"Kaynar yemeğe atılan tuzun vücuda faydası yok"

Dr. Yavuz Yalçın, kaynar yemeğe atılan iyotlu tuzun buharlaşıp kaybolduğunu belirtti ve vücudun iyottan faydalanabilmesi için tuzun yemek soğuduktan sonra eklenmesi gerektiğini söyledi.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Yavuz Yalçın, kaynar yemeğe atılan iyotlu tuzun buharlaşıp kaybolduğunu belirtti ve vücudun iyottan faydalanabilmesi için tuzun yemek soğuduktan sonra eklenmesi gerektiğini söyledi.

DHA'nın haberine göre; iyot eksikliğinin anne karnında başladığını söyleyen Dr. Yavuz Yalçın, "21 Ekim Küresel İyot Eksikliği Günü" nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü´nün araştırmalarına göre, Türkiye´nin iyot eksikliği görülen 50 ülke arasında yer aldığını belirten Uzm. Dr. Yavuz Yalçın, "1997-99 yılları arasında 20 ilde 6 bin okul çağı çocuğunu kapsayan bir araştırma yapıldı. Bu araştırma Türkiye´de ciddi bir iyot eksikliği olduğunu ortaya koydu. O günden bu yana sofra tuzları iyotlanıyor. Toplumda 100 kişiden 74´ü iyotlu tuz kullanıyor. Kent merkezlerinde problem çözüldü ama kırsalda devam ediyor. Şu an Türkiye´nin çözmesi gereken kırsaldaki iyot eksikliği" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.