Ihlamur çayı hazırlarken dikkat!

Ihlamur, hoş kokusu ve sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle kış aylarının vazgeçilmezi.

Ihlamur, hoş kokusu ve sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle kış aylarının vazgeçilmezi. Özellikle grip, nezle olduğumuzda imdadımıza hemen yetişiyor. Ihlamur tilia olarak bilinen ıhlamur ağacının, bahar aylarında açtığı; çiçeklerin ve yapraklarının oluşturduğu birçok çeşidi olan bir bitki.
SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ SAYMAKLA BİTMEZ
Ihlamur çiçeklerinin sağlık üzerine birçok etkisi bulunduğunu söyleyen beslenme uzmanı İpek Ağaca, bunların başında sinir sistemine etki ederek stres ve kaygıyı azaltması ve rahatlama sağlaması geldiğini belirtti. Ayrıca Ihlamurun terlemeyi arttırarak toksinlerin atılmasını da sağladığı, ateş düşürücü etkisi de bilinmekte. Öksürüğe, gribe ve nezleye de iyi geliyor. Migren ve boğaz ağrılarını hafiflettiğini de belirten Ağaca, 'İshal durumunda da rahatlıkla tüketilebilir. Çiçekleri mis gibi kokan, yaprakları tüylü bu güzel bitki, C vitamininden de oldukça zengindir.' diyerek Ihlamur hazırlarken ve içerken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulundu ;
IHLAMUR ÇAYI HAZIRLARKEN DİKKAT!
Ihlamurun hem çiçeği; hem yaprağı kurutulularak demlenip tüketilebilir. 1 tatlı kaşığı ıhlamurun çiçeği ve çiçek yaprağına 1 kupa kadar sicak su eklenir, ağzı kapalı olarak 10 dk demlenip ardından süzülür. Ihlamur çayı, her zaman taze olarak yapılmalı, kaynatılmamalı ve çok bekletilmemelidir. Kaynatma işlemi yapıldığında ıhlamur içerisindeki vitamin ve minerallerde kayıp söz konusu olur dolayısıyla içilmesi bir yarar sağlamaz. Aynı zamanda demleme işlemi de bir seferlik yapılmalıdır. İlk demlemede tüm vitamin ve mineraller ile aromatik yağların alınması gereken kısmı alınır, sonraki demlemelerde bu maddelerde kayıplar oluşur. Ihlamur çayı yaparken çiçek ve yapraklardan oluşan karışımlar yerine tümden çiçeklerden oluşan karışımlar da tercih edilebilir.
IHLAMUR ÇAYINI İÇERKEN DİKKAT!
Hazırladığımız ıhlamur çayını ara öğünlerde ve yemeklerden sonra şekersiz olarak içebiliriz. Günde 2-3 çay fincanı ıhlamur çayı içilebilir. Fazla kilo şikayetimiz yoksa balla tatlandırarak da tüketebiliriz. Ihlamur çayına limon çok yakışır; hem de c vitamini alımını arttırmak adına limon eklenerek tüketilebilir.
ÇOCUKLAR DA İÇEBİLİR
1 tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçek ve yapraklarından oluşan karışıma 1 kupa kadar sıcak su ekleyip demlediğimiz ıhlamur çayının yetişkinlerde olduğu gibi çocuklar üzerinede olumlu etkileri vardır. Ihlamur çayı, çocuklara da rahatlıkla içirilebilir. Ayrıca ıhlamur çayına ek olarak 1 yaşından büyük çocuklar için bal eklenebilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.