Patatesi böyle pişirdiğinizde kanser yapıyor!
Son zamanlarda ortaya çıkan ve kansere sebep olduğu belirlenen akrilamid maddesinin, patatesin yanlış pişirildiğinde ortaya çıktığı anlaşıldı. Peki ama kimyasal bir madde olan ve kansere sebep olarak ölüme yol açan akrilamid maddesinin ortaya çıkmaması için ne yapmak gerekir? İşte kansere sebep olan akrilamid maddesi ile ilgili ayrıntılar…
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 02.04.2018
- Güncelleme Tarihi: 11:36 | 02.04.2018
AKRİLAMİD NEDİR?
Akrilamid, amino asitler ve şekerler arasındaki bir reaksiyon ile oluşan kimyasal bir maddedir. Genellikle patates, kök sebzeler ve ekmek gibi yüksek nişasta içeriğine sahip yiyecekler, kızartma, kavurma veya pişirme işlemlerinde yüksek sıcaklıklarda (120 ° C'nin üstünde) pişirildiğinde ortaya çıkar. Akrilamid gıdalara kasıtlı olarak eklenmez, pişirme işleminin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkar ve belli bir ısının üzerinde pişen hemen hemen her yiyecekte meydana gelebilir.