Sarımsak genlerimizi etkiliyor
Tezgahlarda sık gördüğümüz bazı sebzeler ömrü uzatıyor. Ispanak, pazı, marul, brokoli, lahana gibi besinler insan DNA’sını etkileyerek şifa veriyor...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 23.10.2017
- Güncelleme Tarihi: 12:17 | 23.10.2017
Kaliteli, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek hayal değil. Uzun ömrün sırrının 7 bilindik besinde saklı olduğunu söyleyen uzmanlar, altın kuralları ve bu besinleri sıralarken uyarıyor: "Doğal olan her besin, sağlığa katkı sağlıyor. Hastalıklarla mücadele eden bu besinlerin ne işe yaradığını bilerek ona göre tüketmek ömrü uzatıyor. Bu yüzden sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor." Uzmanlar, ömrü uztan besinleri şöyle sıralıyor...
DAMARLARA ISPANAK
Yeşil yapraklı sebzeler, damar sertleşmesini engeller.Kalp hastalıklarıyla bağlantılı enflamasyonu azaltan doğal bileşik olan
fitokimyasalları içerir. Yeşil yapraklılar vitamin, mineral, antioksidan ve fitokimyasalların etkisini arttıracak kombinasyonlar yaparak hücrelerin toksinlerden arınmasına yol açar. DNA'nın serbest radikaller tarafından zarar görmesini engeller. Böylece kanser hücrelerinin çoğalmasını ve oluşmasını önler.
KALBE PAZI
Bu bitki en bilindik iki antioksidan için kaynaktır: Syringic asit ve kaempferol. Önce karbonhidratları basit şekere dönüştüren enzimi inhibe ederek kan şekerini düzenlemede yardımcıdır. Kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri korur, inflamasyonu azaltır, kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini düşürür.