Ekmek ve çiğ sütte yeni dönem
2018 yılı ile birlikte ekmek ve çiğ sütte yeni dönem başlıyor. Çiğ süt satmak isteyenler 2018'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin alacak, fırıncılar da ekmeği 200 gramdan başlayarak 10'ar gramlık artışlarla üretebilecek.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 31.12.2017
- Güncelleme Tarihi: 13:45 | 31.12.2017
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı bilgilere göre, "Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ" 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya girecek.
Tebliğ, çiğ sütün bakkal ve market gibi yerel perakendeciler tarafından son tüketiciye arzına ilişkin usul ve esasları kapsıyor.
Buna göre, çiğ süt satmak isteyen işletmeler Bakanlıktan izin alacak. Çiğ sütü, son tüketiciye sadece "Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası"na sahip, bruselloz ve sığır tüberkülozundan ari süt üreten hayvancılık işletmeleri arz edebilecek.
Süt üreten hayvancılık işletmesi merkez kabul edilerek 200 kilometrelik yarıçap içinde yer alan, sabit bir yerde konuşlandırılmış otomatik satış makineleri veya bakkal ve market gibi yerel perakendecilerde çiğ süt son tüketiciye arz edilecek. Hayvancılık işletmesinde hazır ambalajlı hale getirilmiş çiğ süt ise 500 kilometrelik yarıçap içinde son tüketiciye sunulabilecek.