İftar için ne pişirsem? Ramazan'ın 1. günü iftar menüsü
Ramazan yine tüm bereketiyle gelmişken, şimdiden "İftara ne pişirsem?" diye düşünmeye başlayanlara çare olacak, resimli denenmiş yemek tarifleri... İşte sizin için seçtiğimiz tariflerle iftar menüsü....
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 16.05.2018
- Güncelleme Tarihi: 17:39 | 16.05.2018
MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
8 su bardağı su
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber
Bir tutam köri 1'er çorba kaşığı pulbiber ve nane
YAPILIŞI
Mercimeği yıkayıp tencereye aktarın. Üzerine yağı, ince kıyılmış soğanı, kimyonu, suyu, dövülmüş sarımsakları, tuzu, karabiberi ve köriyi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak, mercimek iyice yumuşayana dek, 20-25 dakika çorbayı kaynatın. Sonrasında blenderden geçirin. Pul biber ve nane ekleyerek sıcak servis yapın.