Yediklerinize dikkat edin, zehirlenmeyin!

Son günlerde besin zehirlenmesinden hastanelik olanların sayısı arttı. Acıbadem Altunizade Hastanesi’nden beslenme uzmanı İpek Ertan, yediklerinin zehir olmasını istemeyenlere izlenmesi gereken yolları sıraladı...

SATIN ALIRKEN
Et parlak kırmızı renkte olmalı: Etin derisinde parçalanma, kan birikimi olmamalı, dokusu taze, parlak kırmızı renkte olmalı.
Tavuğu bütün olarak alın: Tavuğun eti diri olmalı, parmağınızı bastırdığınızda oluşan çukur, parmağınızı kaldırınca hemen düzelmeli. Tavuğu bütün almayı tercih edin. Bütün tavuğun tazeliğini kontrol etmek çok daha kolay olur. Taze tavuğu buzdolabında 1-2 günden fazla bekletmeyin.

Balığın gözlerine bakın:
Balığın gözleri parlak ve lekesiz, solungaçları pembe, pul ve yüzgeçleri diri olmalı. Ayrıca basıldığında parmak izi hemen düzelmeli. Buzdolabında 1 günden fazla bekletilmemeli.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.