Yediklerinize dikkat edin, zehirlenmeyin!
Son günlerde besin zehirlenmesinden hastanelik olanların sayısı arttı. Acıbadem Altunizade Hastanesi’nden beslenme uzmanı İpek Ertan, yediklerinin zehir olmasını istemeyenlere izlenmesi gereken yolları sıraladı...
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 26.08.2017
- Güncelleme Tarihi: 09:33 | 26.08.2017
Et parlak kırmızı renkte olmalı: Etin derisinde parçalanma, kan birikimi olmamalı, dokusu taze, parlak kırmızı renkte olmalı.
Tavuğu bütün olarak alın: Tavuğun eti diri olmalı, parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur, parmağınızı kaldırınca hemen düzelmeli. Tavuğu bütün almayı tercih edin. Bütün tavuğun tazeliğini kontrol etmek çok daha kolay olur. Taze tavuğu buzdolabında 1-2 günden fazla bekletmeyin.
Balığın gözlerine bakın: Balığın gözleri parlak ve lekesiz, solungaçları pembe, pul ve yüzgeçleri diri olmalı. Ayrıca basıldığında parmak izi hemen düzelmeli. Buzdolabında 1 günden fazla bekletilmemeli.