Obezite ameliyatı geçirenler kurban etini nasıl yemeli?
Malum bayram Kurban Bayramı, ette lezzetli olunca tadından yenmiyor. Fakat bayramda yoğun ve bilinçsiz bir şekilde tüketilen et sağlık sorunlarına neden oluyor.
- Sağlık
- Giriş Tarihi: 00:00 | 24.08.2017
- Güncelleme Tarihi: 15:28 | 24.08.2017
BariatrikLab Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi'nden Uzman Diyetisyen Nazlı Acar, obezite ameliyatı geçirenlerin sağlığından olmadan eti nasıl tüketmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi:
ÖLÜM KATILIĞI GEÇİNCE TÜKETİLMELİ
"Kurban bayramında olası hazımsızlık şikayetleri için kesilmiş hayvanın eti hemen tüketilmemelidir. Geleneksel olarak kurban eti kesildikten sonra hemen kavurtulup sabah kahvaltısında ya da en geç öğle yemeğinde yerini bulur. Bu geleneksel uygulama aslında yanlıştır. Hayvan kesildikten sonra et bir süre dinlendirilmeli, ölüm katılığı geçtikten sonra tüketilmelidir. Hemen tüketilen etin sindirilmesi güç olur.
ETİ 24 SAAT BEKLETİN
Bayram tatilinizi hazımsızlık, uykusuzluk şikayetleriyle geçirmemeniz için kurban etinizi en erken 24 saat sonra tüketmelisiniz. Etinizi tüketirken hayvanın iç yağları ile kavurma işlemi yerine sebzelerle ya da domatesin bol olduğu bu ayda domates ile sotelenerek tercih edebilirsiniz.
Peki kurban bayramında her öğünde et tüketebilir miyiz?