ın karşı çıkmadığı tek ekmek: Siyez ekmeği
Adana'da fırın işletmecisi Fahri Aslan, Genel Cerrah Opr. Dr. Taner Bayramoğlu'nun tavsiyesiyle, Kastamonu'ya özgü olan, genetiği değiştirilmemiş siyez buğdayından elde edilen unla ekmek üretmeye başladı.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 08.08.2018
- Güncelleme Tarihi: 13:05 | 08.08.2018
TANESİ 7 LİRADAN SATILIYOR
Haftada bir kez taş fırında üretim yapan Fahri Aslan, tanesi 7 liradan, 400 ekmek sattığını kaydetti. Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın karşı çıkmadığı tek ekmek türü olan siyez ekmeğini Adana'da sadece kendilerinin ürettiğini dile getiren Aslan, kent dışından da sipariş aldıklarını anlattı. Genel Cerrah Op. Dr. Taner Bayramoğlu ise siyez ekmeğinin sindirim hastalıklarına iyi geldiğini söyledi.